Öncelikle herkese iyi günler. Daha önce muhabbet kuşumla ilgili bir konu açıp sizlerden yardım istemiştim. Mantarı olduğunu ve birden uçamamaya başladığını, kuyruğunun kanatlarının düştüğünü söylemiştim. Çoğu kişi yumurta olduğunu söyledi ben de öyle sandım çünkü duruşu aynı yumurta var gibiydi. Ancak yumurtlamayınca geçmeyince veterinere götürdüm. Tabi bu sırada mantarı geçmişti düzenli olarak mantar kremi sürdüm. Mantar hastalığı önceden de vardı krem sürmüştüm ancak tam anlamıyla iyileşmeden başka şehre gitmek zorunda kalmıştım. Daha sonra tekrar ilerleyince tamamen geçene kadar mantar kremini sürdüm. Ama iş işten geçmişti en başta yapmam gereken şey veterinere götürmekti. Nihayet veterinere götürdüm ve kuşumun kuruluk hastası olduğunu öğrendim. Veteriner antibiyotik, mama ve kapsülün içinde bilyeler olan bir hap yazdı. Bunun dışında diazym 256 probiyotik alıp vermemi söyledi. Yazdığı ilaçları kullanıp bir hafta sonra yeniden kontrole gideceğim. Aynı zamanda yem yese dahi kuşu kursaktan beslememi suyunu yemini her gün değiştirip taze tutmamı söyledi. Tüm bunlara rağmen de tam olarak iyileşme şansı yok dedi. Yani er ya da geç kuşum ölecek sadece yaşam süresini uzatmaya ve yeniden uçmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bu hastalığın mantar kaynaklı olduğunu, eğer en başında getirseydim iyileşebileceğini söyledi. İş güç derken bugün giderim yarın giderim diye erteledim ve sonucunda çift kuşlarımdan tekini kaybedeceğim. Bu bana ders oldu bundan sonra kuşum hapşursa veterinere koşarım. Lütfen siz de ihmal etmeyin iyi durumda olsa dahi düzenli kontrole götürün. Bunun dışında kuruluk hastalığı ile ilgili bilgisi olanlar tavsiye verebilir mi kuşu bu hastalıktan kurtulup iyileşen birisi var mı