Muhabbet kuşu köpüklü kusma

YıldızKal

iyikus.com Üyesi
Merhaba, daha yeni dişi kuş sahiplendim, kuş köpüklü kusuyor. Karın tarafında şişlik var ve koyu yeşil dışkılıyor, karaciğer rahatsızlığı olduğunu düşünüyorum ama kusması nedendir, iyileşmesi için neler yapabilirim bilen arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim. Dün akşamdan beri triflucan içiriyorum bu arada ama faydası olmadı, hatta daha kötü oldu yemek yemiyor nefes alırken hırıltı çıkarıyor kafasını yukarı doğru kaldırıyor, dışkılarken zorlanıyor

IMG-20230201-WA0018.jpgScreenshot_2023-02-02-00-47-28-487-edit_com.miui.gallery.jpg

Son düzenleme:
Dışkılar oldukça kötü. Ne zamandır bu şekilde dışkılar? Köpüklü kusma varsa zehirlenmiş olabilir mi? Gün içinde neler yedi farklı?

Hırıltılı nefes alıyorsa solunum sorunu var belli ki. Dışkıların boyaması bakteriyel bir enfeksiyon gibi. Tek bir sorun değil de birden fazla sorunu var gibi. Elinizde hangi ilaçlar var, onları bir yazın. Hocalar değerlendirecektir.
Ama imkanınız varsa eğer bir an önce veterinere götürün derim.

Dışkılar oldukça kötü. Ne zamandır bu şekilde dışkılar? Köpüklü kusma varsa zehirlenmiş olabilir mi? Gün içinde neler yedi farklı?

Hırıltılı nefes alıyorsa solunum sorunu var belli ki. Dışkıların boyaması bakteriyel bir enfeksiyon gibi. Tek bir sorun değil de birden fazla sorunu var gibi. Elinizde hangi ilaçlar var, onları bir yazın. Hocalar değerlendirecektir.
Ama imkanınız varsa eğer bir an önce veterinere götürün derim.
Kuşu sahipleneli tam bir hafta oldu, ilk başlarda böyle bu kadar lekeli değildi, son iki üç gündür bu şekilde, zehirlendiğini sanmıyorum çünkü zehirlenebileceği bir şey yok etrafta, bugün kendisi yem bile yemedi, şırınga ile elimden geldiğince beslemeye çalıştım. Elimde çok fazla ilaç yok, triflucan, monodoks, ornidazol, melox ve sedochol, gervit w gibi aynı üreticinin diğer vitaminleri var

köpüklü kusma ilerlemiş bir kaç hastalığın ortak belirtisi + zehirlenmelerde çok gözlemlenir. Triflucan ve ya flagy uygun bir başlangıç kesinlikle ancak birden çok sorun var gibi. Bakteriyel bir problemle de uğraşıyor gibisiniz. Enrofloksasin etken maddeli bir ilaç temin ediniz.

köpüklü kusma ilerlemiş bir kaç hastalığın ortak belirtisi + zehirlenmelerde çok gözlemlenir. Triflucan ve ya flagy uygun bir başlangıç kesinlikle ancak birden çok sorun var gibi. Bakteriyel bir problemle de uğraşıyor gibisiniz. Enrofloksasin etken maddeli bir ilaç temin ediniz.
Enrofloksasin için önerebileceğiniz bir ilaç ismi var mı? Baytril var sanırım ama daha önce hiç temin etmedim, eczaneye sorduk şimdi yok dedi, veterinerden mi almak lazım? bu kuşla beraber bir de erkek kuş sahiplendik daha fazla bakmak istemeyen bir aileden, o da kusma hareketini yapıyor ama kur yaparken yapıyor, evde benim kendi muhabbet kuşum da var, hasta olanı ayırdım bunlardan ama yine de diğerlerine de ilaç içirmek lazım mı? Diğerlerinin dışkısı böyle değil, yardımınız için teşekkürler

Enrofloksasin için önerebileceğiniz bir ilaç ismi var mı? Baytril var sanırım ama daha önce hiç temin etmedim, eczaneye sorduk şimdi yok dedi, veterinerden mi almak lazım? bu kuşla beraber bir de erkek kuş sahiplendik daha fazla bakmak istemeyen bir aileden, o da kusma hareketini yapıyor ama kur yaparken yapıyor, evde benim kendi muhabbet kuşum da var, hasta olanı ayırdım bunlardan ama yine de diğerlerine de ilaç içirmek lazım mı? Diğerlerinin dışkısı böyle değil, yardımınız için teşekkürler
Ben kendi kuşum için enrocure kullanmıştım. Veterinerden temin etmiştim. Çevrenizdeki veterinerleri arayıp ellerinde var mı diye sorabilirsiniz bu etken maddedeki ilaçlardan.
Ama bana sorarsanız ilacı biran önce bulmaya çalışın.

kullanım şeklinizi ve dozunu yazarmısınız, baytril %2.5 mu %10 mu aldınız?

kuşun 15 sn videosunu paylaşırsaniz iyi olur. videoyu youtube ya da streamable.com üzerinden paylaşıp buraya link koyabilirsiniz

Bugün çoğunlukla böyleydi, kusma olmadı ama ilaç ve mama yedirirken ağzından köpük çıkarıyor biraz. Solunumda böyle hışırdıyor biraz, dışkılarken zorlanıyor ses çıkarıyor.
Baytril %2.5, üretici birinden aldık, o da pet şişe kapağına su doldurun, içine bir damla baytril ekleyin, sonra ondan kuşa besleme aparatı ile biraz içirin şeklinde tarif etmiş eşime, dediği gibi yaptık.

Biraz ilerlemiş bir durumu var. Kusmasının temel nedeni ancak veteriner testleriyle belli olabilir. 2 ihtimal olduğundan umarım doğrusunu yapıyoruzdur. Biraz deneme yanılma gidiyor ne yazık ki şu aşamada.

Biraz ilerlemiş bir durumu var. Kusmasının temel nedeni ancak veteriner testleriyle belli olabilir. 2 ihtimal olduğundan umarım doğrusunu yapıyoruzdur. Biraz deneme yanılma gidiyor ne yazık ki şu aşamada.
Maalesef öyle ama veterinere gitsem de onlardan da bi fayda göreceğime gram inancım yok. Birkaç ay önce canımın içini kaybettim istanbulun en iyi egzotik kuş veterinerine götürmüş olduğum halde. O yüzden veterinerlere karşı pek inancım kalmadı ne yazık ki, sadece ellerindeki teçhizatlara ben de sahip olabilmek isterdim. Bu kuşları da sahiplendiğim yerde hiç doğru düzgün ilgilenmemişler, kuşlar çocuklara arkadaş olmuş sadece o yüzden böyle bi durumun başıma gelebileceğini biliyordum ama yine de sahip çıkmak istedim, en azından elimden geleni yapmaya çalışıyorum ne diyeyim. Bu kuş ilk gördüğüm anda bile biraz kabarık gelmişti gözüme zaten. İnşallah iyi olurlar. Bu arada merak ettim düşündüğünüz ikinci ihtimal nedir?

Kursak mantarıyla alakalı ise önce başka bir ilaç gerekiyor. Triflucan ya da flagy gibi. Bu baytril i 3 gün kullanıp durumunu gözlemleyelim. İyileşir gibi olursa devam, toparlamazsa acil triflucana geçilmeli

Kursak mantarıyla alakalı ise önce başka bir ilaç gerekiyor. Triflucan ya da flagy gibi. Bu baytril i 3 gün kullanıp durumunu gözlemleyelim. İyileşir gibi olursa devam, toparlamazsa acil triflucana geçilmeli
Aslında 31 ocak akşamı triflucana başladık, hala da devam ediyoruz, 12 saatte bir bir damla içiriyoruz. Bugün de burdaki yazışmalardan sonra baytrile başlamış olduk. İkisini de içiriyoruz ama yanlış mı yaptık? Bugün gördüğüm kadarıyla kusma olmadı, akşam 5 gibi de baytrile başladık. Bir de besleme aparatı ile versele laganın yavru besleme mamasından veriyoruz ama dozajı doğru ayarlıyor muyuz çok emin değilim açıkçası

Aslında 31 ocak akşamı triflucana başladık, hala da devam ediyoruz, 12 saatte bir bir damla içiriyoruz. Bugün de burdaki yazışmalardan sonra baytrile başlamış olduk. İkisini de içiriyoruz ama yanlış mı yaptık? Bugün gördüğüm kadarıyla kusma olmadı, akşam 5 gibi de baytrile başladık. Bir de besleme aparatı ile versele laganın yavru besleme mamasından veriyoruz ama dozajı doğru ayarlıyor muyuz çok emin değilim açıkçası
maalesef yanlış olur. İlaçların dozajları bile riskliyken iki ilaç çok zorlayacaktır. Baytril için çok fazla kullanma seçeneği sunulduğundan biraz dikkatli kullanmak gerekiyor. Ben olsam triflucan başlandığı için 2-3 gün daha devam ederdim çünkü kusması azaldı dediniz. Triflucan kullanıldıysa 2 gün daha devam edilmeli. Mamaya ilave ediliyorsa 1 damla üstü katmayınız. Baytril de sonrası için olabilir ama size bağlı tamamen, süreci en iyi siz gözlemliyorsunuz şu an. Baytril mutlaka kullanılması da gerekiyor.

Son düzenleme:
baytril tam dolu suluğa 20 damla (yarım dolu suluğa 10 damla) verilir , ilaçlı su max 24 saatte bir yenilenmeli

bu süreçte triflucan ağızdan günde 1 damlaya düşürülebilir

3-4 gün sonra baytrilin etkisini göstermeye başlaması gerekir. aksi durumda baytril kesilip ornidazole başlanması gerekebilir.

kuş bir hayli yıpranmış, dışkı da kötü maalesef

gelişmeleri mutlaka yazınız

baytril tam dolu suluğa 20 damla (yarım dolu suluğa 10 damla) verilir , ilaçlı su max 24 saatte bir yenilenmeli

bu süreçte triflucan ağızdan günde 1 damlaya düşürülebilir

3-4 gün sonra baytrilin etkisini göstermeye başlaması gerekir. aksi durumda baytril kesilip ornidazole başlanması gerekebilir.

kuş bir hayli yıpranmış, dışkı da kötü maalesef

gelişmeleri mutlaka yazınız
ikisi aynı anda mı gitsin @neanderthalensis
Ağır olmaz mı dersin? Açıkçası ben kararsız kaldım. Böyle bir durumda başlanan ilacı götürür ve biter bitmez geçerdim.

Son düzenleme:
Maalesef gece melek olmuş. Kuşun kusmaya başladığını görür görmez aksiyon almamıza rağmen iki günde çöktü hayvan. Yemeden içmeden kesildi. Dün gece iki ilaç ağır geldiği için mi kaybettik onu da bilmiyorum çok üzgünüm

Geri