Muhabbet kusu solunum sıkıntısı ve kusma

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan harmonia
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

harmonia

iyikus.com Üyesi
Muhabbet kuşu besliyorum.5 yaşında disi.Bir haftadır biraz halsiz ve nefes alırken kuyrugu asagi yukari sallaniyor.otmek istemiyor gicirtili sesler cikariyor.Avisol aldım iyi geleceğini söylediler ama pek bir etkisi olmadı. Yedigi yemleri çıkarmaya başladı simdide ilklerde 1 2 taneydi bugün daha cok kusmaya başladı.Kafesin tabaninda kafasini gomerek duruyor.Yanima aldigimda oyun oynuyor ama otmuyor.

avisol maalesef işe yaramaz. Veterinere götürmeniz gerekir. Solunum yolu ya da astım belirtileri bunlar ve ilaç kullanılmalı. Avisol yem premiksidir.

Oyla 0
avisol maalesef işe yaramaz. Veterinere götürmeniz gerekir. Solunum yolu ya da astım belirtileri bunlar ve ilaç kullanılmalı. Avisol yem premiksidir.
veterinerler kanatlı hayvan bakmadiklarini söyledi petshopa gittim avisol verdi sizin onerebileceginiz bir ilac var mı peki bu belirtiler icin ne yapacağımı bilmiyorum

Oyla 0
Bu önereceğim ürün bir antibiyotik. Bu nedenle kuşun durumundan tam emin olmak gerekiyor.
doksisiklin içerikli ilaçlar kullanıma uygundur. Örneğin hipradoxi gibi.

Oyla 0
Tamam Doğanayın dediği gibi doksisiklin etken maddeli bir ilaç başlayın.

4) Solunum yolu enfeksiyonları ve astım
Solunum yolu enfeksiyonları yani crd kuşlarda en çok görülen bir başka hastalıktır. Crd'nin 3 çeşiti vardır bu yüzden tek bir ilaç ile tedavi edemeyebilirsiniz. Ama belirtileri benzerdir. Kuyrukta yukarı aşağı hareket, nefeste hırıltı, gözde sulanma, enfeksiyon, kızarma yada şişme gözlemlenir. Gözdeki belirtiler hariç astımında benzer belirtileri vardır.

Solunum yolu enfeksiyonlarında kullanılan ilaçlar: Doksisiklin ve eritromisin yada klaritromisin etken maddeli ilaçlar kullanılır. Önce doksisiklin ile tedavi yapılır. Eğer düzelme olmaz ise eritromisin yada klaritromisin ile tedavi yapılır. Doksisiklin etken maddeli ilaçlar; monodoks kapsül (eczane), hipradoxsi (veteriner). Eritromisin yada klaritromisin etken maddeli ilaçlar; macrol (eczane), eritrom (veteriner).

Oyla 0
Fazlada geç kalmayın. Kafes tabanında uyuma iyiye işaret değil. Bir an önce ilacı temin edip tedaviye başalyın...

Oyla 0
2 gündür antibiyotik ve vitamin veriyorum kusması ve halsizligi gecti ama kuyruğu asagi yukarı inip çıkıyor hala ve sürekli gıcır gıcır ses çıkarıyor o da geçer mi 2 gun sonra ilac bitiyor

Oyla 0
Bu durum kuşlar için ağır bir hastalık sayılır ve maalesef bu durumdan dolayı ölen kuş çok oluyor. Tavsiyem yaptıklarınıza ilaveten ortamında toz olmayacak tedbirler almanız, daha sık hijyen, nefes açıcı premix'li ılık su da vermeniz yönünde olacaktır. İlacı alınca rahatlamıştır ama kuyruk salınımlarının ve hırıltılarının geçmesi 6-7 günü buluyor vakanın ağırlığına göre. Sabırla takip edin şifa bulur inşallah.

Oyla 0
2 gündür antibiyotik ve vitamin veriyorum kusması ve halsizligi gecti ama kuyruğu asagi yukarı inip çıkıyor hala ve sürekli gıcır gıcır ses çıkarıyor o da geçer mi 2 gun sonra ilac bitiyor

İlaca daha yeni başlamışsınız. En az 5 gün kullanmanız lazım. Bu solunum sorunlarının pek çok farklı sebebi olabiliyor. O yüzden ilaçtan sonrada düzelmeyebilir ve ikinci ilaca geçmek gerekebilir...

Oyla 0
merhabalar ilacimiz bitti vitamine devam ediyoruz kusum daha iyi oldu kuyruk salınımı duzeldi ve artık o sesi çıkarmıyor ama yinede tuyleri kabarik duruyor ne yapmak lazim bundan sonraki evrede

Oyla 0
merhabalar ilacimiz bitti vitamine devam ediyoruz kusum daha iyi oldu kuyruk salınımı duzeldi ve artık o sesi çıkarmıyor ama yinede tuyleri kabarik duruyor ne yapmak lazim bundan sonraki evrede

Kuşun kısa bir videosunu çekip atarmısınız. Enerjisi falan nasıl? Videoyu alttaki siteye yükleyin ve linkini kopyalayıp buraya yapıştırın...

Oyla 0
Birde kuşun dışkısının resmini ekleyin. Yemini yiyormu? Kafesin dibindemi uyuyor hala? Yoksa biraz daha hareketlendimi?

Oyla 0
Videoya ve dışkı resmine göre epey toparlamış ama bence hafif bir yorgunluk ve kendini sıcak tutma isteği var. Bu da çok normal. Hastalık sonrası toparlanma süreci. Kafesinde kalıp orada bol bol uyuklayıp dinlenmesinde fayda var. Tepkileri bu dönemde zayıf olur o yüzden kafes dışında kaza olmasını istemezsiniz. Vitamin, ara ara mama, dal darı ve probiyotik ile destekleyin. Zamanla daha enerjik ve hareketli olur.

Bulunduğu yerde elektrik süpürgesi benzeri toz yapan aktiviteler olmazsa ve oda sıcaklığı sabit konforlu bir düzeyde kalırsa (22C gibi) daha çabuk iyileşir. Mutfaktaki yemek ve ocak kokularına da maruz kalmaması iyi olur.

Oyla 0
Geri