muhabbet kuşu burun tıkanıklığı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan zeyziko
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

zeyziko

Yeni Üye
merhabalar. bir hafta kadar önce size kuşumun ishal olmasından, tüylerini sürekli kabartarak oturmasından nefes alırken hırıldamasından... dolayı danışmıştım siz de bana kuşumun ileri derecede solunum rahatsızlığı geçirdiğini söylemiştiniz. tavsiyeniz üzerine hemen veterinere götürüp muayene ettirdik. veteriner nefesini dinleyip 'kuşunuz fena üşütmüş' dedi ve sarı toz olaak antibiyotik verdi. yanında da aynı şeklinde toz vitamin. ikisini de on beşer gün kullanın dedi. sekiz gündür antibiyotiği kullanıyoruz kuşum biraz canlanmış gibiydi ishali falan nispeten düzelmişti. fakat iki gündür ve de özellikle geceleri sürekli ağzını açıp kapatıyor, ayaklarıyla on dakikada bir 1-2 kere kafasını kaşıyor ve beni en çok geren ise burun tıkanıklığı (sanıyorum ki). kuşumum sesi çıkmıyor, neredeyse hiç. sesi değişti ve çok garip şekilde nasıl tanımlanır bilemiyorum ama inliyor, horulduyor hırıldıyor.. kısacası kuşumun nefes alamadığını düşünüyorum. sizce ne yapmalı? burun temizliği ve kontrol için veterinere götürmeli mi yoksa burun tıkanıklığı için bizim elimizden bir şey gelir mi?

Geçmiş olsun. Veterinere götürmüş olmanıza sevindim. Görünürde bir şeyler varsa burunda onları temizleyebilirsiniz. Bunun haricinde pek yapabileceğimiz bir şey yok. Ağız açıp kapama ilaçtan, oda ısısından, bazen stres durumlarından kaynaklı gözlemleniyor. Yinede danışmanızı öneririm. Herhangi bir yan etkisi olabilir verdikleri ürünün.

Bu konumuzda nasıl temizlenebilir ufak bir görsel mevcut:
Muhabbet Kuşu Soğuk Algınlığı (Aksırma/Hapşırma)

Oyla 0
ilginiz için teşekkür ederim görünürde bir şey yok ancak yine ufak ufak temizledim.. attığınız başlığı inceledim ve alt solunum yolu bölgesindeki bir rahatsızlıktan bahsetmişsiniz zannediyorsam kuşumun problemi bu, bunun için bir çare var mıdır? ne yapmam gerekir?

Oyla 0
Antbiyotik kullanmak gerekiyor. Veterinerin verdiği ilaçlar çözüm olmaz ise daha etkili bir ürün önerecektir mutlaka

Oyla 0
Geri