Muhabbet kuşum cinsiyeti ve sorunları nedir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan enesboz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

enesboz

iyikus.com Üyesi
Merhaba garip bir başlık olabilir ama ben bu kuşu bir aylıkken erkek diye aldım burun rengi de erkek gibi duruyor fakat tavırları öyle değil :)

Kuşumun yaklaşık 1.5 Ay önce sol kanadı diğer kanadına göre daha düşüktü, veterinere ve pet shop'a götürdüm ikisi de tam bir şey söylemediler ama geçer korkulacak bir şey yok kafesten 1 ay çıkartmayın dediler.

Kuşum genelde günlük kafesten çıkartırım ve yaklaşık 8,9 saat belki daha fazla dışarda durur çünkü kafesi sadece yiyecek, içecek için kullanıp tekrar dışarı çıkan bir hayvandı.

1 ay sonunda şuan sürekli kafeste olmak isteyen, agresif tavırlar gösteren sürekli ısırmak isteyen bir kuş oldu. Ayrıca çok büyük dışkılar yapıyor sürekli, normal dışkısının 7,8 katı yapıyor.

İnternette araştırma yaptım biraz kuşumun tavırları resmen dişi kuş tavırları; büyük dışkı, kafesi koruma iç güdüsü ve agresif tavırlar vs. Kuşumun tam olarak sorunu nedir acaba? Halen kendisi gelmek istediği zaman yanımıza geliyor kaçmıyor bizden ama sürekli ısırıyor durduk yerde tehdit algılıyor her şeyi.
Ayrıca tam olarak cinsiyeti nedir? Kendisi 6,7 aylık bir kuş.

Ekli dosyalar

• efad5778-1058-48d0-9c9d-d3d6d3d435b1.jpg
    efad5778-1058-48d0-9c9d-d3d6d3d435b1.jpg
    90.4 KB · Görüntüleme: 12
  • c9ff769a-b83a-4e80-9aa5-0dd4268fcb35.jpg
    c9ff769a-b83a-4e80-9aa5-0dd4268fcb35.jpg
    87 KB · Görüntüleme: 11
Yetişkin bir erkek kuş maşallah çok sevimli :)
Ceresinin mavi renkte olması çiftleşme isteğini gösterir. Çiftleşme isteği olduğu içinde biraz agresifleşmiş olabilir. Bence bir kız almanızın vakti gelmiş :)

Oyla 0
Merhaba garip bir başlık olabilir ama ben bu kuşu bir aylıkken erkek diye aldım burun rengi de erkek gibi duruyor fakat tavırları öyle değil :)

Kuşumun yaklaşık 1.5 Ay önce sol kanadı diğer kanadına göre daha düşüktü, veterinere ve pet shop'a götürdüm ikisi de tam bir şey söylemediler ama geçer korkulacak bir şey yok kafesten 1 ay çıkartmayın dediler.

Kuşum genelde günlük kafesten çıkartırım ve yaklaşık 8,9 saat belki daha fazla dışarda durur çünkü kafesi sadece yiyecek, içecek için kullanıp tekrar dışarı çıkan bir hayvandı.

1 ay sonunda şuan sürekli kafeste olmak isteyen, agresif tavırlar gösteren sürekli ısırmak isteyen bir kuş oldu. Ayrıca çok büyük dışkılar yapıyor sürekli, normal dışkısının 7,8 katı yapıyor.

İnternette araştırma yaptım biraz kuşumun tavırları resmen dişi kuş tavırları; büyük dışkı, kafesi koruma iç güdüsü ve agresif tavırlar vs. Kuşumun tam olarak sorunu nedir acaba? Halen kendisi gelmek istediği zaman yanımıza geliyor kaçmıyor bizden ama sürekli ısırıyor durduk yerde tehdit algılıyor her şeyi.
Ayrıca tam olarak cinsiyeti nedir? Kendisi 6,7 aylık bir kuş.
Bir deışkı resmini atrmısın

Oyla 0
Yetişkin bir erkek kuş maşallah çok sevimli :)
Ceresinin mavi renkte olması çiftleşme isteğini gösterir. Çiftleşme isteği olduğu içinde biraz agresifleşmiş olabilir. Bence bir kız almanızın vakti gelmiş :)
Ya birde kafesten bir süre çıkmadığı için olabilir mi bu kafese karşı bağımlılığı. Hem bizden korkuyor gibi hemde bizi istiyor gibi çok garip tavırları var. Kafesten çıkar çıkmaz yanımıza geliyor yatakta yatsam bile yastığıma geliyor ama elimi uzattığım zaman korkuyor. Böyle değildi hiç çok gairpleşti

Oyla 0
Kuşunuz oldukça kızışmış bir erkek. Agresif ve tutarsız davranışları buna yorumlayabiliriz.

Yanına eş almanızda fayda var (y)

Oyla 0
Size tavır yapıyor olabilir ya da sürece alışmış olmalı. Erkek kuş

Oyla 0
Geri