Mubişim tüyde yulaf yemiyor ve banyoya da sokamıyorum

roadhouseblues

Veteran
Sitede tüy için önerilenleri yapmaya çalışıyorum.Banyo hazırladım ,içine marul koydum ama asla girmek istemiyor.Daha önce sprey şişesine su koyup sıkın demiştiniz ,bunu son çare olarak bekledim çünkü o da hayvanda travma yaratıyor,elimde tutmam gerekiyor ve bağırıyor.Yulaf konusunda ise sanırım yulaf kırmayı beceremiyor.Ağzına alıp biraz ezip ufalanan parçaları yerse yiyor,tamamını değil.Belki de böyle mi olması gerek ben mi yanlış biliyorum diye sormak istedim.Çok kaşınıyor ben de çaresiz kalıyorum.

Çözüm
Sitede tüy için önerilenleri yapmaya çalışıyorum.Banyo hazırladım ,içine marul koydum ama asla girmek istemiyor.Daha önce sprey şişesine su koyup sıkın demiştiniz ,bunu son çare olarak bekledim çünkü o da hayvanda travma yaratıyor,elimde tutmam gerekiyor ve bağırıyor.Yulaf konusunda ise sanırım yulaf kırmayı beceremiyor.Ağzına alıp biraz ezip ufalanan parçaları yerse yiyor,tamamını değil.Belki de böyle mi olması gerek ben mi yanlış biliyorum diye sormak istedim.Çok kaşınıyor ben de çaresiz kalıyorum.
Yulafı zaten muhabbet kuşları tam anlamıyla yutamazlar. Ağzına alır geveler biraz sonra geri kalan kısmı dışarı atar. Merak etme o yiyordur. Yemeden kastımız o zaten. Tam yutması imkansız.

Banyo içinse kuşunu eline almana gerek...
Yulafı zaten muhabbet kuşları tam anlamıyla yutamazlar. Ağzına alır geveler biraz sonra geri kalan kısmı dışarı atar. Merak etme o yiyordur. Yemeden kastımız o zaten. Tam yutması imkansız.

Banyo içinse kuşunu eline almana gerek yok. Kendi yöntemimi anlatayım:
Kuşunu yedek bir kafese al, yedek kafes yoksa şu an kullandığın kafesteki yemlik, gaga taşı vs. ne varsa çıkar. Sadece bir tane tünek kalsın yeter. Sonra kuşun içindeyken kafesi al doğru banyoya götür. Banyoda kuşun kafes içindeyken kafesin dışından gözüne gelmeyecek şekilde sirkeli suyla spreyleme yap. Sirkeyle iyice spreyledikten sonra duş başlığının suyunu minimum düzeyde açarak ılık suyla kuşunu durula. Durularken kafesin üstünden su tut. Yani kuşuna yağmur gibi olsun. Ama dediğim gibi suyun ısısını ve şiddetini ayarla. Sonra hayvancağız üşütmesin. Duruladıktan sonra da kuşunu sıcak bir odaya götür, kurumasını bekle. İstersen bir havlu yardımıyla da kurulayabilirsin.

Oyla 0
Çözüm
Yanlış yapmışsınız ama. Spreyle ıslatacağınızda uzaktan sıkmalısınız kafes içine. Kuş o şekilde yıkanıyor. Yani ellemeyeceksiniz. Yulaf yendiğinde yem varmış gibi kabuk bırakıyor. Sanırım ondan bahsediyorsunuz. Buda normal olanı ama fotoğraflarsanız bakabilirim. Parazit için hangi ürünler kullandınız?

Oyla 0
@Doğanay Y. Merhaba.Ben sprey dediğinizde bit spreyi gibi sandım elime alıp sıkmaya çalıştım yanlış anlamışım :( Teşekkür ederim.Parazit için bit spreyi sıkıyorum haftada 1 ama tüye girdiğinden beri sıkmadım ara verdim.Ama bit yok kuşumda eminim sürekli kontrol ediyorum sadece tüyde.

Oyla 0
@Doğanay Y. Merhaba.Ben sprey dediğinizde bit spreyi gibi sandım elime alıp sıkmaya çalıştım yanlış anlamışım :( Teşekkür ederim.Parazit için bit spreyi sıkıyorum haftada 1 ama tüye girdiğinden beri sıkmadım ara verdim.Ama bit yok kuşumda eminim sürekli kontrol ediyorum sadece tüyde.
Parazit spreyi kullanmayı bırakmalısınız. Parazit spreyleri ilerleyen vadede kuşlarda astım gibi solunum problemlerine yol açar. Onun yerine ayda 1 defa Vilmectin damlatabilirsin ki eğer kafesi temiz tutuyorsan o da gereksizdir. Kafes pislik içinde olmadıkça bit olmaz.

Oyla 0
Yaa ,bunu da bilmiyordum :( o zaman hiç gerek yok ben önlem olarak dediğiniz damlayı alırım yine de ama kuşumun kafesini günlük temizliyorum,haftada 1 de detaylıca dezenfekte ediyorum.

Oyla 0
Yaa ,bunu da bilmiyordum :( o zaman hiç gerek yok ben önlem olarak dediğiniz damlayı alırım yine de ama kuşumun kafesini günlük temizliyorum,haftada 1 de detaylıca dezenfekte ediyorum.
Düzenli temizlik yapıyorsan damlaya da gerek yok. Dediğin gibi temizlik yap ve ayda bir defa da kuşunu yıka hiç bir şey olmaz.

Oyla 0
Tamamdır çok teşekkür ederim.Minicik canlılar ama bakımları ne kadar detaylı :) Tüm acemiliğimi bu kuşumda atıp sonra çokça mubişe yuva olmak istiyorum :)

Oyla 0
Uygulama tam doğru değil ama fikir vermesi açısından paylaşmak istedim. Burun deliklerine doğrudan değil de uygun bölgelere uzaktan sıkmak gerekiyor. 8-10 fıs yeterli olmaktadır. Daha yumuşak su fışkırtan başlıklar var. O tip bir sprey şişesi kullanmak daha uygun olur.

Oyla 0
Tamamdır çok sağolun.Hakkınızı helal edin valla baktığım bir tane mubiş ama her gün kırk tane soru soruyorum :) @Doğanay Y. Bey siz nasıl oldunuz ,koronayı atlattınız inşallah ?
Teşekkür ederim daha iyiyim. Hala ev hapsindeyim çünkü 2. kez pozitif çıktım. Şuan belirti göstermiyorum.

Helal olsun. Bunun için buradayız. Tavsiyem ana bölümlere girip makaleleri zaman buldukça okumanız ve yorum bırakmanız. Bu sayede daha önce incelediğiniz konuları işaretlemiş olursunuz.

Oyla 0
Geri