Bana kalırsa şehir şehir değişir. Erzurum da sınız sanırım. Araştırdım hesapladım 100TL (Muhabbet Kuşu) olarak ortalama buldum. Kafes 55 TL yazmışlardı. Bence en az yuvarlama 200-250 civarı bir fiyat çıkar. Tabii ürün kalitesine göre fiyat değişimi olur.Yiğenime 1 tane muhabbet kuşu, kafesi, yemi ıvır zıvırını almak istiyorum arkadaşlar hepsi toplam ne kadar tutar?
Sabah bir petshop kuşa 160 TL dedi. Sizce gerçek fiyatlar bunlar mı yoksa kazıklamak mı istiyor?
Yarın istanbula donecegim. Istanbulda fiyatlar boylemi yine.Bana kalırsa şehir şehir değişir. Erzurum da sınız sanırım. Araştırdım hesapladım 100TL (Muhabbet Kuşu) olarak ortalama buldum. Kafes 55 TL yazmışlardı. Bence en az yuvarlama 200-250 civarı bir fiyat çıkar. Tabii ürün kalitesine göre fiyat değişimi olur.
Belki öyledir belki daha fazlada olabilir. Ben İzmir'de yaşıyorum pek bilmiyorum.Yarın istanbula donecegim. Istanbulda fiyatlar boylemi yine.
Keza benzer nitelikte bir durum sözkonusu. Burada petshop fiyatları 80-120 TL arası genelde. Edirnekapı kuş pazarı, Eminönü çiçek ve hayvan pazarı keza aynı şekilde. Yine cins, irilik gibi etmenler fiyatları etkileyebiliyor. Bu durumda fiyatlar jumbo kırığı için 150, jumbo için 200-250, show jumbo için 250-350 gibi fiyatlara yükselebiliyor. Tabi özel üreticiler de bu fiyatlar daha da yüksek olabiliyor.Yarın istanbula donecegim. Istanbulda fiyatlar boylemi yine.
Harfiyen katılıyorum lakin pandemiden dolayı ithal kuş getirilemiyor. Kaçak getirenler var ama sayı inanılmaz düştü. Pet shoplar kuş arıyorlar ciddi anlamda. Yavrularınız varsa götürdüğünüzde direkt almak isteyeceklerdir. Aklınızda bulunsun yavrular şu sıralar 40-50 TL arası petshop alıyor. Bazı yerler 25 tl gibi bir ücret uygun görüyor, onlara vermeyiniz.Keza benzer nitelikte bir durum sözkonusu. Burada petshop fiyatları 80-120 TL arası genelde. Edirnekapı kuş pazarı, Eminönü çiçek ve hayvan pazarı keza aynı şekilde. Yine cins, irilik gibi etmenler fiyatları etkileyebiliyor. Bu durumda fiyatlar jumbo kırığı için 150, jumbo için 200-250, show jumbo için 250-350 gibi fiyatlara yükselebiliyor. Tabi özel üreticiler de bu fiyatlar daha da yüksek olabiliyor.
Toplu kuş satış noktaları, petshoplar gibi, genelde al-sat mantığıyla işliyor. Yurtdışı ya da Türkiye de üretimcilerden alınan toplu kuşlar direkt kafeslere konulup satışa sunuluyor. Tamamen ticari işleyen bu süreç ne yazık ki kuşların yeterli ilgiyi görmemelerine neden oluyor. Hastalanan kuşlar ölüme terkedilebiliyor. Petshopların son zamanlarsa kullandıkları cümleler arasında " pandemiden ötürü yurtdışından kuş getirtme durumumuz sıkıntılı, bu sebeple fiyatlar biraz arttı" gibi şeyler yer alabiliyor.
Bu nedenle, petshoptan kuş alırken lütfen sağlık konusunu gözönünde bulundurun. Ve eve getirdiğinizde önlem olarak karantina da tutun 10-15 gün. Fiyatlar konusunda da indirim talep etmeyi unutmayın.
Bunun yerine, @Doğanay Y. 'nin de bahdettiği üzre; sosyal platform üzerinden araştırma yapabilirsiniz. Belki daha uyguna bulamazsınız fakat petshoplardakilerine nazaran daha sağlıklı olma ihtimalleri yüksek...
Peki istanbul içerisinde doğrudan sağlıklı kuşlar sahiplenebileceğimiz yerler biliyor musunuz? Birçok yerde acemiliğimiz istismar edilebiliyor maalesef. Sağlıklı diye aldığımız kuşlarda problemler eksik olmayabiliyor. Toplumumuza göre bu anlayış biraz ters ama bir şeylerde kötü deneyimler yaşayarak ustalaşmak hiç adil olmasa gerek...Keza benzer nitelikte bir durum sözkonusu. Burada petshop fiyatları 80-120 TL arası genelde. Edirnekapı kuş pazarı, Eminönü çiçek ve hayvan pazarı keza aynı şekilde. Yine cins, irilik gibi etmenler fiyatları etkileyebiliyor. Bu durumda fiyatlar jumbo kırığı için 150, jumbo için 200-250, show jumbo için 250-350 gibi fiyatlara yükselebiliyor. Tabi özel üreticiler de bu fiyatlar daha da yüksek olabiliyor.
Toplu kuş satış noktaları, petshoplar gibi, genelde al-sat mantığıyla işliyor. Yurtdışı ya da Türkiye de üretimcilerden alınan toplu kuşlar direkt kafeslere konulup satışa sunuluyor. Tamamen ticari işleyen bu süreç ne yazık ki kuşların yeterli ilgiyi görmemelerine neden oluyor. Hastalanan kuşlar ölüme terkedilebiliyor. Petshopların son zamanlarsa kullandıkları cümleler arasında " pandemiden ötürü yurtdışından kuş getirtme durumumuz sıkıntılı, bu sebeple fiyatlar biraz arttı" gibi şeyler yer alabiliyor.
Bu nedenle, petshoptan kuş alırken lütfen sağlık konusunu gözönünde bulundurun. Ve eve getirdiğinizde önlem olarak karantina da tutun 10-15 gün. Fiyatlar konusunda da indirim talep etmeyi unutmayın.
Bunun yerine, @Doğanay Y. 'nin de bahdettiği üzre; sosyal platform üzerinden araştırma yapabilirsiniz. Belki daha uyguna bulamazsınız fakat petshoplardakilerine nazaran daha sağlıklı olma ihtimalleri yüksek...
Yönlendirebileceğim bir yer olur... Özelden yazarsanız detayları konuşabilirizPeki istanbul içerisinde doğrudan sağlıklı kuşlar sahiplenebileceğimiz yerler biliyor musunuz? Birçok yerde acemiliğimiz istismar edilebiliyor maalesef. Sağlıklı diye aldığımız kuşlarda problemler eksik olmayabiliyor. Toplumumuza göre bu anlayış biraz ters ama bir şeylerde kötü deneyimler yaşayarak ustalaşmak hiç adil olmasa gerek...