Muhabbet kuşu ağzını ileri geri yapiyor

KadirYldırım41

iyikus.com Üyesi
Merhaba 6 gün önce kuş aldım 2 aylık geldiğinde sorun yoktu ama son 3 gündür ağzını açıp boynunu ileri geri yapıyor ve çok ötüyor. Elime koluma konmaya başladı sanki bisey istermiş gibi. Geldiğinden beri hiç yemlik ten yem yedirmedim hep elimden yedirdim (kum koymadım) sadece bugün kum koydum geldiğinden beri hiç su da içmiyor ama çok hareketli hep uçuyor plastik tunek mantar yapıyor diye bir ağaçtan tunek yaptık kafesinde 2 tane oyuncak 1 tane aynlali salıncak var sabahları bizim odaya götürüyorum (güneş geldiği için daha aydınlık oluyor herkes bizim odada oluyor) akşamları ise salona götürüyorum herkes orda olduğu için. Gece karanlıkta uyumuyor tellere tutunup ısırıyor ışık acikken de uyumuyor

Merhaba, ağız açıp kapama bir hastalık belirtisi değil tam olarak. Ürün sindirme, stres durumları, yorgunluk zamanlarında ve bazende mutlu olduğunda bu ağız hareketlerini yapabiliyorlar. Özellikle kum tüketimi yaparken çok fazla bunu yaptıklarını görebilirsiniz. Ağaçtan tünek olabilir ya da ahşap tünek satan siteler ya da pet shoplar mevcut. Aynalı salıncağı kaldırmanızı öneririm.
Kuşlar için Ayna Kullanmayın!
Devamlı yer değiştirmesi kuşunuzu strese sokabilir. Bu nedenle akşam terk ettiğiniz odada kalması sağlıklı olacaktır. Birde mutlaka ışığı kapatmanızı öneririm. Bir süre sonra tellerden tüneğe yöneleceklerdir. Işık tam kapanmasa bile güçsüz bir gece lambası iş görecektir. Emin olsun sağlığı açısından önemli uyku düzeni.

Oyla 0
Merhaba, ağız açıp kapama bir hastalık belirtisi değil tam olarak. Ürün sindirme, stres durumları, yorgunluk zamanlarında ve bazende mutlu olduğunda bu ağız hareketlerini yapabiliyorlar. Özellikle kum tüketimi yaparken çok fazla bunu yaptıklarını görebilirsiniz. Ağaçtan tünek olabilir ya da ahşap tünek satan siteler ya da pet shoplar mevcut. Aynalı salıncağı kaldırmanızı öneririm.
Kuşlar için Ayna Kullanmayın!
Devamlı yer değiştirmesi kuşunuzu strese sokabilir. Bu nedenle akşam terk ettiğiniz odada kalması sağlıklı olacaktır. Birde mutlaka ışığı kapatmanızı öneririm. Bir süre sonra tellerden tüneğe yöneleceklerdir. Işık tam kapanmasa bile güçsüz bir gece lambası iş görecektir. Emin olsun sağlığı açısından önemli uyku düzeni.
Abi bunu genelde yem yedikten sonra yapıyo (kum koysamda koymasamda yapıyo) açık yem kullanıyordum sonra değiştirdim kapalı meyve parçacıklı yem kullanıyom beaks food agizini ileri geri yaparken ağızina bisey geliyo yem gibi bisey ama ağzına gelir gelmez yutuyor tam olarak ne olduğunu anlamadım bunu yaparken bazen civciv gibi cik vik diye ses çıkıyor (aynayı kaldırdım kuş 2 aylık)

Son düzenleme:
Oyla 0
Yem kusuyor. Onuda geri yutuyor. Kursak enfeksiyonu ya da kursak mantarı olabilir. Yahut sindiremediği yem bayat olabilir.

Oyla 0
Kursak enfeksiyonu olabilir. Dışkısı nasıl fotoğraf atabilir misiniz?

Oyla 0
Kursak enfeksiyonu olabilir. Dışkısı nasıl fotoğraf atabilir misiniz?
Buraya yukleyemedim fotoğraf işlenemedi dedi

Oyla 0
Dışkısı maşallah güzel. Bebek sayılabilecek bir kuş olduğundan dolayı belli ki yem sindirimi hala güç onun için. Daha yumuşak tohumlar tercih ediniz. Örneğin aspur, yulaf, japon darısı, kızıl darı gibi.

Oyla 0
kuş kumu kafesinde sürekli bulunsun.Aynalı oyuncakları çıkarın.Kusma devam ederse tekrar yazın

Oyla 0
kuş kumu kafesinde sürekli bulunsun.Aynalı oyuncakları çıkarın.Kusma devam ederse tekrar yazın
Evet hala devam ediyor kusmasi ağzına geri getiriyor yere atmadan yiyiyor bide bunu parmağıma yüzüme yapıyor yani et parçasına yapıyor normal bir yere yapmıyor kafeste yem yiyiyor yanıma gelip yapıyor

Oyla 0
Yakın gördüğü için ya da hareket halinde olduğundan kusuyor olabilir. Uçan kuşlarda mesala sonrası kusarlar. Fazla, sindirilememiş yemlerin atılma durumundan fazlası değil bence şu aşamada. Uygun bir yem karışımı hazırlayınız (aspur, yulaf, ak darı oranı fazla olan).

Oyla 0
Geri