Muhabbet kusu hastaligi acill

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan KUSUM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

KUSUM

iyikus.com Üyesi
Merhaba muhabbet kusum yem degistirdikten sonra beyaz ve kanli diskilamaya basladi enerjisi iyiydi ama bu gun halsiz diskilamayi zor yapiyor vitamin ve sirke verdim faydasi olmadi kaldigim yer ile de yem alamiyorum yulaf cok seviyor ama alacak yer yok yemi internetten aldim ve ilk baslarda hic sindiremedi sonra da diski ve diskilama sorunu oldu acil cevap verebilir miisniz yarin veterinere goturecegim ama simdi icim rahatdegil

Merhaba. Böyle dışkı ilk defa görüyorum şeklen düzgün ama renk berbat. Bazen gıdalar böyle rengi boyar ama Ek verdiğiniz tohum harici bir gıda yoksa bağırsaktan kaynaklıdır diye düşünüyorum. Kağıtta kırmızı bir yayılma oluyorsa, dışkı renk değiştiriyorsa, form bir ishal bir zor dışkılama şeklindeyse koksidiyozdan şüphelenirdim. Önceliğiniz bunu elemek olsun. Size ilaç ismide söyleriz ama hangi ilacın uygun olacağını kestiremeyiz tahmini konuşuruz. Varsa imkanınız önce veterinere götürünüz. Başka dışkı yaptığında buraya ekleyin bu gece bir daha temizlemeyin sabah bakalım

Oyla 0
Hangi marka yem aldınız?
İçerisinde renkli ekmek parçaları bulunuyor mu?
Kanamalı dışkılar çok farklı oluyor.
Örneğin:
5113

Genelde iç kanamalar olduğunda dışkı boyanıyor.

Oyla 0
Kuşunuzun pankreas sorunu mevcut gibi görünüyor. Bunun için mutlaka veteriner kontrolü yapılmalıdır. Oldukça ölümcül bir rahatsızlıktır tedavi edilmez ise. Direk ilaçta öneremiyorum çünkü kanlanmalar var. Yeni bir ilaç kullanımı zarar verebilir. Genelde pankreas için Pankreoflat kullanılıyor.

Oyla 0
Goturdum veterinere pankreas sorunu degilmis yemden katnakli bagirsak ve cigerlerinde sorun olusmus hipraminchok ilacini verdi onu kullan yemini degistir iyilesir dedi insallah yardimci olan herkese tesekkur ederim bilmediginiz yerden yem almayin aldim ben kus sagligi ciddi anlamda bozuldu

Oyla 0
Goturdum veterinere pankreas sorunu degilmis yemden katnakli bagirsak ve cigerlerinde sorun olusmus hipraminchok ilacini verdi onu kullan yemini degistir iyilesir dedi insallah yardimci olan herkese tesekkur ederim bilmediginiz yerden yem almayin aldim ben kus sagligi ciddi anlamda bozuldu
Çok geçmiş olsun. Kısa sürede toparlaması dileğiyle.

Oyla 0
Geri