Muhabbet kuşları acı biber yiyebilir mi?

Lulu58

iyikus.com Üyesi
Bazı kişiler muhabbet kuşları için yaptıkları sebze içerikli tariflere taze acı kırmızı/yeşil biber ekliyorlar. Muhabbet kuşları acı biberin acılığını hissediyorlar mı, yerken keyif alıyorlar mı ve mide sağlığına etkisi nedir? Fikirlerinizi merak ediyorum.

Son düzenleme:
Bazı kişiler muhabbet kuşları için yaptıkları sebze içerikli tarifelere taze acı kırmızı/yeşil biber ekliyorlar. Muhabbet kuşları acı biberin acılığını hissediyorlar mı, yerken keyif alıyorlar mı ve mide sağlığına etkisi nedir? Fikirlerinizi merak ediyorum.

Mide sağlığı için acı yararlı diye biliyorum. Acıyı hissetmezler ve yediklerinde bir problem olmaz. Kırmızı biberi yediklerinde dışkıda renk değişikliği olabilir. Oda korkulacak bir durum değil.

ilginc soru biberin icinde Kapsaisin maddesi bulunur ve buna duyarlı canlılara zarar verir (biberin yenmemesi icin savunma sistemi buna bayılıp yiyoruz ) kuslarda bu maddeye duyarlılık yok o yüzden en acı biberi bile yiyebilirler ama aşırı tüketimi sindirim sorunlarına yol acabilir

ilginc soru biberin icinde Kapsaisin maddesi bulunur ve buna duyarlı canlılara zarar verir (biberin yenmemesi icin savunma sistemi buna bayılıp yiyoruz ) kuslarda bu maddeye duyarlılık yok o yüzden en acı biberi bile yiyebilirler ama aşırı tüketimi sindirim sorunlarına yol acabilir
Cevapladığınız için teşekkür ederim.

Genel bir söz olarak
Pestisit riski .
Kuşlar toksinlere karşı hassastır.
Acı biber için
Sindirime iyi geldiğini söyleyen de olur.
Daha önce kullanmadım ama
Sindirim problemleri yapacağını düşünüyorum.

Geri