Muhabbet kusu yumurta

Ahmetgr33

Forum Sakini
Bizim kuslara bol e vitamini(marul) mama filan verdim disi kus hemen 1.yumurtadan sonra kuluckayada yatti acaba yine hep bos cikarmi cikmamasi icin be yapabilirim???(Bizim disi onceki esiyle 6 tane yumurtladi sadece 2 si çikti ama ayak altinda dogru durusut ciftlesemediler 2 side baskindi ve 1ini kirdi)

Merhaba, kuluçka dönemi marul verilmemesi gerekiyor. Onun yerine havuç, roka/tere, semizotu, kekik ve nane asılarak verilmesi daha uygun. Bunları yumurta maması içinde sunadabilirsiniz. Dolu olabilmesi için iyi çiftleşmiş olmaları gerekiyor. Eğer iyi çiftleşiyorlar ama tamamı dolmuyor ise
Muhabbet Kuşu üreme dönemi Tüy kırpma İşlemi
bu işlemi yapmanızı öneririm.

Uygun ahşap tünek olduğunu da varsayıyorum.

Oyla 0
Merhaba, kuluçka dönemi marul verilmemesi gerekiyor. Onun yerine havuç, roka/tere, semizotu, kekik ve nane asılarak verilmesi daha uygun. Bunları yumurta maması içinde sunadabilirsiniz. Dolu olabilmesi için iyi çiftleşmiş olmaları gerekiyor. Eğer iyi çiftleşiyorlar ama tamamı dolmuyor ise
Muhabbet Kuşu üreme dönemi Tüy kırpma İşlemi
bu işlemi yapmanızı öneririm.

Uygun ahşap tünek olduğunu da varsayıyorum.
Marulu lulucka doneminde degil ciftlesmeden once veriyordum ve iyi ciftlestiler ben kuru mama veriyorum iyimi?

Oyla 0
Kuru mamanın nemlendirilmesi lazım sebzelerle. Havuç ile nemlendirilebilir.

Oyla 0
zaten kuru mamaların içinde yumurta oluyor. Ekstradan elbette verilebilir ama içinde sebzeler olduğunda daha keyifle yiyorlar.

Oyla 0
Geri