Muhabbet kuşu popoda dışkı

Cicikuşşı

Forum Sakini
Muhabbet kuşum geldiğinden beri popusu böyle dışkılı 2, 3 ay oldu genelde böyle popusunda dışkı kalıyor ama bugün daha fazla hiç tertemiz olmadı neden böyle oluyor acaba yardım ederseniz çok sevinirim

Ekli dosyalar

• F35EA59C-A878-4AB4-8512-088E28C1D0F1.jpeg
    F35EA59C-A878-4AB4-8512-088E28C1D0F1.jpeg
    89.8 KB · Görüntüleme: 13
Bu durum beslenme şekli veya stres kaynaklı oluyor. İshal veya kabız hallerinde poposu kirli olur ama kabız durumunda popoda dışkı birikir. Sizinki daha çok ishal olmuş kuş hali. Kuşunuz biraz da zayıf duruyor. 2-3 ay uzun süre böyle durumlar için. Bence gecikmeden veteriner bir görsün. Eğer süreç uzayacaksa hemen probiyotik ve elektrolit takviyesine başlayın suluktan. İçmiyorsa damlatın ağzına uygun şekilde.

Kuşunuz ele alışık mı geldi, siz mi eğittiniz? Bazen zoraki ele alıştırmada da kuşlar stresden ishal oluyor. Bence şu süreçte kafesinde rahat bırakın pek ele almayın. Dışkı resimlerini de temiz bir peçete üzerinde görmemiz fikir verebilir. Bu duruma eşlik eden bir hastalık da söz konusu olabiliyor.

Dediğim gibi kanatlı veterineri mutlaka görsün. Geçmiş olsun.

Oyla 0
Stres olabilir benim kuşum strese girmişti böyleydi, soğuktan dolayı da olur ishal olmuştur ama 2-3 ay bence de fazla. Durduğu ortam nasıl soğukluğu nasıl veya alışabildi mi? Dışkı sulu mu

Oyla 0
Ele alışık değildi ben eğittim dışkı fotoğrafı atamıyorum çünkü poposuna yapışıyor yerde dışkı yok bulunduğu ortam soğuk değil

Oyla 0
Ele alışık değildi ben eğittim dışkı fotoğrafı atamıyorum çünkü poposuna yapışıyor yerde dışkı yok bulunduğu ortam soğuk değil
Nemli ılık sulu temiz bir bez ile bol bol temizleyin. Popoda dışkılara tüye yapışmalara müsaade etmeyin çünkü kendi oralara erişir ve temizlemek ister. Böylece bütün dışkılara ağzı yüzü bulanır, yer vs... bu tam bir hastalık sebebi.

Probiyotik elektrolit ve divitsol premiks ile kuşu destekleyin. Suluğuna veya yerde su kabına herbirinden 5-6 damla / toz elektrolit çay kaşığı ucu ile koyun karıştırın içsin. Bu şekilde devam etmemesi gerekir kuşunuzun.

Oyla 0
Nemli ılık sulu temiz bir bez ile bol bol temizleyin. Popoda dışkılara tüye yapışmalara müsaade etmeyin çünkü kendi oralara erişir ve temizlemek ister. Böylece bütün dışkılara ağzı yüzü bulanır, yer vs... bu tam bir hastalık sebebi.

Probiyotik elektrolit ve divitsol premiks ile kuşu destekleyin. Suluğuna veya yerde su kabına herbirinden 5-6 damla / toz elektrolit çay kaşığı ucu ile koyun karıştırın içsin. Bu şekilde devam etmemesi gerekir kuşunuzun.
Tamamdır çok teşekkür ederim

Oyla 0
Geri