Muhabbet kuşu burun deliğinde kapanma sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Yenim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yenim

Forum Sakini
Bugün fark ettim, kuşumun sol burun deliği sanki kapanmış gibi küçülmüş. Kızışma dönemindeydi, kahverengi kabuk olmuştu, o dökülmeye başladı.

Bu kendi kendine açılır mı yoksa bizim bir şey yapmamız gerekir mi?

IMG_20221225_131241.jpg

Kahverengi kabuk sönmeye/dökülmeye başladığında geçmesi gerekiyor. Geçmez ise veteriner hekimden destek alınmalı hocam. Hipertrofi değil ancak konuyu incelemenizi öneririm. Şu aşamada sizin yapabileceğiniz bir şey yok. Kapanıp kapanmadığına arada bakmanız yeterli. Kapanırsa mutlaka veteriner hekim görmeli

Kahverengi kabuk sönmeye/dökülmeye başladığında geçmesi gerekiyor. Geçmez ise veteriner hekimden destek alınmalı hocam. Hipertrofi değil ancak konuyu incelemenizi öneririm. Şu aşamada sizin yapabileceğiniz bir şey yok. Kapanıp kapanmadığına arada bakmanız yeterli. Kapanırsa mutlaka veteriner hekim görmeli
Tamamdır hocam sürekli takip ediyorum. Şu an açık ikisi de.

IMG_20221227_152835.jpg

Biraz mızmızlanabilir ancak steril bir manikür makası ile ufak dokunuşlar yapabilirsiniz.
O iş zor hocam. Elde tutulmasını hiç sevmiyor.

Bu aralar da ceresini sağa sola tüneğe vs. sürtüp duruyor, sonra ayağıyla kaşıyıp hapşırıyor. Sanırım kendisi de dökülmesini istiyor fakat hapşırma durumunu anlamadım. Genelde ne zaman ceresini kaşısa hapşırıyor %80 ihtimalle. Bu normal mi?

O iş zor hocam. Elde tutulmasını hiç sevmiyor.

Bu aralar da ceresini sağa sola tüneğe vs. sürtüp duruyor, sonra ayağıyla kaşıyıp hapşırıyor. Sanırım kendisi de dökülmesini istiyor fakat hapşırma durumunu anlamadım. Genelde ne zaman ceresini kaşısa hapşırıyor %80 ihtimalle. Bu normal mi?
nazal temizliğini yapıyor olabilir hocam. Üst yolunum sorunu problemi de olabilir bir miktar.

Hafif bir durumu varsa anlamak güç çünkü benzer semptomları başka hastalıklarda gösteriyor. Ancak ilerleyen vakalarda belirgin olan göstergeler var :( @Eyunal ın dediği gibi uzman görmeli

Geri