Muhabbet kuşu enfeksiyonu bulaşıcı mıdır

utkuaydin12

iyikus.com Üyesi
Dişi 2 yaşında bir muhabbet kuşum vardı 3 gün önce öldü solunum yolu enfeksiyonundan. Doksimis adlı bir ilaç vermiştim fakat iyileşmedi. Yanında da 1 yaşında erkek bir muhabbet kuşu var şuan. Paronayak mı oldum yoksa gerçekten hasta mı bilemiyorum. Kuyruğunu hafifçe yukarı aşağı yapıyor yem yemesinde içmesinde bir problem yok. Sesi hafif hırıltılı gibi öksürünce pek yapmıyor onu da. Sorum şu ölen kuşumdaki enfeksiyon diğerine bulaşmış olabilir mi? Kuşlarda bulaşıcı mıdır bilgi verirmisiniz.

Eğer temas halinde geçirmişlerse yem kusma ya da benzeri bulaşmış olabilir. 4-5 gün kullanmak yerine kür gibi 3 gün kullanmak iyi olabilir.

Oyla 0
5996
Doksimis ilacını ağızdan mı suyuna mı katmalıyım? Önceki kuşuma etki etmemişti. Ayrıca bugün fotoğraftaki ilacı aldım işe yarar mı?

Oyla 0
Şuan zor nefes alıyor fakat kuyruk sallama yok nefes alırken ciyaklamaya benzer bir ses çıkarıyor bazen.Bunlar hastalık belirtisi midir.

Oyla 0
Sıolunum yolu ürünleri biraz ağır olduğundan suluk daha uygun olur ama 1 damla ilaca 2 damla normal su ekleyerek seyreltip ağızdan verebilirsiniz.
Bahsettiğiniz durumlar solunum yolu hastalığı belirtisidir.

Oyla 0
Geri