Muhabbet Kuşu Gaga Hasarı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Yenim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yenim

Forum Sakini
Merhaba,

Dün öğle saatlerinde kuşumun ağzının içinde mantar olup olmadığına bakmak için elime aldım ve ağzına baktım. Çok da zorlamadım ağzını açmak için. Normalde ağızdan damlalık vs. kullanmıştım tecrübeliyim yani.

Ama kuşu elimden bıraktıktan sonra yem yiyemez oldu. Yemleri kıramıyor. Biraz yulaf yedi sadece. Yemin başına geliyor, yemek için uzanıyor ama sonra gagasını sağa sola sürtüp geri gidiyor.

Yumurta maması yaptım onu yedi biraz. Önceden elimi uzattığımda kafesin içinde gaga atardı, şimdi ona bile yeltenmedi.

Gagasının hasar gördüğünden şüpheleniyorum. Uzun süredir yemek de yemedi. Biraz elle besledim şırınga ile.

Kendini kaşıyor, gagası ile tutunup kafesin içinde geziniyor. Ama yem yemiyor. Gagası kırılmış olabilir mi?

Ne yapabilirim, bir öneriniz var mı?

Bazen gaga kesimi yaptığımda bahsettiğiniz durum oluyor ancak gün içinde dönüyor yeme. Zannetmiyorum ki ciddi bir zedelenme olsun. Umarım yemeye başlamıştır.

Oyla 0
Bazen gaga kesimi yaptığımda bahsettiğiniz durum oluyor ancak gün içinde dönüyor yeme. Zannetmiyorum ki ciddi bir zedelenme olsun. Umarım yemeye başlamıştır.
Maalesef hâlâ devam ediyor. Yemliğin önüne geliyor, kafasını 2-3 kere daldırıp, yemleri sağa sola karıştırıp hiçbir şey yemeden geri dönüyor.

Gagasının hasarlı olabileceği ihtimaline karşılık elle besleme de yapamıyorum. Ağzını açmak gerekiyor çünkü.

2 gündür ne yapacağımı şaşırdım.

Oyla 0
Kabuksuz yemler ya da yumuşak gidalar verilebilir. Toparlamaz ise veterinere götürmek lazım

Oyla 0
2 yemlik var zaten. 1 tanesi normal yem+yulaf içeriyor. Diğer yemlik sadece kabuksuz yem içeriyor.

Yumurta maması vs. yapıyorum. Onu biraz yiyor. Sürekli de vermek istemiyorum.

Normalde 1 hafta önce dışkı analizi yaptırmıştım ishal sorunu için, onda bir şey çıkmadı. Düzelmezse götüreceğim mecbur.

Oyla 0
gaga görünürde normal :(
Yeminiz bayat olma durumu da söz konusu olabilir ya da böceklenme.

Oyla 0
Oyla 0
mantar şüpheniz mi var? kuş hasta bile olsa ağız içinde oluşuma ( mantar, protozoa vb) muhabbetlerde pek rastlanmaz

Oyla 0
Geri