Muhabbet Kuşu Çiftleştirme Hakkında

HakanAyan

Yeni Üye
Arkadaşlar herkese selamlar öncelikle.

Bende şuan 2 aylık 1 albino erkek, 1 lutino dişi muhabbet kuşu var.Sanırım 5 6 aylıkken çiftleşme dönemi oluyor diye duydum.

Merak ettiğim kuşlar 2 aylıkken beraber büyümesinde bir sakınca olur mu üreme konusunda?
Kafesi ne çok geniş ne ç.ok büyük, içerisinede dikkati bozacak malzemeler koymadım.Tahta tünek, suluk ve yemlik var. Ayrıca yavrulukda var.
Oda ısısı ve nemide uygun diye düşünüyorum. Kuşları üreme konusunda sıkıntı olmasın diye çok ele alıştırmamaya bakıyorum.

İzlediğim kadarıyla kuşlar birbirleriyle uyumlu gibi birbirlerini dışlamıyorlar.

Tavsiyeleriniz nelerdir bu konuda, foruma yeni üye oldum bir yanlışım varsa affola.

Bu kadar küçük yaştan beraber durduklarında kuşlar genelde eş değil kanka oluyorlar? Yuvalığı şuan için takmayın, kafesten çıkarın bence. Erkek 7 aylık, Dişi 9 aylıkken sağlıklı bir şekilde üremeye yatkın oluyorlar. Dişiyi ele alıştırıp, erkeği yabani bırakırsanız daha yararlı olur. Çünkü yabani olan erkek baskın, evcil olan dişi pasif kalacağı için çiftleşme daha kolay ve süreç daha hızlı olacaktır.

Oyla 0
Bu kadar küçük yaştan beraber durduklarında kuşlar genelde eş değil kanka oluyorlar? Yuvalığı şuan için takmayın, kafesten çıkarın bence. Erkek 7 aylık, Dişi 9 aylıkken sağlıklı bir şekilde üremeye yatkın oluyorlar. Dişiyi ele alıştırıp, erkeği yabani bırakırsanız daha yararlı olur. Çünkü yabani olan erkek baskın, evcil olan dişi pasif kalacağı için çiftleşme daha kolay ve süreç daha hızlı olacaktır.

Yani dişiyi ayırmalı mıyım? Yoksa dediğiniz gibi dişiyi ele alıştırıp, erkekle aynı yerde büyüse sorun olur mu?

Oyla 0
Dediğim gibi eğer şimdiden beraber büyürlerse yüksek ihtimal arkadaş olurlar. Ama daha düşük de olsa eş olma ihtimalleri de var tabii ki. Bu tamamen sizin bileceğiniz iş. Ne yapmak isterseniz?

Oyla 0
Dediğiniz gibi dişi kuşla erkek kuşu ayırdım.Erkek kuşu kendi kafesinde bıraktım.

Dişi kuşu ele alıştırmaya çalışacağım şimdi.

Birde bendeki kuaşlar;

Albino olan beyaz renk, kırmızı gözlü, cere rengi pembesi mor gibi.
Lutino ise sarı renk, kırmızı gözlü, cere rengi mavimsi ve beyaz gibi.

Albino olanı erkek lutino olanı dişi olarak tahmin ediyorum doğru mudur acaba?

Oyla 0
Merhaba, bebekler bir arada büyüyebilir elbette. Erişkinliğe ulaştıklarında süreci gözlemleyerek hareket etmek lazım. Yuvaya ve birbirlerine ilgili olurlarsa süreç başlayacaktır. Diğer türlü bir durum olursa da bir süre birbirlerinden ayrı kafeslerde tutulabilirler

Oyla 0
WhatsApp Image 2021-05-12 at 16.22.27.jpegWhatsApp Image 2021-05-12 at 16.22.38.jpeg

WhatsApp Image 2021-05-12 at 16.22.53.jpeg

WhatsApp Image 2021-05-12 at 16.23.02.jpeg

WhatsApp Image 2021-05-12 at 16.23.21.jpeg

Arkadaşlar beyaz olanın gözleri kırmızı sarı olanında öyle biri albino biri lutino biliyorum fotoğrafta siyah gibi çıksada öyle.

Bu kuşların cinsiyeti nedir?

Oyla 0
Evet sizin düşündüğünüz gibi Lutino dişi, Albino erkek olduğunu düşünüyorum.

Oyla 0
Geri