Muhabbet Kuşu Kuruluk Hastalığı

ernhmlglu

iyikus.com Üyesi
Öncelikle herkese iyi günler. Daha önce muhabbet kuşumla ilgili bir konu açıp sizlerden yardım istemiştim. Mantarı olduğunu ve birden uçamamaya başladığını, kuyruğunun kanatlarının düştüğünü söylemiştim. Çoğu kişi yumurta olduğunu söyledi ben de öyle sandım çünkü duruşu aynı yumurta var gibiydi. Ancak yumurtlamayınca geçmeyince veterinere götürdüm. Tabi bu sırada mantarı geçmişti düzenli olarak mantar kremi sürdüm. Mantar hastalığı önceden de vardı krem sürmüştüm ancak tam anlamıyla iyileşmeden başka şehre gitmek zorunda kalmıştım. Daha sonra tekrar ilerleyince tamamen geçene kadar mantar kremini sürdüm. Ama iş işten geçmişti en başta yapmam gereken şey veterinere götürmekti. Nihayet veterinere götürdüm ve kuşumun kuruluk hastası olduğunu öğrendim. Veteriner antibiyotik, mama ve kapsülün içinde bilyeler olan bir hap yazdı. Bunun dışında diazym 256 probiyotik alıp vermemi söyledi. Yazdığı ilaçları kullanıp bir hafta sonra yeniden kontrole gideceğim. Aynı zamanda yem yese dahi kuşu kursaktan beslememi suyunu yemini her gün değiştirip taze tutmamı söyledi. Tüm bunlara rağmen de tam olarak iyileşme şansı yok dedi. Yani er ya da geç kuşum ölecek sadece yaşam süresini uzatmaya ve yeniden uçmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bu hastalığın mantar kaynaklı olduğunu, eğer en başında getirseydim iyileşebileceğini söyledi. İş güç derken bugün giderim yarın giderim diye erteledim ve sonucunda çift kuşlarımdan tekini kaybedeceğim. Bu bana ders oldu bundan sonra kuşum hapşursa veterinere koşarım. Lütfen siz de ihmal etmeyin iyi durumda olsa dahi düzenli kontrole götürün. Bunun dışında kuruluk hastalığı ile ilgili bilgisi olanlar tavsiye verebilir mi kuşu bu hastalıktan kurtulup iyileşen birisi var mı

Merhaba, çok geçmiş olsun. Yapılması gerekeni sonrada yapınca bu tip gecikmeler olabiliyor. Bildiğiniz gibi sizin yönlendirmelerinizle bizler tahminlerde bulunabiliyoruz deneyimlerimiz doğrultusunda. Bahsedilmeyen bir durumu anlamamız çok güç olabiliyor.

Gelelim soruna :(
incelemeniz mümkün mü?
Bahsedilen sorunun tam anlamıyla hangi bakteriden ya da mantardan kaynaklandığının bulunması gerekir. Tedavi edilebilir bir hastalıktır ama zorlu bir süreci vardır.
@Eyunal bu konuda destek verebileceğini düşünüyorum. Uzun bir süredir bu durumu düzeltmek için çabalıyor.

Oyla 0
Merhaba, çok geçmiş olsun. Yapılması gerekeni sonrada yapınca bu tip gecikmeler olabiliyor. Bildiğiniz gibi sizin yönlendirmelerinizle bizler tahminlerde bulunabiliyoruz deneyimlerimiz doğrultusunda. Bahsedilmeyen bir durumu anlamamız çok güç olabiliyor.

Gelelim soruna :(
incelemeniz mümkün mü?
Bahsedilen sorunun tam anlamıyla hangi bakteriden ya da mantardan kaynaklandığının bulunması gerekir. Tedavi edilebilir bir hastalıktır ama zorlu bir süreci vardır.
@Eyunal bu konuda destek verebileceğini düşünüyorum. Uzun bir süredir bu durumu düzeltmek için çabalıyor.
Benim ilk defa bir muhabbet kuşum hasta oldu bilgisizlikten erken götüremedim veterinere yeni götürebildim ancak on da en başta getirseydin keşke kesin tedavisi yok yaşam süresini uzatırsın dedi. Bunu kuşa bakarak söyledi herhalde bir test yapmadı. Kuşum çok uzun süredir ishal ve büyük dışkı yapıyor bir çok şey denedim bunun için ancak bir türlü geçmedi kısa vadede geçse de sonradan yine büyük sulu dışkı yapmaya başlıyordu ancak hareketlerinde ters bir durum yoktu neşeliydi. Ne olduysa bir günde oldu gece uçup oynuyordu sabah uyandım ucamıyor sonra günden güne kötüleşti. Kötüleşti dediğim yem yiyemiyor sanırım oyalanıyor yemin dibinde. Neşesinde hala problem yok kafesten atlıyor bazen uçucam diye yere düşüyor ötüyor oynuyor kabarık durup yatma gibi bir durumu yok. En uçtaki kanatları eksik hiç kanatlarını yolduğuna şahit olmadım öyle birşey yapsa görürdüm Kuyruğu da kırık gibi yere doğru bükülmüş. Farklı veterinerlere de götüreceğim ancak ilaçları kullanmalı mıyım acaba? İlaçları kullan bir hafta sonra getir duruma göre farklı bir tedaviye başlarız kaldıramaz diye daha ağır ilaç vermedim bir hafta bunları kullansın sonra bakarız dedi. Verdiği ilaçlar funit 100mg mikropellet kapsül kapsülün içindeki bilyelerden bir tane ver her gün dedi. Onun dışında şırıngayla antibiyotik verdi diazyme 256 probiyotik ve 5 saat arayla beş damla iki gün boyunca kullanacağım ensure isminde bir mama verdi

Oyla 0
Verdiği ürünleri kullanın ve gözlem yapınız. Değişen bir durum olmaz ise yeni bir veteriner denenebilir. Dediğim gibi her zayıflama 'kuruma' diye tabir edilse de sebepleri ayrı ayrı oluyor.

Oyla 0
Geri