Muhabbet kuşu gaga yamulması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Remzi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Remzi

iyikus.com Üyesi
Muhabbet kuşumun gagasında yamulma var alt çenede üst cenede yamulan tarafa dogru fazla uzama var kesiyorum yine uzuyor yardımcı olurmusunuz

Sorununuzu görsel ile desteklerseniz daha sağlıklı yorum yapabiliriz.

Oyla 0
Sorununuzu görsel ile desteklerseniz daha sağlıklı yorum yapabiliriz.
Kuş bu hocam

Ekli dosyalar

• 052A854F-54B9-4BD6-94AD-8C8F7678950D.jpeg
    052A854F-54B9-4BD6-94AD-8C8F7678950D.jpeg
    65.6 KB · Görüntüleme: 18
  • 0D236049-7216-4D1F-9940-80BD42C4836A.jpeg
    0D236049-7216-4D1F-9940-80BD42C4836A.jpeg
    93.1 KB · Görüntüleme: 18
  • 18794B3C-39F7-45F7-B6D9-EDBB4DA9D210.jpeg
    18794B3C-39F7-45F7-B6D9-EDBB4DA9D210.jpeg
    87.8 KB · Görüntüleme: 19
Oyla 0
Ben tam anlayamadım resimlerden. Alt gaga sağa, üst gaga sola mı bakıyor? Kısa bir video çekermisin..

Oyla 0
hafif bir eğrilik var ancak kuşun yaşantısını etkilemiyor , cerrahi müdahale gerektirecek bir duruma benzemiyor
Mantar felan degil demi eşi var o kuşun ilk attıgımda dişi hazırdı pısıyodu erkek toydu üstüne cıkıyodu ama acemiydi dişi boş yumurtladı biraz yaglanınca yuvalıgı söktüm tekrar yuvalık takacaktım böyle olunca mantardır diye bekliyodum yuvalıgı takıyım o zaman

Oyla 0
Mantar felan degil demi eşi var o kuşun ilk attıgımda dişi hazırdı pısıyodu erkek toydu üstüne cıkıyodu ama acemiydi dişi boş yumurtladı biraz yaglanınca yuvalıgı söktüm tekrar yuvalık takacaktım böyle olunca mantardır diye bekliyodum yuvalıgı takıyım o zaman

sonradan mı böyle oldu yani?

Oyla 0
Gaga görüntüsü hiç hoş değil. Yani, normal bir yapıda değil. Acaba yanlış kesimlerden sonra mı böyle bir durum yaşadınız?

Oyla 0
gaganın profesyonel biri tarafından gagasının törpülenmeye ihtiyacı var. Tırnak makasıyla zor düzeltilir maalesef

Oyla 0
HGaga görüntüsü hiç hoş değil. Yani, normal bir yapıda değil. Acaba yanlış kesimlerden sonra mı böyle bir durum

Hiç kesim yapmadım bu şekle gelince düzeltmek için denedim ama yine uzadı düzelmedi

gaganın profesyonel biri tarafından gagasının törpülenmeye ihtiyacı var. Tırnak makasıyla zor düzeltilir maalesef

Oyla 0
yanlış kesimler, mantar enfeksiyonları ya da düzgün çalışmayan bazı organlardan kaynaklı bozulmalar olabiliyor.

Oyla 0
Anladım teşekkürler başka bi hastalık yoktur demi mantar gibi eger ögle bişey varsa ayırıyım onu

Oyla 0
@Doğanay Y. Hocanında belirttiği üzre; profesyonel birisi tarafından törpü ya da kesim yapılarak en ideal yapıya kavuşturulması sağlanabilir. Keza, eğer herhangi bir enfekte durumdan kaynaklı ise, bu da teşhis edilebilir. Bu sebeple kanatlılardan anlayan iyi bir veteriner, doğru bir seçenek olabilir...

Oyla 0
Vazalin uygulayım mı bi kaç gün

Vazelinlik yada kremlik birşey yok. Mantar değil gagası. Sadece törpülenmeye ihtiyacı var. Birde gaga beyazlaşmış zayıf bir yapıda gibi. Ek olarak kalsiyum ve d3 takviyesi yapılabilir gaganın güçlenmesi için...

Birde keratin takviyesi de yapılabilirmi acaba @Doğanay Y. ? Faydası yada zararı olurmu?

Oyla 0
Geri