Muhabbet kuşum çok halsiz sürekli uyuyor!

kajummuhabbet

iyikus.com Üyesi
Merhaba, kuşum 4 yaşında sanırım üşüttü en azından veteriner böyle söyledi ve antibiyotik tedavisine başladı.
İnanılmaz sosyalken hiç konuşmuyor yem yemesinde bir sorun yok ama yerken uyuyakalıyor. Tellere ağzıyla tutunuyor ve hep tellerde uyuyor eğer tüneğinde uyuyorsa neredeyse yarasa gibi öne doğru eğiliyor seslenince dik oturuyor. Günde 1 antibiyotik 1 damla önerdi bende araştırma sonucu entrobac ve gerwit siparişi verdim başka yapmam gereken ne var kuşu bu durumda olmuş olan varsa yardımcı olabilir mi lütfen. Sürekli uyukluyor en az 15-16 saat gözünü açamıyor. Başka bir yerde iyot damla hazırlamamı söylediler hemen eczaneden iyot damla aldım 25cc 1 damla damlatıp suyunu koydum. Yem yiyor fakat sürekli uyuyor onun dışında kuyruğunu titretiyor. Tünekte neredeyse yere kadar eğiliyor ne yapmam gerekiyor lütfen yardım edin veteriner gezmekten forumlara yazmaktan bir hal oldum

not: ilk videoda dıskilar net olmasa da gorunuyor temiz duruyor. kuş muhtemelen solunum yolu enfeksiyonuna yakalandi

veteriner buyuk ihtimal enrofloksasin etken maddeli antibiyotik vermistir, bu tür durumlarda çok tercih ettigimiz bir ilac degil ama dedigim gibi 3-4 tam gün bekleyip etkisini gormek gerekir
Baytril vermiş

evet, benim yazdığim ilaç
Dışkıları ve son durumu böyle antibiyotiğini içirdim suyuna entrobac koydum su tükettiğini hiç görmediğim için şırınga ile su içirdim 🙏🏻 3-4 güne bir gelişme olmazsa hayvan hastanesine sevk edicek veteriner kanatlı uzmanı diye gittiim saçma sapan şeylere masraf çıkardı bir gelişmede yok :(

kuş ve dışkilari sizin düşundüğünüz kadar kötü durmuyor, ya da iyileşme başlamiş olabilir

bence bugun de ilaci verin yarin tekrar bakalim

ilacı gunde 1 damla veriyorsaniz , 12 saatte bir kere 1 damlaya çıkarabilirsiniz

diger arkadaslarimiz da yorum yazarlar
Antibiyotiği mi tamam o halde artık 12 saatte 1 yapıcam bu arada su çok az içiyor entrobaclı suyu şırıngayla içiriyorum biraz gözüne geldi sorun olur mu

videoyu yavaslatip tekrar izledim, yağlı kağit oldugu için dıskı etrafındaki yayılım net gozukmuyor olabilir

bazı dıskilar biraz bozuk (bunlar bi kaç gün oncekiler de olabilir)

bunun disindaki dışkılarin çoğu gayet iyi duruyor

kuşun duruşu, kafes tellerine tutunma şekli solunum yolu enfeksiyonunu cağristiriyor.

dedigim gibi ilacin dozunu artırip 1-2 gun daha kullanmanizi oneririm ama 5 günü de geçmeyelim. hemen ilaç degistirip o seçeneğimizi tuketmeyelim

bu ilacı kullandıginiz muddetce kafesteki mineral kaynaklarini cikariniz (gaga taşı, murekkep balıği kemiği vs) , mineral içeren gıda takviyelerini kullanmayınız, bunlar ilacın etkisini azaltır

suluktan probiyotik veriyorsaniz, çeşme suyu kullaniyorsaniz suyu min 6 saat agzı açik kapta havalandirin ya da market suyu kullanin. klorlu su probiyotigin etkisini azaltabilir
Yok ben içme suyu kullanıyorum market suyu direk hiç çeşme veya arıtma suyu vermedim hepsini kaldırdım dediğim gibi bugün kafes temizliğini yapıcam beyaz peçete koyucam dışkılar toplanınca görselini atarım ilacı zaten daha 2 kere kullandım 3. Saymıyorum yutmadı dediğiniz gibi 12 saatte 1 yapıcam bu akşam itibariyle i

ben oyle dusunmuyorum, kemik genelde hissedilir ama derecesi onemli

bu arada anladigim kadariyla ilacı 1 gun kullanmamişsıniz. bu sekilde tedaviye yanit alamazsinız tüm emekleriniz boşa gider, başa dönmüş olursunuz
Evet bugün sabah kullandım yarın sabah kullanıcam baytril çok ağır demişler korktum biraz

Geri