Muhabbet kuşu dışkı bozukluğu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Yenim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yenim

Forum Sakini
Yaklaşık 1-2 aydır dışkısı normal olan kuşumun bu sabah böyle bir dışkısı ile karşılaştım. Sorun ne gibi gözüküyor?

5.jpg

4.jpg

Kuşum dişi, 1.5 yaşında, kesinlikle hava akımına maruz kalmadı, o odada bulunurken cam dahi açmıyorum, maydanoz sapı ve havuç tüketti son günlerde ama çok çok az.
Son günlerde dediğiniz dün mü Mesela
Probyotik için konuda açmışsıniz probyotik ten sonra mi bu hâle geldi dışkı acaba

Probiyotik entrobac öneririm
Diğer kullandığınız ürün hakkında bilgi sahibi değilim ise yararligi konusunda da

Son günlerde dediğiniz dün mü Mesela
Probyotik için konuda açmışsıniz probyotik ten sonra mi bu hâle geldi dışkı acaba

Probiyotik entrobac öneririm
Diğer kullandığınız ürün hakkında bilgi sahibi değilim ise yararligi konusunda da
Yok, bugün vermeye başladım probiyotik, sabah zaten dışkısı bozuktu. Dün havuç, dünden önce maydanoz sapı yedi.

Entrobac bölünmüş satıldığı için almadım. Çünkü eskiden bölünmüş ürün aldığımda birkaç ay sonra bozuldu, topak topak oldu. Bölünmemişi de çok pahalı.

Son düzenleme:
Yok, bugün vermeye başladım probiyotik, sabah zaten dışkısı bozuktu. Dün havuç, dünden önce maydanoz sapı yedi.

Entrobac bölünmüş satıldığı için almadım. Çünkü eskiden bölünmüş ürün aldığımda birkaç ay sonra bozuldu, topak topak oldu. Bölünmemişi de çok pahalı.
Anladım ben dışkının sağlıklı olduğunu düşünmüyorum hocalar yardımcı olacaktır umarım bir sorun Yoktur

Genel hali nasıl kuşun? Bu tarz dışkılardan çok çektiğim için…
Hafif yeşil boyaması var dışkının. Genel durumu iyiyse bir iki gün probiyotik vererek takip ediyorum ben. Eğer genel hali bozulur ve dışkılardaki boyama artarsa o 1-2 gün içinde, o zaman ilaç kullanıyorum. Hocalar daha net bir şey söyleyeceklerdir. Geçmiş olsun.

Böyle bir dışkı gördüğümde ilk aklıma gelen açıkçası kursak sorunları oluyor benim için. 4-5 güne probiyotik ya da bağışıklık kuvvetlendiren herhangi bir ürünle toparlamazsa fungostatin, mikostatin ya da o an benzer etken maddeli bir ürüne yöneliyorum. Genelde tedavi ediyor sorunu ancak veteriner tahlili daha doğru sonuç sağlar

Genel hali nasıl kuşun? Bu tarz dışkılardan çok çektiğim için…
Hafif yeşil boyaması var dışkının. Genel durumu iyiyse bir iki gün probiyotik vererek takip ediyorum ben. Eğer genel hali bozulur ve dışkılardaki boyama artarsa o 1-2 gün içinde, o zaman ilaç kullanıyorum. Hocalar daha net bir şey söyleyeceklerdir. Geçmiş olsun.
Masallah genel hali iyi hareketli surekli oynamak istiyor, disari çıkarınca da bir yerlere tırmanıyor ucuyor vs. bir hastalik belirtisi yok yani.

Şu an multivitamin veriyorum, yarin yine probiyotij verecegim, birkac gun takip edeyim bakalim. Bugun sabah da bu sekildeydi çünkü.

Böyle bir dışkı gördüğümde ilk aklıma gelen açıkçası kursak sorunları oluyor benim için. 4-5 güne probiyotik ya da bağışıklık kuvvetlendiren herhangi bir ürünle toparlamazsa fungostatin, mikostatin ya da o an benzer etken maddeli bir ürüne yöneliyorum. Genelde tedavi ediyor sorunu ancak veteriner tahlili daha doğru sonuç sağlar
Ceresinin rengi cok degisti, bundan mutevellit olabilir mi hocam, kizisma vs.

Bir de bagisiklik kuvetlendirici hangi ürün onerirsiniz, su an probiyotik var sadece. Bir de multivitamin + b. Meyve sebze olarak da bagiskkik güçlendiren bir sey kullanılır mı? Yumurta vs.

Kızışma evresinde ya da tüy geçişlerinde de bazen bozabiliyor dışkısı. Ya da büyütebiliyor ister istemez.
Probiyotik varsa ek olarak alma şansınız varsa bira mayası önereyim. Aviyest bile olur eğer bütçeniz kısıtlıysa. *Röhnfried pavifac ve natural vitaminor iyi diğer markalar.

Kızışma evresinde ya da tüy geçişlerinde de bazen bozabiliyor dışkısı. Ya da büyütebiliyor ister istemez.
Probiyotik varsa ek olarak alma şansınız varsa bira mayası önereyim. Aviyest bile olur eğer bütçeniz kısıtlıysa. *Röhnfried pavifac ve natural vitaminor iyi diğer markalar.
Bunu probiyotikle beraber mi kullanıyoruz? Yoksa ayri mi?

Bir de bu donemlerde hangi meyve sebze besin bagisikligi kuvvetlendirir, hangisinin verilmesi uygun olur?

Bunu probiyotikle beraber mi kullanıyoruz? Yoksa ayri mi?

Bir de bu donemlerde hangi meyve sebze besin bagisikligi kuvvetlendirir, hangisinin verilmesi uygun olur?
Ayrı kullanılması daha uygun olur hocam, sarımsaklı su sık olmadığı sürece verilebilir. Elma (çekirdeği alınmalı mutlaka), havuç, ıspanak, brokoli gibi ürünler iyi gelebiliyor. Meyve sebze yerine multivitaminler de aslında olumlu katkılar sağlayacaktır. Özellikle A, B,E grupları

Ayrı kullanılması daha uygun olur hocam, sarımsaklı su sık olmadığı sürece verilebilir. Elma (çekirdeği alınmalı mutlaka), havuç, ıspanak, brokoli gibi ürünler iyi gelebiliyor. Meyve sebze yerine multivitaminler de aslında olumlu katkılar sağlayacaktır. Özellikle A, B,E grupları
Hocam ceresi daha once hic boyle olmamisti.

IMG_20221026_135703.jpg

Tam üreme döneminde. Herhangi bir sorunu yok hocam görüntüde, üzülmeyin.
Yeşil boyamasi azalmis fakat daha fazla islatmis peceteyi. Dönemsel bir şey olsaydi 3 güne geçeri sanirim.

Tüy dökmeye de basladi, tam emin olamadim.

IMG-20221028-090844.jpg

Bir de asiri hareketli bu aralar. Surekli disari cikmak istiyor, disari cikinca da hep yaramazlik pesinde. Ureme donemi ile ilgilisi var mi bu durumun?

çok etkili bir ürün sayılmaz aslında ama kısa süreli iyi çalışabilir

çok etkili bir ürün sayılmaz aslında ama kısa süreli iyi çalışabilir
Hocam cok sıvı kaybı var eger birkac gun icinde geçmezse yine tahlile göndermeyi planliyorum.

Geri