Muhabbet kuşu yazın hangi aralıklar yıkanmalı ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan nisaka
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

nisaka

iyikus.com Üyesi
Merhabalar
Ben İstanbul da yaşıyorum. Muhabbet kuşum çok sıcaklanıyor ondan dolayı bende günde 2 kere yıkıyorum. Kuşuma bir şey olur mu ?

-Kuşu kesinlikle musluk ya da duşun altına sokup yıkamayın.
-Saç kurutma makinesi kullanmayın.
-Sabun, şampuan vs kesinlikle kullanmayın.
-Ya önüne derin olmayan bir kap koyun kendisi yıkansın.(bazen dışkıladığı suyu içip enfekte oluyorlar, o yüzden ben sakıncalı buluyorum)
-Ya da berber spreyi edinin onun içine oda sıcaklığında su koyarak fısfıslayın.(benim tercihim )
-Hava akımında bırakmayın .
-Spreylerken pencereleri kapayın ve kurduktan 30 dakika sonra tek pencere açın.

Son düzenleme:
Oyla 0
-Ya önüne derin olmayan bir kap koyun kendisi yıkansın.(bazen dışkıladığı suyu içip enfekte oluyorlar, o yüzden ben sakıncalı buluyorum)
-Ya da berber spreyi edinin onun içine oda sıcaklığında su koyarak fısfıslayın.(benim tercihim )
Merhabalar öncelikle bu bilgileri paylaştığınız için teşekkür ederim.
Ancak benim kuşum suyu hiç sevmiyor ondan dolayı elimle tutup yıkamak zorundayım. Su dan çok korkuyor . Her yöntemi dönedim ancak bir türlü alışmadı.

Oyla 0
Merhaba, bu vakayı sonuna kadar okursanız sevinirim.

Oyla 0
Ben bugünlerde her gün öğle saatleri kuşları spreyliyorum.
Kuşlar çok mutlu oluyorlar, rahatlıyorlar.

Oyla 0
Musluk altını neden önermiyorsunuz öğrenebilir miyim? Benim oğlum musluk altında yıkanmaktan hoşlanıyor da.

Oyla 0
Bir çok riski var;
Bir kaç tanesi;
-Ani sıcaklık-soğukluk değişimleri (örneğin siz muslukta yıkarken banyoda veya mutfakta birisi suyu açtığında ani sıcaklık ve soğukluk büyük risk)
-Musluk suyu çok klorlu ve dolayısı ile zararlı
-Suyun içine yararlı hiç bir şey katamazsınız, olduğu gibi vermek zorundasınız gibi gibi..

Bunun yerine belki kuşun daha az seveceği fakat çok daha faydalı bir seçenek var.

Ben yakın zamanda elde yıkanan bir kuş vakasını ekliyorum alta, okursanız faydalı olur.
En sonlarda benim önerdiğim bir sistem var onu da inceleyebilirsiniz.

Oyla 0
Herkese selamlar ? muhabbetlerim kendileri girip yıkanıyorlar fırsat buldukça bu sıcak havalarda su koyuyorum şeffaf bir tabağa içine bir kaç yeşillik parçası kendileri döne döne yıkanıyorlar ? gel gelelim sultan papağanım ne kadar çabalarsam çabalayayım koşarak uzaklaşıyor böyle olunca da tüy rengi kirden belli olmuyordu; evden kim duşa girerse onu da yanına alır, konuşa konuşa duş almasına yardım eder ??‍♀️

Oyla 0
Geri