Muhabbet Kuşu karında şişlik

melike388

iyikus.com Üyesi
İyi geceler.
Muhabbet kuşumun karın bölgesine dokununca elime hafif bir sertlik geldi. Tüylerini aralayıp bakmaya çalıştığımda orada damar gördüm, minik de bir yağ bezesi gibi bir şey vardı sanki.
Kuşum erkek ve 5 yaşında. Çok hareketli olduğu için fazla inceleyemedim ama o bölgede böyle bir şey olması normal midir?
Bahsettiğim bölgeyi işaretledim.

Ekli dosyalar

• 5123E1C5-9B4B-4E81-8821-24CBD2BE74BE.jpeg
    5123E1C5-9B4B-4E81-8821-24CBD2BE74BE.jpeg
    96 KB · Görüntüleme: 11
Yağ bezesi gibi görünüyor. Şu aşamada büyük risk teşkil etmese de yanlış giden beslenme, hareketsizligin işaretidir
Veteriner hekim de kontrol edip lipom olabileceğini söyledi.
Şu an mercimek tanesi büyüklüğünde, büyümeye devam ederse tekrar götüreceğim ama umarım böyle kalır.
Kuşum zayıf bir kuş değil, biraz fazlası var. Hareket etmeyi de çok sevmiyor, dışarıda çok gezmiyor. Artık beslenmesine daha çok dikkat edip hareket ettirmeye çalışacağım bakalım.

Veteriner hekim de kontrol edip lipom olabileceğini söyledi.
Şu an mercimek tanesi büyüklüğünde, büyümeye devam ederse tekrar götüreceğim ama umarım böyle kalır.
Kuşum zayıf bir kuş değil, biraz fazlası var. Hareket etmeyi de çok sevmiyor, dışarıda çok gezmiyor. Artık beslenmesine daha çok dikkat edip hareket ettirmeye çalışacağım bakalım.
geniş bir kafes ve hareketli +1-2 kuş oldukça hareketlendiriyor kuşu haberiniz olsun. Bir de oyuncaklar, halatlar vs.

geniş bir kafes ve hareketli +1-2 kuş oldukça hareketlendiriyor kuşu haberiniz olsun. Bir de oyuncaklar, halatlar vs.
Kuşumun kafesi geniş aslında ama yine de çok hareket etmiyor. Dışarı çıkarınca da oturuyor, kafesine giriyor geri.
Ben biraz oyuncaklarla oynatıp hareket ettirmeye çalışacağım artık. :)

Geri