Muhabbet kuşu solunum sorunu

İbrahim Çalış

Yeni Üye
Merhabalar, bu gün muhabbet kuşumun tele tutunup boynunu geriye doğru gerdirip ağzını açtığını farkettim. Yaklaşık bir hafta öncrsinde mantsr olduğunu farketmiş ve pet shop'dan mantar kremi almıştım, kremi hala sürmeye devam ediyorum. Mantarı iyileşmeye başladı ancak kuş sürekli hapşırıyor ve sürekli telde boynunu gerdirip nefes almaya çalışıyor gibi. Bu süreçte veterinere götürme imkanım yok 4 gün kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Bu süreçte kendim ne yapabilirim yardımcı olur musunuz ? Kuşun nasıl hareket sergilediğini payşaştığınız fotoğrafı ekleyerek gösterdim.

Ekli dosyalar

• IMG_20200423_014708.jpg
    IMG_20200423_014708.jpg
    185.9 KB · Görüntüleme: 8
Merhaba bu durum sindirim sorunu yaşadığını gösteriyor. Kursak enfeksiyonlari ve bazi diğer etken durumlar bu soruna yol açar. İç parazit ve mantar için ilaç kullanmak gerekir. Örneğin eczaneden alabilirsiniz triflucan ya da flagly. Ayruca kafeste kuş kumu gibi ürünler bulunur mu?

Oyla 0
Evet kuş kumunu yemin içine karıştırmam söylenmişti yeminin içine koyuyorum kumu ve avisol vitamin kullanıyorum. Vitaminş haftada bir kullanıyorum ama bu süreçte arttırmalı mıyım ? Mantar içinde resimde belirttiğim pet shoptan aldığım kremi kullanıyorum.

Ekli dosyalar

• IMG_20200423_171304-min.jpg
    IMG_20200423_171304-min.jpg
    717.6 KB · Görüntüleme: 8
Oyla 0
Kuşumun son durumu resimdeki gibi bir önceki resimde paylaştığım kremi sürmwye devam ediyorum. Ancak başının üst tarafındaki tüyler de dökülmeye başladı. Acil yardım lütfen !!!!

Ekli dosyalar

• IMG20200423185522-min.jpg
    IMG20200423185522-min.jpg
    773.3 KB · Görüntüleme: 7
  • IMG20200423185621-min.jpg
    IMG20200423185621-min.jpg
    797.1 KB · Görüntüleme: 8
Oyla 0
Kumu bence yeme koymayın. Ayrı bir kapta sunun kuşunuza. Vitamin haftada 1 yeterli olacaktır. Dış mantarlar için etkili olur lakin Damla hanımın bahsettiği iç mantarlar. Onun için kullanılmaz bu ürün. Bahsedilen ürünler temin edilebilir.

Oyla 0
Kuşumun son durumu resimdeki gibi bir önceki resimde paylaştığım kremi sürmwye devam ediyorum. Ancak başının üst tarafındaki tüyler de dökülmeye başladı. Acil yardım lütfen !!!!
o ıslak görüntü kremle mi alakalı acaba yoksa kustu mu?
Krem ise çok fazla sürmüşsünüz. Kellikler ise tüy değişiminde kuşunuz. Çıkan kapsülleri koparmayınız.

Oyla 0
Islak görüntü kremle alakalı krem sürdükten hemen sonra çektim fotoğrafları. İlaçları temin edeceğim. İlginiz ve yardımınız için hepinize teşekkür ederim.

Oyla 0
Islak görüntü kremle alakalı krem sürdükten hemen sonra çektim fotoğrafları. İlaçları temin edeceğim. İlginiz ve yardımınız için hepinize teşekkür ederim.
Flagy veya
solunum olup olmadığını anlamak için tünekte kısa bir video görmek gerekir.Yukarda gösterdeğiniz duruşlar stres kaynaklı da olabilir.krem sürüyorsunuz ister istemez etkiliyordur.Ayrıca truflıcan ve baytril reçetesiz satılmaz alamazsanız mikostatin temin edin.Sabah akşam birer damla direk ağızdan verin.Kuş tüye girdiği için dökülür tüyleri kremde etkiler

Oyla 0
Merhaba bu durum sindirim sorunu yaşadığını gösteriyor. Kursak enfeksiyonlari ve bazi diğer etken durumlar bu soruna yol açar. İç parazit ve mantar için ilaç kullanmak gerekir. Örneğin eczaneden alabilirsiniz triflucan ya da flagly. Ayruca kafeste kuş kumu gibi ürünler bulunur mu?
Bu anlatılanlar ile sindirim sorununu nasıl anladınız bilemiyorum , önerdiğiniz ilacın biri antifungal biri antibiyotik ikisinin de tesiri ve yan etkisi farklı farklı.
Belirtilen hareket yeni gelen kuşlar da olabilir diye düşünüyorum.(tabi kuş yeni geldiyse )Kuşu gözlemleyin ama o kremi de o şekilde sürmeyin kulak temizleme çubuğu ile sürün böylece tüyleri kirlenmemiş olur .
Bence altına temiz tuvalet kağıdı serin dışkı fotoğrafı çekin ve davranışlarını videoya çekip youtube a yükleyip linkini burada paylaşabilirsiniz. Istanbul da iseniz size veteriner tavsiye edebilirim , yasaklar ve kısıtlamalar eczaneye veya veterinere gitmeye engel değil.

Oyla 0
Krem sürmeniz biraz yoğun görünüyor. Az oradan burun deliklerine ve göz içine değdirmeden sürmelisiniz. Tele asılıp bekleme @Eyunal genelde sindirim güçlüğü yaşayan kuşlar sık gerçekleştiriyor. Tabi ilaçtan önce bir çok farklı şey düşünülmesi lazım

Oyla 0
Bu anlatılanlar ile sindirim sorununu nasıl anladınız bilemiyorum , önerdiğiniz ilacın biri antifungal biri antibiyotik ikisinin de tesiri ve yan etkisi farklı farklı.
Belirtilen hareket yeni gelen kuşlar da olabilir diye düşünüyorum.(tabi kuş yeni geldiyse )Kuşu gözlemleyin ama o kremi de o şekilde sürmeyin kulak temizleme çubuğu ile sürün böylece tüyleri kirlenmemiş olur .
Bence altına temiz tuvalet kağıdı serin dışkı fotoğrafı çekin ve davranışlarını videoya çekip youtube a yükleyip linkini burada paylaşabilirsiniz. Istanbul da iseniz size veteriner tavsiye edebilirim , yasaklar ve kısıtlamalar eczaneye veya veterinere gitmeye engel değil.
Evet istanbul avrupa yakasında oturuyorum

Oyla 0
Geri