muhabbet kuşu dışkı problemi

emine Ç.

iyikus.com Üyesi
kuşum yaklaşık 4 5 aydır yeşil ve sulu yapıyo dışkısını arada normal yaptığı da oluyor. veterinere gittim ilaç kullandım ama değişen bişey yok. simdi kuşcudan bi şey aldım gold bird diarrea çözelti diye bunu kullanabilir miyim acaba kuşuma sıkıntı olur mu diye merak ediyorum

Dışkılar sorunlu görünüyor. Dışkı tahlili yapılması lazım net birşey söyleyemiyorum. Kuşçudan aldığınız ürün ilaç değil ve muhtemelen bir işe yaramaz. Tahlil yapılıp sonucuna göre ilaç kullanılması lazım..

Oyla 0
daha önce tahlil yapıldı ama ilaçlar bi işe yaramadı malesef

Antibiyogram yapıldımı? Bakın önce tahlil yapılır hangi hastalık çıktıysa antibiyogram ile o hastalıkta etkili ilaç belirlenir ve tedavi yapılır. Tedavi sonrasında hastalık geçse bile yeni hastalıklar ortaya çıkabilir. Mesela kuşun bakteriyel hastalığı var diyelim ve tedavi ettiniz bakterileri öldürdünüz. Bu sırada bakterilerden boşalan yeri hemen mantarlar doldurabilir ve hastalığa sebep olabilir. Mantar tedavisinide yaptınız bu seferde kuşta koksidiyoz türeyebilir.. Yani eğerki tedavi sonrasında kuş hala hastaysa ya antibiyogram yapılmadığı için ilaç etkisiz kalmıştır ve hastalık geçmemiştir yada başka bir hastalık türemiştir. Bu gibi durumlarda tekrar tahlil ve tekrar antibiyogram yapılması gerekir. Yani özetle bu işler ''tahlil yapıldı ilaçlar bir işe yaramadı'' deyip kestirip atılıcak kadar basit değil.

Oyla 0
Antibiyogram yapıldımı? Bakın önce tahlil yapılır hangi hastalık çıktıysa antibiyogram ile o hastalıkta etkili ilaç belirlenir ve tedavi yapılır. Tedavi sonrasında hastalık geçse bile yeni hastalıklar ortaya çıkabilir. Mesela kuşun bakteriyel hastalığı var diyelim ve tedavi ettiniz bakterileri öldürdünüz. Bu sırada bakterilerden boşalan yeri hemen mantarlar doldurabilir ve hastalığa sebep olabilir. Mantar tedavisinide yaptınız bu seferde kuşta koksidiyoz türeyebilir.. Yani eğerki tedavi sonrasında kuş hala hastaysa ya antibiyogram yapılmadığı için ilaç etkisiz kalmıştır ve hastalık geçmemiştir yada başka bir hastalık türemiştir. Bu gibi durumlarda tekrar tahlil ve tekrar antibiyogram yapılması gerekir. Yani özetle bu işler ''tahlil yapıldı ilaçlar bir işe yaramadı'' deyip kestirip atılıcak kadar basit değil.
hayır öyle bi sey yapılmadı ilaçtan sonra diazyme nin probiyotiğini kullandım o da bi işe yaramadı yani asla geçmiyo. kuşumda herhangi bi sorun yok şükür keyfi yerinde ama bu sorunu çözemedim bı türlü. tekrar veterinere gidicem artık onlarda çok anlamıyo bu işten bilmiyorum. toz ilaçlar var bu bakteriler için onlardan kullanmayı düşünüyorum bide. tahlile göre kronik bi rahatsızlık var dedi veteriner. salmo mix diye bi ilac önermişti biri denemeli miyim bilmiyorum

Oyla 0
Tavsiye;
İlk aşamada edinmeniz gerekenler;
-Sulphamezathin %16
-Entrobac (tercihen)
-içinde K vitamini bulunan bir multivitamin (Gervit-w tercihen)

Bunları temin ettikten sonra tedavinin ilk aşamasına başlayacağız, eleyerek yol alacağız.(belki de ilk aşama da çözeceğiz)

Oyla 0
Tavsiye;
İlk aşamada edinmeniz gerekenler;
-Sulphamezathin %16
-Entrobac (tercihen)
-içinde K vitamini bulunan bir multivitamin (Gervit-w tercihen)

Bunları temin ettikten sonra tedavinin ilk aşamasına başlayacağız, eleyerek yol alacağız.(belki de ilk aşama da çözeceğiz)
son iki dediğinizi buldum ama ilkini bulamadım nereden alabilirim ki ve tekrar gidip tahlil yaptırıp daha sonra mı başlamalıyım bunlara

Oyla 0
son iki dediğinizi buldum ama ilkini bulamadım nereden alabilirim ki ve tekrar gidip tahlil yaptırıp daha sonra mı başlamalıyım bunlara
Tahlil yaptırsanız çok iyi olur, ama bence artık şu saatten sonra vakit kaybetmeye de gerek yok.
4-5 ay ishal için çok uzun bir süre, kuşa yazık.
Yazdıklarımdan sadece ilki ilaç hem antikoksidiyel, hem de anti bakteriyel.
Bu nispeten hafif ilaçla başlayabiliriz isterseniz.
Bu tedavi ile kesin problem çözülür diyemem, çünkü hiç bir şey kesin değil bu işlerde.
Sizin tercihiniz, ben bir şey diyemem ama benim kuşumun dışkısı bu şekilde olsa ilk olarak bu ilaçlar ve destekler ile girerdim konuya.
İlacı veteriner ilacı satan yerlerden bulabilirsiniz, internetten aratın, bulursunuz.

Oyla 0
Tahlil yaptırsanız çok iyi olur, ama bence artık şu saatten sonra vakit kaybetmeye de gerek yok.
4-5 ay ishal için çok uzun bir süre, kuşa yazık.
Yazdıklarımdan sadece ilki ilaç hem antikoksidiyel, hem de anti bakteriyel.
Bu nispeten hafif ilaçla başlayabiliriz isterseniz.
Bu tedavi ile kesin problem çözülür diyemem, çünkü hiç bir şey kesin değil bu işlerde.
Sizin tercihiniz, ben bir şey diyemem.
İlacı veteriner ilacı satan yerlerden bulabilirsiniz, internetten aratın, bulursunuz.
çok morelim bozuldu mutlu aslında hasta değil ama anlamadım neden öyle neyse teşekkür ederim ben tahlil yaptırıyim yine sonra o dediklerinize bakarım

Oyla 0
Geri