Muhabbet Kuşu Hızlı Nefes Alma ve Tiz Ses

ernhmlglu

iyikus.com Üyesi
Öncelikle iyi akşamlar herkese. Muhabbet kuşum efor sarfettiği zaman, uçtuktan sonra ve yem yerken tiz ıslık benzeri bir ses çıkartıyor, nefes nefese kalıyor. Neşesinde yem yemesinde vs sorun yok ve dışkısı normal ancak kalbi hızlı atıyor nefes nefese kalıyor. Arada bir hapşuruyor burnu dolu. Bir veteriner arkadaşıma danıştım video gönderdim. Durumunun kritik olduğunu söyledi. Üç gün boyunca 15er dakika günde bir kere ventolin nebul, daha sonra 0.5cc baytril ve 3cc izotonik karıştırılıp nebulizatörle verilecek, ondan sonra da 15 dakika oksijen verilecek dedi. Bunları yapma imkanım olmadığından en yakın veteriner kliniğine götürdüm.

WhatsApp Video 2022-02-23 at 02.17.50 ila. kullanmaya başlamadan önce böyleydi.

Veterinerin yazmış olduğu ilaçlardan prednol 4mg tabletin çeyreğini 5ml suda eritip günde 1 damla 3 gün boyunca kullandım, kullanmam gereken gün sayısı 5 idi. Antibiyotik olarak da croxilex bid 200/28mg tozu kaynayıp soğutulmuş su ile karıştırıp 10 gün boyunca kullanmamı söyledi şu an 4 gün kullandım. Düzenli olarak Gerwit w multivitamin ve entrobac probiyotik takviyesi yapıyorum.

Kuşum iyileşti eski belirtiler yok, toparladığı için ilaç vermem de epey zorlaştı eskiden uslu uslu gagasını açarken şimdi şırıngaya ilacı çekerken ağlamaya başlıyor ve kaçıyor. İyileşti diye ilaç vermeyi bırakmalı mıyım yoksa 10 gün boyunca antibiyotik vermeye devam mı etmeliyim? İlaç içmemek için ağlarken ben de üzülüyorum çünkü. 10 gün de uzun bir süre bir hastalığı iyileştirirken başka şekilde hastalanmasından da korkuyorum kullandığım ilaçlar kortizon ve antibiyotik sonuçta. Tedaviyi yarıda bıraksam hastalık tekrarlar mı?

Son düzenleme:
Gaga da şuan ciddi bir sorun yok ancak o siyahlıklar kızıl kahve şeklinde gözlemlenirse karaciğer problemlerini işaret etmektedir. Zaman zaman cere rengi bu tarz koyulaşıp açılabiliyor.

Geri