muhabbet kuşu ayırma

sinemçelik

Yeni Üye
Merhaba, kuşlarımın 3 yavrusu var ve yakın zamanda 1 aylık olacaklar bende dişi kuş ve erkek kuşu ayırmak istiyorum. Ortadan bölmeli kafes aldım dişi kuşu bir tarafa erkek kuşu diğer tarafa koysam bir sorun teşkil eder mi? Yavrularımı da 35 günlük olduktan sonra farklı bir kafese alacağım ya da yavru kuşları ortadan bölmeli kafesin bir tarafına koysam dişi kuşu da diğer tarafına, erkek kuşu da tamamen farklı bir kafese koysam olur mu?

Tekrar çiftleşme eğilimleri var ise, hangisi daha besleyici ise onu kafeste bırakabilirsiniz. Diğerini yavrular yem kırmayı öğrenene kadar ayrı tutabilirsiniz.Tekrar birleştirdiğinizde muhtemelen direkt çiftleşmeye başlayacaklardır. Bir süre dinlendirmeniz daha sağlıklı olacaktır iki tarafıda!

Yavrular yem kırmayı öğrense bile aynı kafeste tutmaya devam edebilirsiniz. Tüm bu süreçte erkekle birbirlerini görmemeleri daha sağlıklı olacaktır.

Oyla 0
Tekrar çiftleşme eğilimleri var ise, hangisi daha besleyici ise onu kafeste bırakabilirsiniz. Diğerini yavrular yem kırmayı öğrenene kadar ayrı tutabilirsiniz.Tekrar birleştirdiğinizde muhtemelen direkt çiftleşmeye başlayacaklardır. Bir süre dinlendirmeniz daha sağlıklı olacaktır iki tarafıda!

Yavrular yem kırmayı öğrense bile aynı kafeste tutmaya devam edebilirsiniz. Tüm bu süreçte erkekle birbirlerini görmemeleri daha sağlıklı olacaktır.
Peki erkek kuşu şimdi ayırsam sorun olur mu? Dişi kuşum 2-3 gündür kendi yemeğini kendi yiyor zaten. Bu durumdan dolayı yavrulara zarar verir diye korkuyorum.

Oyla 0
Bence ayırmamak en sağlıklısı. Erkek kuş yavrulara yem kırmayı öğreten ve besleyen.

Oyla 0
Peki erkek kuşu şimdi ayırsam sorun olur mu? Dişi kuşum 2-3 gündür kendi yemeğini kendi yiyor zaten. Bu durumdan dolayı yavrulara zarar verir diye korkuyorum.
Yanında çiftleşmeyi tetikleyecek erkeği olmadığı için zarar verme olasılığı düşük. Normal klasik didişmeler herzaman olur. Doğanay hocayla biraz ayrışıyoruz bu noktada... Yavrular herhangi bir yetişkin kuştan öğrenebilirler yem kırmayı...

Oyla 0
Geri