MUHABBET KUŞU YUMURTASI

Umut bolat

iyikus.com Üyesi
abilerim 21.gün ama halen muhabbet kuşu yumurtaları cıkmadı yumurtalar pembeleşmiş .yumurtanın kalın ucu pembe deyil beyaz. yumurta kontrolü yapmadım acaba yavruların oluşmasınamı işaret bu pembelik yumurta kontrolü yapmalımıyım dişi rahatsız olurmu :)

merhaba, ışıkla çekilmiş fotoğrafları lazım. Bu şekilde yanlış yönlendirmek istemem. 3. yum bugün çıkması gerekir normal şartlarda.

Oyla 0
işte bunlar bana hepsi boşmuş gibi geldi ama ilk önceki yumurta biraz farklı

bütün yumurtalari alıyımı yoksa enson yumurta cikarmi

peki yumurtaların boş olması erkek kuştanmı kaynaklanır

neyse zaten ilk yumurta olduğu icin acemiler biraz bende

Oyla 0
Daha önce yumurta sahibi olmadım lâkin şöyle bir yazı okudum belki ileri dönemde faydası olabilir. Yumurtlama döneminde olan dişi çiftleşme sırasında erkekten sperm alamazsa yumurta döl tutmaz. Bu ihtimali azaltmak için erkek kuşun kuyruk altı tüylerini kısaltmak ya da yolmak yumurta dölleme işini kolaylaştırır. Dişi her yumurtadan önce çiftleşip yumurtanın döllenmesini sağlaması gerek. Aksi durumda yumurtalar boş olabilir.
Yumurtalar hakkında bilgi sahibi arkadaşlar yorum yapacaktır

Oyla 0

Bu görsel size biraz yardımcı olabilir.
En bariz fark dolu yumurtada damarlar oluyor.

Oyla 0
Eğer her yumurta için 4 gün süresi geçmiş ise altından alın. Yumurtalar boş görünüyor.

Oyla 0
yumurtaları attım yuvalıktaki tüyeri almalımıyım yoksa bir dahaki yumurtalara işe yararmı

Oyla 0
2. kuluçkanın dolması erkek kuşun baskınlığına ve dişinin eğilmesine bağlı. Genelde küçük kuşlar için pek bölge traşlaması yapmaya gerek yoktur. İngiliz muhabbet kuşlarından olsa idi ekstradan gerelebilirdi. Ama yinede siz bilirsiniz yapılabilir elbette. 2. kuluçka 2 hafta içinde başlar eğer dişi hazırsa

Oyla 0
Küçük kuştan kasıt yapısı bakımındandır. Minyon tip diyelim daha iyi anlaşılır. İngilizler biraz çam yarması kaçıyor

Oyla 0
Geri