Mubabbet kuşlarımın cinsiyeti...?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AdiL_K
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AdiL_K

iyikus.com Üyesi
MErhabalar bunları eş diye aldım. Beyaz olan dişi, Sarı olan erkek diye aldım doğrumudur..
Birde ikiside bana yavru dediler ama bayaz olan gagası kahverengiye dönmüş yetişkin olabilirmi...

Yeşil olan erkek yavru görünüyor. Diğerinin ceresi net gözükecek biçimde yakından tekrar foto çekip atarsanız iyi olur

Oyla 0
Öncelikle kahverengi cere dönüşümü ille yetişkin kuşta olur diye bir durum yok. 3 aylık bir kuşta bile bu dönüşüm olabilir. Lakin cerenin renk durumu pürüz durumu gibi farklılıklar sökonusu olabilir.

Dişi olduğu kesin. Büyük olasılıkla da yetişkin bir kuş ( diğer arkadaşlarsa yorum yapacaktır ) Eşleme yanlış yani anlayacağınız...

Oyla 0
Öncelikle kahverengi cere dönüşümü ille yetişkin kuşta olur diye bir durum yok. 3 aylık bir kuşta bile bu dönüşüm olabilir. Lakin cerenin renk durumu pürüz durumu gibi farklılıklar sökonusu olabilir.

Dişi olduğu kesin. Büyük olasılıkla da yetişkin bir kuş ( diğer arkadaşlarsa yorum yapacaktır ) Eşleme yanlış yani anlayacağınız...
Teşekkürler... Bunlarda üreme olmazmı yazın üretim düşünüyorum.. Ozamana kadar olabilirmi kuşu değiştirmelimiyim...

Oyla 0
Erkeklerin cinsel duruma alakaları genelde ilk tüyden sonra başlıyor. Genelde 5-6 aylık olduklarında bu konuda hareketli ve ilgili olurlar. Fakat bu demek değildir ki sağlıklı bir deneyim yaşayacak. Bu bağlamda zaten ilk çiftleşme ve ilk kuluçka deneyimleri olacaksa genelde sorun yaşanır hep birçok açıdan. Bu sebeple en az 8 aylık olmaları bu problemleri minimize edebilir. Eş tutmak ve çiftleşmekle bitmiyor iş ne yazık ki.

Erkek dişiyi ve yavruları beslemeyebilir, keza dişi aynı şekilde yavru bakmayabilir, yavruları dövebilirler vsvsvs...çok fazla sorun çıkabilir.

Zaten eşleme dengesiz bir eşleşme. Erkek baskın değilse zaten 1. Problem... Dişi erkekten istediği durumu görmez ise sinirlenip erkeğe zarar verebilir...vsvs... Yani biraz komplike bir durum

Oyla 0
2 yavru alıp, büyüsünler çiftleşsinler durumu istiyorsanız. Arkadaş olma ihtimallerini minimize etmek için ayrı kafeslerde en az ilk tyülerini atlatana kadar birbirlerini görür vaziyette bakabilirsiniz... 6-7 aylık olduklarında kafesleri birleştirirsiniz...

Oyla 0
Şİmdi kafam karıstı.... Üretim için acelem yok yavru dişi alsam daha iyi olmazmı yaşları yakın olur....

Oyla 0
Doğanay hoca hızlı verim açısından söyledi onu sanırım. Yani dişinin yanına kızgın bir erkek koyarsanız çiftleşme olasılıkları çok yüksek.

Diğer türlü dişiyi aldığınız yere verip yavru dişi alırsanız süreç en az 5 ay ortalama. Ve bu süreçte de dediğim gibi uygulama yapmanız lazım vs.

Oyla 0
Dişinin ortama alışması her zaman daha uzun sürer. Erkek kuş ise ufak bir endişem var dişi olabilir yönünde. Burun deliğinde beyaz halka var birazcık.

Oyla 0
Geri