Muhabbet kuşu çok sulu dışkı

Mustafa Tetik

Forum Sakini
Dışkısını bu şekilde yapıyor:
Dışkı şekli, rengi vs normal. İdrar da olması gerektiği gibi şeffaf. Fakat çok fazla idrar yapıyor. Kuruyunca da değişik bir görüntü oluyor:
3 gün boyunca probiyotik kullandım fakat pek bir şey değişmedi. Sabahları çoğunlukla normal yapıyor, geceleri artıyor bu durum. Hiçbir hastalık belirtisi yok, her şeyi normal dışkısı dışında. Böbreklerde bir sorun olabilir mi?

Ek olarak dışkıyı incelerken içinde böyle siyah şeyler farkettim:
Aynısı diğer muhabbet kuşumda da var. Normal geldi ama sorayım yine de.

Dışkısını bu şekilde yapıyor:
Dışkı şekli, rengi vs normal. İdrar da olması gerektiği gibi şeffaf. Fakat çok fazla idrar yapıyor. Kuruyunca da değişik bir görüntü oluyor:
3 gün boyunca probiyotik kullandım fakat pek bir şey değişmedi. Sabahları çoğunlukla normal yapıyor, geceleri artıyor bu durum. Hiçbir hastalık belirtisi yok, her şeyi normal dışkısı dışında. Böbreklerde bir sorun olabilir mi?

Ek olarak dışkıyı incelerken içinde böyle siyah şeyler farkettim:
Aynısı diğer muhabbet kuşumda da var. Normal geldi ama sorayım yine de.
Probiyotik olarak hangi probiyotiği kullandığınızı öğrenebilir miyim acaba?

Oyla 0
Merhaba,benim muhabbet kuşumda şuan hemen hemen aynı şekilde tuvaletini yapıyor. Nedeni nedir? Tavsiye edebileceğiniz bir şeyler var mı? 17e80eab-9a09-49a6-b77c-195277405a29.jpg

Oyla 0
Merhaba,benim muhabbet kuşumda şuan hemen hemen aynı şekilde tuvaletini yapıyor. Nedeni nedir? Tavsiye edebileceğiniz bir şeyler var mı? Ekli dosyayı görüntüle 8253
Açıkçası neden olduğunu ben de anlayamadım. Böbrek rahatsızlığı olabilir, bakteriyel enfeksiyon olabilir. Şehrimde muhabbet kuşuna bakan veteriner yok ne yazık ki. İlaçlık bir durum varsa ne yapacağım bilmiyorum.

Oyla 0
Açıkçası neden olduğunu ben de anlayamadım. Böbrek rahatsızlığı olabilir, bakteriyel enfeksiyon olabilir. Şehrimde muhabbet kuşuna bakan veteriner yok ne yazık ki. İlaçlık bir durum varsa ne yapacağım bilmiyorum.
Bende anlamadım valla bir anda oldu :( Hiçbir şeyi yoktu. Keyfi falan yerinde yemek yiyor ama bu dışkısı neden böyle anlamadım sanırım bağırsaklarında bi sorun olabilir. Bende veterinere götüreceğim sanırım.

Oyla 0
Bende anlamadım valla bir anda oldu :( Hiçbir şeyi yoktu. Keyfi falan yerinde yemek yiyor ama bu dışkısı neden böyle anlamadım sanırım bağırsaklarında bi sorun olabilir. Bende veterinere götüreceğim sanırım.
Aynen öyle benimkinin de hiçbir şeyi yoktu. Keyfi de yerinde. Veterinere gittikten sonra bilgilendirirseniz sevinirim.

Oyla 0
@Mustafa Tetik Sizin kuşun dışkısı fena değil. Düzenli probiyotik kullanın başka bir şeye gerek yok. Versele laganın probiyotiği tavsiyemdir...

@visnesuyu Sizde düzenli probiyotik kullanın toparlar. Probiyotiği 3 günde bir kullanın...
Ümit bey bir de Versele’nin oro digest sanırım,öyle bir probiyotik ürünü var.Zararlı patojenlerin bağırsaklara tutunmasını engeller diye bir açıklaması var.Hatta hastalık durumunda 5 gün kullanılıyormuş.Probi-zyme’e alternatif kullanılır mı acaba?

Oyla 0
Ümit bey bir de Versele’nin oro digest sanırım,öyle bir probiyotik ürünü var.Zararlı patojenlerin bağırsaklara tutunmasını engeller diye bir açıklaması var.Hatta hastalık durumunda 5 gün kullanılıyormuş.Probi-zyme’e alternatif kullanılır mı acaba?

O ürünü duymuştum ama bakmamıştım bir inceliyeyim içeriğini dönerim size...

Oyla 0

Oro digest'e baktım;

KOMPOZİSYON​

Elma ve turunçgillerden elde edilen lifler, Dekstroz, Sodyum klorür, Mannan-oligosakaritler (MOS), Gut flora stabilizatörleri

Yani içeriğinde; probiyotik + prebiyotik + taşıyıcı olarak dekstroz (elektrolit) + Meyve lifleri varmış.

Probi-Zyme içeriği ise;

KOMPOZİSYON​

Kalsiyum karbonat, Buğday unu, Gut flora stabilizatörleri, Enzimler

Taşıyıcı olarak kalsiyum karbonat (sağlıklıdır ve kalsiyum takviyesidir) ve buğday unu kullanmışlar. Artı probiyotik ve sindirim enzimleri.

Bu iki ürün birbirinin alternatifi değilde, daha çok bir birini tamamlayan ürünler. Birinde prebiyotik yok, diğerinde enzimler yok. Ayrıyetten birinde dekstroz varken, diğerinde kalsiyum var. Yani ikisi bir arada kullanılabilir...

Oyla 0
Geri