Muhabbet kuşum 20 gündür ishal

Busra D.

iyikus.com Üyesi
Merhabalar. Muhabbet kusum 20 gundur ishal. Sulu diskiliyor. Gayet saglikli bir kusum vardi. Ben evde olmayacagim icin haziran ayinda kusumu annemlerin yazligina biraktim. Onlar ilgilendi 1 bucuk ay. Sonrasinda bende yazliga gittim 1 hafta sonra kusta durgunluk ve ishal farkettim. Bagirsak duzenleyici damla vardi kullandim fayda etmedi. Suyuna sirke damlattim, patates haslama, pirinc lapasi verdim olmadi. Orda bir veterinere gittim. 2 siringa ile ilac verdi. Biri antibiyotik digeri vitaminmis. 5 gun kullan dedi. Oda fayda etmedi. Bir ara gun icinde kati dışkı yaptigi oldu ama genelde siviydi. 3 gun oncede kusumla evimize donduk. Evde surekli kabarip silkelenme hareketi yapiyor. Cokta kaşınıyor. Ben kusun videosunu ve dışkısini bir kus ureticine attim. Kursak mantari oldugunu söyledi. 3 ilac ismi verdi ama bulamadim. Sonra kursak mantariysa trifulucan iyi gelir diyen oldu. Arastirdim gunde 4 damla suyuna koydum masallah hareketkendi yemesi artti. Ama yinede kabarip silkeleniyor ve bugun asiri sulu diski yapmis. Probiyotik ve multivitamin siparisi verdim. Bugun yarin gelecek. Resimlerini ekleyecegim. Sizce kusumun nesi var?

Ekli dosyalar

• IMG_20230828_085914.jpg
    IMG_20230828_085914.jpg
    81.5 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG_20230827_182524.jpg
    IMG_20230827_182524.jpg
    39.2 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG_20230828_104809.jpg
    IMG_20230828_104809.jpg
    131.6 KB · Görüntüleme: 12
Veterinerle iletişiminiz varsa hangi ilaçları verdiğini öğrenir misiniz?
Bazı ishaller maalesef önlem alınmazaa kuşu aşırı zayıflatıp bir anda ölümüne neden oluyor :(
Geçmeyen bir ishal organ problemleriyle alakalı olabileceği gibi bir enfeksiyondan kaynaklı da olabilir. Kursak, sindirim yolu bunlar için mutlaka bir ilaç kullanmak gerek. Öncelikle sindirim sorunları ele alınmalı. Sulphamazethine denenebilir ek olarak yeni taze bir yeme geçmeyi deneyiniz.

Veteriner ile yarin iletisime gecebilirim. 3 gun trifucal kullandim 4 damla suyuna. 2 saat oncede probiyotik basladim. 3-4 gunde onu kullansam diyorum. Merak edip tarttim Bulutu ve 54 gr geldi. Olmasi gerekenden fazla bile. Yalniz bir problemimiz daha var. Poposunun cevresindeki tuyler yok epey acilmis orasi ve cok sık ayagi ile kasiyor. Belliki dayanilmaz bir kasinti var. Bunun onune nasil gecebilirim? Oraya ne sursem biraz olsun kasintisini alir acaba? İshalden dolayi midir o acilma? Cevapladiniz icin cok tesekkur ederim.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2023-08-28-20-21-31-866_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2023-08-28-20-21-31-866_com.miui.gallery.jpg
    41.7 KB · Görüntüleme: 10
Maalesef yoğun yağlanma sorunu var. O bölgeyle uğraşı ishal kaynaklı olabilir muhtemelen. Kabız olduklarında da benzer bir davranış gözlemleniyor. Ağırlığı da yağlanmasından dolayı fazla. Soluk soluğa sıkça kalıyordur yavrucağız :(

Hocam ben ishali gecsin, ishalden dolayi zayiflamasin diye uzun sure duzenli pirinc lapasi verdim. Cokta seviyordu istahla yiyordu. Ucarken eskisi kadar rahat ucamadigini fark ettim, tartmak aklima geldi. Ben ishalden zayiflamistir diye dusunurken kilo aldigini ogrenmis oldum. Muhtemelen pirinc lapasindan kilo aldi. Daha da yaglanmasin diye sabah cikartiyorum, gece kafesine koyuyorum. Tum gun evde dolasiyor. Oyun parkuru var ona cikip iniyor. İshalden mi kaynakli acaba sık sık kabarip silkeliyor kendini. Benim ve diger uyelerin sorularini cevapladiginiz icin tesekkur ederim. Diger arkadaslarin sorularindan ve sizin verdiginiz cevaplardan da cok sey ogrendim. Emeklerinize saglik🙏💐

kuşunuzda antibiyotik gerektiren bir bakteriyel enfeksiyon yok

önce sulphamezathine (veteriner ilaci)

olmazsa triflucan (eczane)

o da olmazsa flagyl şurup (eczane)

özeti bu şekildedir

kuşunuzda antibiyotik gerektiren bir bakteriyel enfeksiyon yok

önce sulphamezathine (veteriner ilaci)

olmazsa triflucan (eczane)

o da olmazsa flagyl şurup (eczane)

özeti bu şekildedir
Hocam bir uretici kursak mantari var dedidigi icin ben once triflican kullandim 3 gun suyuna 4 damla. İstahini acti hareketlendi ama ishala faydasi hic olmadi. Dunde probiyotik aldim entrobac suyuna yarim suya mercimek tanesi koydum. 3 gun devam edeyim diyorum. Sizcede uygunsa. Birde multivitamin aldim gerwit-w. Vitamini entrocac ile mi vereyim yoksa sonrasinda mi vereyim? Sabah yine pecetesi su icindeydi. Ayrica popo cevresi ve karin bolgesinde de tuyler azaliyor çokta kasiyor ne onerirsiniz? Sonrasinda sizin onerilerinizi uygulayayim. Yemesi icmesi iyi. Geziyor oyunlar oynuyor. Tek sıkıntı ishal ve surekli kabarip silkelenip kaşınmasi. Hepinizin kiymetli yorumlarini bekliyorum. Tesekkur ederim.

Ekli dosyalar

• IMG_20230829_093113.jpg
    IMG_20230829_093113.jpg
    98.2 KB · Görüntüleme: 8
İshal durumlarında öncelikle elektrolite yönelmeniz gerekiyor. Probiyotiğe göre etkisi daha gözle görülür olur. Ancak bu kadar uzun süre geçmeyen ishali takviyeler düzeltmiyor maalesef. Bir veterinere götürüp kapsamlı kuşun incelenmesi gerekiyor.

İshal durumlarında öncelikle elektrolite yönelmeniz gerekiyor. Probiyotiğe göre etkisi daha gözle görülür olur. Ancak bu kadar uzun süre geçmeyen ishali takviyeler düzeltmiyor maalesef. Bir veterinere götürüp kapsamlı kuşun incelenmesi gerekiyor.
Hocam ben dun probitige basladim ya, bugun evde elektrolit yapsam onu suluguna koysam olur mu? Sizin elektrolit tarifiniz vardi onu yapsam ama seker normal seker kullansam olur mu? Yada siz ge-oral onermissiniz onu mu alsam? Sizce hangisi daha etkili olur? Multivitamin ne zaman vermeliyim? Bugun surekli su gibi diskiliyor. Kabarip oturuyor.

elbette olur. En fazla 2 gün üst üste veriniz. Alabiliyorsanız ge oral da olur. Onu da öneririm. Takviyenin verilmediği bir gün multivitamin sunulabilir.

elbette olur. En fazla 2 gün üst üste veriniz. Alabiliyorsanız ge oral da olur. Onu da öneririm. Takviyenin verilmediği bir gün multivitamin sunulabilir.
Hocam cevaplariniz icin cok tesekkur ederim. Kafama takilanlar bitmiyor bir turlu. eczaneden ge-oral alacagim fakat internetten baktim kimisi suluga cay kasiginin yarisi kadar koyuyor. Kimisi 1 litre suya 1 paket, kimiside 2 litre suya 1 paket koyuyor. Nasil uygulamaliyim?

bu konuda belirttiği gibi ml sulağa 2-4 pirinç tanesi kadar eklenebilir.

Merhaba Hocam, yarin 3 gun olcak probiyotik kullandim. Dışkıda su cok olurdu. Kafes tabani cok islanirdi eski paylasimda mevcut. Probiyotikten sonra diskilar resimdeki gibi oldu. Gun icindeki diskilar ama farkliliklar mevcut. Yarinda elektrolit baslasam diyorum. Yada siz ne onerirsiniz?

Ekli dosyalar

• IMG_20230830_155654.jpg
    IMG_20230830_155654.jpg
    28.5 KB · Görüntüleme: 6
  • IMG_20230830_234447.jpg
    IMG_20230830_234447.jpg
    173.6 KB · Görüntüleme: 4
  • IMG_20230830_151439.jpg
    IMG_20230830_151439.jpg
    139.9 KB · Görüntüleme: 4
  • IMG_20230830_145210.jpg
    IMG_20230830_145210.jpg
    151.3 KB · Görüntüleme: 4
Hocam buda anlık dışkı resmi ve hic sulu degil ama dedigim gibi degisebiliyor. Hocam bide kusum omzuma geldi nefes alirken derinden bir gırç gırç ses geliyor. Kulagimin dibinde oldugu icin duydum. Normalde agiz acmasi yada ses cikarmasi yok. Acaba kilodan mi yoksa solunumla ilgili bir problem mi nasil anlayabilirim?

Ekli dosyalar

• IMG_20230830_235932.jpg
    IMG_20230830_235932.jpg
    51.4 KB · Görüntüleme: 5
Hocam diger soruma cevap vermemissiniz. Onuda yorumlar misiniz? Nefes alirken minik minik gırç sesi geliyor ve cok hizli nefes aliyor. Solunum sikintisi var gibi ama ileri boyutta degil. Sabah kafesin telinde dikiliyordu bi ara. Sizin daha once boyle bir paylasiminiz olmus. Rahat nefes almak icin yaparlar demişsiniz. Gagasini demire gecirdi biraz durdu sonra tunege gecti. Keyfi guzel, yemesi iyi. Kafesten cikar beni diye sağa sola atliyor. Durmadan ucuyor. Boyle solunumu rahatlacak hafif bir ilac yada takviye ne onerirsiniz? Kilosundan mi kaynakli acaba?

o ses olduğunda videoya kaydeder misiniz? Hava kesesi akarları olabileceği gibi solunum yolu sorunu da söz konusu olabilir.

o ses olduğunda videoya kaydeder misiniz? Hava kesesi akarları olabileceği gibi solunum yolu sorunu da söz konusu olabilir.
Hocam aradan gecen zamanda neler yaptigimi yazayim. Dışkı kesinlikle duzelmedi. Oyle bir iki duzgun oluyor ama sonra yine ishal. Hele bu ara yine cogunlukla sadece sivi. Ben dogal antibiyotik olsun diye 3 gun sarimsakli su verdim. Sulugun yarisi sarimsakli su, yarisi icme suyu seklinde. Ardindan dun aksamda multivitaminli su verdim. Ben simdi bactrim denesem dedim. Bir cok rahatsizliga faydasi oldugunu okudum. Bana da burda oneren bir arkadas olmustu. Bactrim hemen baslayabilir miyim yoksa biraz zaman gecmeli mi? Sarimsakli su yaptim ya simdi bactrim verirsem agir gelir mi? Kusum genelde kafesinin ustunde uyuyor. Arada yem yiyor ama cok istahli degil. Su icmesi masallah iyi. Bactrime ne zaman baslamaliyim sizce?

Hocam aradan gecen zamanda neler yaptigimi yazayim. Dışkı kesinlikle duzelmedi. Oyle bir iki duzgun oluyor ama sonra yine ishal. Hele bu ara yine cogunlukla sadece sivi. Ben dogal antibiyotik olsun diye 3 gun sarimsakli su verdim. Sulugun yarisi sarimsakli su, yarisi icme suyu seklinde. Ardindan dun aksamda multivitaminli su verdim. Ben simdi bactrim denesem dedim. Bir cok rahatsizliga faydasi oldugunu okudum. Bana da burda oneren bir arkadas olmustu. Bactrim hemen baslayabilir miyim yoksa biraz zaman gecmeli mi? Sarimsakli su yaptim ya simdi bactrim verirsem agir gelir mi? Kusum genelde kafesinin ustunde uyuyor. Arada yem yiyor ama cok istahli degil. Su icmesi masallah iyi. Bactrime ne zaman baslamaliyim sizce?
Kusunuzun dışkısını tunekteki videosunu atar misiniz hali yerindemi forumlarda ilac tavsiyesi dogru degildir oncelikle guvenilir bir yerden kusa röhnfried entrobac bt amin gerwit w elektrolit temin edin geldiginde foruma tekrar yazın. Hic yem yememeye karşı elle besleme aparatıda alın. Etrafinizda iyi bir kuscu veteriner bulun.

bactrim şurup kullanılabilir ancak dışkı ve güncel video atabilir misiniz?

Geri