Muhabbet Kuşu Bit Sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tarık
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tarık

iyikus.com Üyesi
Merhaba bugun muhabbet kuşumdan düşen kuyruk tüyünde beyaz bi bit farkettim çok küçüktü gözle görmek zordu. Bu bitleri evdeki bitkide de görmüstüm bi kaç gün sirkeli su uygulayınca bitkide kalmadı ama suan kusumda var kuşuma ondan gecmis olabilir yada tam tersi. Peki bunlardan nasıl kurtulabiliriz?

Bitki bitleri kuşlara gelmiyor ancak renk almamış ise şeffaf görünümde olabilir. Nasıl bir bit renk olarak kırmızı mı siyah mı?

Oyla 0

Oyla 0
çok riskli evre. Yeni larva bitler olabilir. Henüz beslenmediğinden şeffaflar.

Oyla 0
O işe yaramaz ki. Bit sorunları ciddi ölçüde olabilir. Karnalıkta hareket halinde oluyorlar. Kafesin bazı köşelerine pamuk koyunuz ve sabah ilk ışıklarda kontrol ediniz.
Chrysamed, arpad, canhiper gibi kırmızı bite iyi gelen ürünler almak ve her yeri dezenfekte etmeniz lazım.

Oyla 0
o zaman chrysamed i bugun siparis vereyim urun gelene kadar sirkeli su falan az da olsa rahatlatır mi

Oyla 0
Ama tam olarak emin olunuz. Kırmızı kan bitleri değil de, sinek larvaları bile olabilir. Çok türlüler. Vilmectin genel anlamda bir çok parazit ve bite iyi gelirken, kırmızılarda işlevsiz kalıyor.
16112018-10-53-05-DMHDZ.png
Karaciğer Kelebekleri:
Fasciola hepatica (ergin), Fasciola gigantica (ergin)
Gastro-intestinal Nematodlar:
Heamonchus placei, Ostertagia sp., O. ostertagi (erginler, larval devreler, hipobiotik larvalar), O. Iyrate (erginler, L4 larvalar), Mecistocircus digitatus (erginler), Trichostrongylus axei, T. colubriformis, Cooperia oncophora, C. punctata, C. pectinata, Cooperia sp., Nematodirus helvetianus (erginler), N. spathiger (erginler), Oesophagostomum radiatum, Strongylus papillosus (erginler), Bunostomum phlebotumum, Toxacara vitulorum
Akciğer Kıl Kurtları:
Dictyocaulus viviparus
Deride Filariosis Etkenleri:
Parafilaria bovicola
Göz Nematodları:
Thelezia sp. (erginleri)
Nokra Etkeni Sinek Larvaları (parazitik dönemde):
Hypoderma bovis, Hypoderma lineatum, Dermatobia hominis
Yara Kurtları (parazitik dönemde):
Chrysomya bezziana, Cochliomyia hominivorax
Uyuz Etkenleri:
Psoroptes communis bovis, Psoroptes communis ovis, Sarcoptes scabei bovis, Chorioptes bovis
Bitler:
Linognatus vituli, Haematophinus eurysternus, Solonoptes capillatus, Damalinia bovis
Keneler (bazı tek konaklı keneler, yumuşak keneler):
Boophylus microplus, Boophylus decoloratus, Ornithodurus savignyi

Oyla 0
Geri