Muhabbet kuşu ishal sorunu

Limon şerbeti

iyikus.com Üyesi
Merhaba, muhabbet kuşum 2 aydır ishal bir türlü iyileşmiyor. Yaklaşık 1 ay önce veterinere götürdüm (sürekli uyuyordu halsizdi).Antibiyotik verdi ama hiç bir değişiklik olmadı daha sonrasında ben yemini değiştirdim aspur ve dal darı veriyorum sadece biraz daha canlandı aynı zamanda avidiar verdim onu kullandı. değişiklik yok sirkeli su veriyorum aynı zamanda probiyotik vermeye başladım ama hala ishal ve sarı şekilde yapıyor sabah kafesine baktığımda sapsarı su dökülmüş gibi oluyor. Başka bir sorunu mu var diye düşünmeye başladım. Ne yaptıysam olmadı. Yardımcı olabilecek biri varsa çok sevinirim Dışkı fotoğrafları da böyle:

Ekli dosyalar

• 20201107_124218.jpg
    20201107_124218.jpg
    586.7 KB · Görüntüleme: 11
  • 20201106_151846.jpg
    20201106_151846.jpg
    899.5 KB · Görüntüleme: 11
Merhaba, muhabbet kuşum 2 aydır ishal bir türlü iyileşmiyor. Yaklaşık 1 ay önce veterinere götürdüm (sürekli uyuyordu halsizdi).Antibiyotik verdi ama hiç bir değişiklik olmadı daha sonrasında ben yemini değiştirdim aspur ve dal darı veriyorum sadece biraz daha canlandı aynı zamanda avidiar verdim onu kullandı. değişiklik yok sirkeli su veriyorum aynı zamanda probiyotik vermeye başladım ama hala ishal ve sarı şekilde yapıyor sabah kafesine baktığımda sapsarı su dökülmüş gibi oluyor. Başka bir sorunu mu var diye düşünmeye başladım. Ne yaptıysam olmadı. Yardımcı olabilecek biri varsa çok sevinirim Dışkı fotoğrafları da böyle:
İshal için kullanılan bir şurup vermiştim ben beş gün her gün 4 damla. Sonra 15 günde yine 4 damla vermiştim ilaçlar bittikten sonra muhakkak probiyotik vermek lazım demişti öneren kişi. İlaç adı diafurly 200 mg 5ml
Ben hala her ishal durumunda kullanırım

Oyla 0
Çok geçmiş olsun. Kuşunuz ishalden öte başka bir rahatsızlığı var. Verilen antibiyotik ürün neydi ve kaç gün kullandınız?
Sarı boyamalı dışkılar ciddi risk taşıyan, ilerlemiş ve ölümcül olabilecek vakaların belirtisidir. Örneğin E-coli, üreme kanallarında iltihaplanma, trichomanas gibi. Başka türlü bir problemde olabilir. Bu tip vakalarda dışkı analizi gerekir ve acilen tedavi gerektirir. Daha deneyimli bir veteriner hekime danışmalısınız. Deneme yanılma yapabileceğiniz bir zaman aralığınız yok gibi maalesef.

Oyla 0
Çok geçmiş olsun. Kuşunuz ishalden öte başka bir rahatsızlığı var. Verilen antibiyotik ürün neydi ve kaç gün kullandınız?
Sarı boyamalı dışkılar ciddi risk taşıyan, ilerlemiş ve ölümcül olabilecek vakaların belirtisidir. Örneğin E-coli, üreme kanallarında iltihaplanma, trichomanas gibi. Başka türlü bir problemde olabilir. Bu tip vakalarda dışkı analizi gerekir ve acilen tedavi gerektirir. Daha deneyimli bir veteriner hekime danışmalısınız. Deneme yanılma yapabileceğiniz bir zaman aralığınız yok gibi maalesef.
Antibiyotiğin adını bilmiyorum veteriner vermişti şırınga içinde 1 hafta kullandım ama geçmedi ilk ishal olduğunda sarı renk değildi kahve yeşil ama suluydu daha sonra sarıya döndü gerçekten korkuyorum ama elimden bişey gelmiyor yarın başka bir veterinere götürücem ama kuşlardan anlayan veteriner yok maalesef ne yapacağımı şaşırdım.

Oyla 0
Kuşunuzun uygun bir saatte göğüs kemiğini kontrol edebilir misiniz?

Oyla 0
Kuşunuzun uygun bir saatte göğüs kemiğini kontrol edebilir misiniz?
Kendini elletmiyor bu ara çok asabi kursak mantarı ya da jilet göğüsten mi şüpheleniyorsunuz bugün ellemeye çalıştım ben de öğrenmek için ama dokundurtmadı değdim sadece tabi bişey hissetmedim ama tekrar denerim. Fotoğraftan da anlaşılmaz ama yine de koyayım dedim.

Ekli dosyalar

• 20201106_152533.jpg
    20201106_152533.jpg
    874 KB · Görüntüleme: 9
Oyla 0
Kuşunuz şuan tüydeymiş. B vitamini destekli + probiyotik takviyeli besleyin bir kaç gün. Aynen jilet göğüs olabilir. Bu şekilde anlamam mümkün değil kemik durumunu :(

Oyla 0
İlacı kullanmadan önce kuşunuzun sürekli uyuduğunu ve halsiz olduğunu yazmışsınız, yani antibiyotik iyi gelmiş gibi görünüyor. Ancak bunun gibi sekonder enfeksiyonların da eşlik ettiği durumlarda bir kür tam iyileşme sağlamaz, ilacın kullanımı/dozu da yanlış olabilir. Veteriner muhtemelen %2.5 baytril vermiştir, ben olsam 5 gün daha kullanıp kuşu izlerdim. tabi ki tecrübeli bir veteriner daha iyi bilir.
Aslında ilacı kullandıktan sonra değil yemini değiştirdikten sonra biraz canlandırdı ama dışkısı hala problemli tekrar başka bir veterinere götürücem inşallah anlar sorununu.

Oyla 0
Geri