Muhabbet kuşu Kusma ishal

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ugurrrk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ugurrrk

Yeni Üye
Muhabbet kuşu kusma ishal

Merhaba ben muhabbet kuşu aldım şuan çikletle birlikte 4.günümüz. Elime ve omzuma çok çabuk alıştı dün de konuşmaya başlamıştı. İlk gün yemini kendi yedi sonrasında bana alışsın diye elimle vermeye başladım. Ama kuş kumu koymuyodum elime bu sabah yine elimle besledikten sonra mutsuzlaştı şuan çok durgun ve baya bi kustu yediklerini en son saat 10 gibi yedi ağzına kuş kumu götürüyorum ama yemiyor. Baya bi su içiyor ama onu da ben elimle suya götürünce yapıyor. Ne yapmam lazım düzelmesi için? Elimle beslemicem bir daha yemliğine de kuş kumu koydum ama bu halde hiç yemeyecek gibi duruyor. Salonda çok ses oluyor ve tavana saklanıyor diye kendi odama getirmiştim o da bi etken olabilir mi kendimi çok kötü hissediyorum zamana bıraksam düzelir mi ne yapmam lazım? Elime de gelmiyor şuan

Ekli dosyalar

• IMG_20200519_150605.jpg
    IMG_20200519_150605.jpg
    1.6 MB · Görüntüleme: 3
  • Screenshot_20200519_151521_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20200519_151521_com.android.gallery3d.jpg
    1 MB · Görüntüleme: 3
  • Screenshot_20200519_151521_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20200519_151521_com.android.gallery3d.jpg
    1 MB · Görüntüleme: 3
  • Screenshot_20200519_151516_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20200519_151516_com.android.gallery3d.jpg
    1 MB · Görüntüleme: 2
Merhaba, maşallah çok sevimli bir erkek bebek. Ortama yeni gelen kuşlarda bu tip durumlar gözlemlenebilir. İlk 2 gün yem yememe, su içmeme gözlemlenebilir. Kuşlar normal şartlarda suyu az tüketirler ve içtiklerine pek denk gelmezsiniz bu nedenle. Suluğun yerini kendisi bulabilir ve içebilir. Yem konusuna gelince yeni yeni yem kırmayı öğrendiğini var sayarsak yumuşak yemleri sunmanızı öneririm bir süre. Aspur, yulaf, dal darı oranını yükseltiniz yemde ya da sadece bunları veriniz 1-2 hafta. Kuş kumu neden yemliğe koyun önerisi sunulur anlamış değilim. Kuşlar kumu tam haliyle yemezler. Kimi zaman minerallerinden yararlanmak için yermiş gibi yapıp kemirirler, toz haline getirirler. Yemle verildiğinde de dibe çökerler. Fazla kum tüketimi de iyi değildir. Yem diye kum tüketimini arttırabilir. Bunlardan dolayı ayrı verilmelidir her zaman.

Dediğim gibi yem tüketimine yeni alıştığından öğütme sorunları, sindirememe gibi problemlerden dolayı ishal ve kusma gözlemlenir. Bahsettiğim tohumları sunabilirseniz daha sağlıklı beslenecektir. Kuşu aldığınız yerden tükettiği yemden de talep edebilirsiniz. Birde bebek kuşlar genelde tabandan beslendiğinden tabana yüksek olmayan bir kabın içine yemini koyunuz ve bir miktar tabana yem de serpiştiriniz.

Oyla 0
Geri