Muhabbet kuşu hareket edemiyor

utkuaydin12

iyikus.com Üyesi
Merhabalar 4 yaşında erkek bir muhabbet kuşum var. Yaklaşık 1,5 senedir nefes alıp vermesinde sorun vardı ve geceleri bazen öksürüğe benzer bir ses çıkarıyordu. Hatta konusunu oluşturmuştum;

Bu hastalığı yenmesi için 3 kere antibiyotik ve sonrasında vitamin kullandım. Fakat bu hastalık iyileşmedi ve kronikleşti. Düzenli olarak nefes açıcı ve buhar yaptım ve rahatlatmaya çalıştım.

Son 3 günde biraz daha halsizleşti ve dün denge kurmakta zorlanmaya başladı. Ayrıca gece biraz viyakladı. Bu akşam geldiğimde kafesin dibine düşmüş ve bu şekilde uyuyordu. Yine buhar yaptım ve yanına yem koydum fakat çok halsiz, ayakta bile duramıyor. Fotoğraftaki gibi uyuyor sürekli. Dışkısı her zamanki gibi ama kuş normal değil. Birkaç dakika sonra dışkı fotoğrafını da paylaşacağım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

IMG_20211028_233022.jpg

Kuş bu pozisyona geldiyse önünüzde en fazla 24 saat var demektir.
Kuşu acilen veterinere götürmeye bakın.
Veteriner kuşa kursak beslemesi yapmalı.

Oyla 0
Diğer konunuzada baktım. Kuşunuzda solunum yolu enfeksiyonu varmış ve baya ilerlemiş. Şuan yüksek ihtimal sinir sistemini etkiliyor. Çok geç kalınmış açıkçası. Ama Allah'tan ümit kesilmez. Biran önce ilaca başlamalısınız. Ve kuş yem yiyemiyorsa sıvı şırınga mamasıyla beslemelisiniz (youtube'ta tarifler var). Almanız gereken ilaç Lavotil (tilmikosin). Veterinerlerde bulunur. Ama bu ilacı arayıp bulana kadar kuşu kaybedebilirsiniz. O yüzden ikinci seçenek olarak eczaneden augmentin almanızı öneriyorum. Augmentini alıp kullanmaya başlayın. Ve diğer söylediğim ilacıda temin etmeye çalışın. Augmentin zaman kazandırır. Lavotillede hastalığı atlatır inşaallah...

Augmentin kullanılışı: Tableti ezip toz haline getirin ve tam dolu suluğa 2 pirinç tanesi kadar toz ekleyip iyice karıştırın. Bu sudan kuşun ağzına bir kaç damla damlatın. Geriside kafeste kalsın tüm gün içsin. İlaçlı su 6 saatte bir tazelenicek. Eğer kuş yem yiyemiyorsa elle besleme maması yapıp içinede ilaçlı sudan biraz ekleyip kuşa yedirmeye çalışın...

Eğer imkanınız var ise şuan nöbetçi eczanelerden ilacı temin etmeye çalışın ve bu gece kullanın..

Oyla 0
Hangi vitamin var?
Resmi var mı?
C Vit olması lazımdı ismi. Kırmızı kutuda ikisi de, aynı firmanın ürünleri.
Diğer konunuzada baktım. Kuşunuzda solunum yolu enfeksiyonu varmış ve baya ilerlemiş. Şuan yüksek ihtimal sinir sistemini etkiliyor. Çok geç kalınmış açıkçası. Ama Allah'tan ümit kesilmez. Biran önce ilaca başlamalısınız. Ve kuş yem yiyemiyorsa sıvı şırınga mamasıyla beslemelisiniz (youtube'ta tarifler var). Almanız gereken ilaç Lavotil (tilmikosin). Veterinerlerde bulunur. Ama bu ilacı arayıp bulana kadar kuşu kaybedebilirsiniz. O yüzden ikinci seçenek olarak eczaneden augmentin almanızı öneriyorum. Augmentini alıp kullanmaya başlayın. Ve diğer söylediğim ilacıda temin etmeye çalışın. Augmentin zaman kazandırır. Lavotillede hastalığı atlatır inşaallah...

Augmentin kullanılışı: Tableti ezip toz haline getirin ve tam dolu suluğa 2 pirinç tanesi kadar toz ekleyip iyice karıştırın. Bu sudan kuşun ağzına bir kaç damla damlatın. Geriside kafeste kalsın tüm gün içsin. İlaçlı su 6 saatte bir tazelenicek. Eğer kuş yem yiyemiyorsa elle besleme maması yapıp içinede ilaçlı sudan biraz ekleyip kuşa yedirmeye çalışın...

Eğer imkanınız var ise şuan nöbetçi eczanelerden ilacı temin etmeye çalışın ve bu gece kullanın..
Sabah erken saatlerde gidip alacağım. Numaralarını aradım fakat dönüş yapmadılar. İnşallah iyileşir, sıcak su koydum yanına şuan gözleri açık fakat uyumuyor. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim

Oyla 0
Bir çay bardağına çay kaşığının ucu ile azıcık toz şeker koyup,içine de 6-7 damla limon damlatın.
iyice karıştırın,şırıngaya çekin ve kuşun gagasının içine 20 damla damlatın.
Kuşun bu geceyi atlatması için biraz canladırır.

Oyla 0
Diğer yorumlara ek olarak öncelikli d vit ve kalsiyum ihtiyacini gidermeyi unutmayin.

Oyla 0
Geri