Muhabbet kuşu yaş ve cinsiyetinden anlayan arkadaşlar bakabilir mi lütfen

mehmetgoksu

iyikus.com Üyesi
Merhaba arkadaşlar 3 ay önce yavru diye aldığım ama dün 1 yaşında olduğunu öğrendiğim erkek kuşuma kızıştığı için dün bir dişi kuş aldım.
Dişi hiç pas vermiyor bizimkine, sürekli kaçıyor yada vuruyor. Hiç takmıyor erkeği sadece 1 kaç kez öpüştüklerini gördüm ama sonra yine düşman gibi oluyorlar hep.
Acaba resimlerinden erkek ve dişi kuşun yaşlarını ve aldığım kuşun gerçekten dişimi olduğunu söyleyebilir misiniz?
Bide sizce bunlardan eş olur mu yoksa dişiyi değiştirmeli miyim?
IMG_0237.JPG
IMG_0239.JPG
IMG_0241.JPG
IMG_0242.JPGIMG_0244.JPGIMG_0246.JPG

Çok tatlılar ama yeni aldığınız kuş henüz ufak. Tahminen en fazla 3-4 aylık.
Birde yeni gelen kuşlar hemen diğer kuşla tanıştırılmaz. Ayrı kafeslerde ortam florasına alışana kadar ayrı tutulmalı

Oyla 0
Çok tatlılar ama yeni aldığınız kuş henüz ufak. Tahminen en fazla 3-4 aylık.
Birde yeni gelen kuşlar hemen diğer kuşla tanıştırılmaz. Ayrı kafeslerde ortam florasına alışana kadar ayrı tutulmalı
Teşekkür ederim hocam.
Ama yeni aldığım sarı dişi kuşun tüm çizgileri silinmiş ayakları çok kalınlaşmış gözlerinin etrafında halka oluşuyor gibi acaba bunun cinsimi farklı? bide erkeğin yaşı sizce kaçtır tahminen

Oyla 0
Teşekkür ederim hocam.
Ama yeni aldığım sarı dişi kuşun tüm çizgileri silinmiş ayakları çok kalınlaşmış gözlerinin etrafında halka oluşuyor gibi acaba bunun cinsimi farklı? bide erkeğin yaşı sizce kaçtır tahminen
Mutasyonla alakalı maalesef. 4 aydan fazla değil bence ama arkadaşlar da gördüğünde yardımcı olurlar

Oyla 0
hocam bundan sonra kuşları direkt olarak güvenilir bir üreticiden almanız daha iyi olur. dürüst esnafları tenzih ederim ancak petshoplar yerli yavruyu 50tl ye alıp 120tl ye hollanda diye satabiliyor, ingiliz kırmasını show diye 400'e satabiliyor . yaş konusuna değinmiyorum bile.

yeni aldığınız dişi henüz küçük duruyor

ilave olarak, kuşların birbirine alışması zaman alır 1 günde olmaz.

Oyla 0
Merhaba arkadaşlar 3 ay önce yavru diye aldığım ama dün 1 yaşında olduğunu öğrendiğim erkek kuşuma kızıştığı için dün bir dişi kuş aldım.
Dişi hiç pas vermiyor bizimkine, sürekli kaçıyor yada vuruyor. Hiç takmıyor erkeği sadece 1 kaç kez öpüştüklerini gördüm ama sonra yine düşman gibi oluyorlar hep.
Acaba resimlerinden erkek ve dişi kuşun yaşlarını ve aldığım kuşun gerçekten dişimi olduğunu söyleyebilir misiniz?
Bide sizce bunlardan eş olur mu yoksa dişiyi değiştirmeli miyim?
Ekli dosyayı görüntüle 10848
Ekli dosyayı görüntüle 10849
Ekli dosyayı görüntüle 10850
Ekli dosyayı görüntüle 10851Ekli dosyayı görüntüle 10852Ekli dosyayı görüntüle 10853
Yesil olan disi gibi. Benim disileriminde yavruyken ceresi acik mavi beyazdi. Erkek sanmistim ama disi ciktilar. Bence yasi ufak oldugu icin kavga ediyorlar. Biraz zamana birakmak lazim. Benim bir disi kusum da yavruyken hircindi zamanla alisti digerlerine.
Birbirlerine zarar vericek sekilde saldirmiyorlarsa degistirmeyin derim.

Oyla 0
hocam bundan sonra kuşları direkt olarak güvenilir bir üreticiden almanız daha iyi olur. dürüst esnafları tenzih ederim ancak petshoplar yerli yavruyu 50tl ye alıp 120tl ye hollanda diye satabiliyor, ingiliz kırmasını show diye 400'e satabiliyor . yaş konusuna değinmiyorum bile.

yeni aldığınız dişi henüz küçük duruyor

ilave olarak, kuşların birbirine alışması zaman alır 1 günde olmaz.
Hocam bende isterdim direkt üreticiden almayı ama hiç tanıdığım kimse yok. Kuştanda anlamadığım için petshopçu ne derse inanıyorum. Önceki mavi erkek kuşu yeni yem kırmayı öğrenen yavru diye sattı 3 ay sonra 1 yaşında olduğunu öğrendim. Şimdide aynı adamdan 6 aylık dişi diye aldım küçük çıktı çok haklısın yani.

Oyla 0
Yesil olan disi gibi. Benim disileriminde yavruyken ceresi acik mavi beyazdi. Erkek sanmistim ama disi ciktilar. Bence yasi ufak oldugu icin kavga ediyorlar. Biraz zamana birakmak lazim. Benim bir disi kusum da yavruyken hircindi zamanla alisti digerlerine.
Birbirlerine zarar vericek sekilde saldirmiyorlarsa degistirmeyin derim.
Teşekkür ederim. Zaman ne gösterecek bakalım

Oyla 0
Geri