Muhabbet kuşum çok rahatsız lütfen yardım edin

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Aliosman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Aliosman

iyikus.com Üyesi
Kıymetli dostlar merhabalar. Benim bir muhabbet kuşum var. Son dönemlerde rahatsızdı veterinere götürmüştüm. Veteriner mantar hastalığı olduğunu söyleyip ilaç vermişti. 12 gündür bu ilacı kullanmaktayım. Bugün kuşum baya rahatsızlandı. Son birkaç saattir hiç hareket etmiyor, normalde dokununca kıyameti koparan kuş dokunmaya dahi tepki vermiyor. Kafası hafif öne çökmüş durumda uyuyor. Çok sevdiği dal darıyı önüne koydum ona da tepki vermiyor. Su içmiyor. Ara ara uyanıp poposunu sanki ıkınıyormuş gibi sağa sola sallıyor. Veterineri aradım pek bi ilgilenmedi, birkaç güne ölebilir diyor. Sizin bir bilginiz var mıdır acaba bu belirtiler neyin belirtisidir? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ben hastalıklarla ilgili bilgi sahibi değilim maalesef ,birazdan yetkili arkadaşlar bakarlar ama öncelikle çok geçmiş olsun.12 gün biraz uzun değil mi vet mi söyledi o kadar süre vermenizi :( bildiğim kadarıyla ilaçlarda 3-5 gün periyotlar arası vitamin ve probiyotik takviyesi veriliyor .İnşallah kurtarabiliriz miniği çok üzüldüm

Oyla 0
- Hangi ilacı kullanıyorsunuz?
- İlacı ne şekilde ve hangi dozda uyguluyorsunuz?
- İlacı hangi sıklıkla değiştiriyorsunuz?

"İlaç kullanımını durdurmanızı öneririm."

Yorumların daha sağlıklı ilerleyebilmesi için;

Kafes görüntüsü
Kuşunuzun kısa bir videosu
Peçete üzerine dışkı görseli

Eklerseniz sevinirim...

Oyla 0
Anlattığınıza göre kuş gitti gidicek hazırlıklı olun. Koksidiyozdan şüpheleniyorum ancak dışkılarına bakmam lazım. Şunuda belirteyim bu saatten sonra kurtarmamız biraz zor...

Oyla 0
Anlattığınıza göre kuş gitti gidicek hazırlıklı olun. Koksidiyozdan şüpheleniyorum ancak dışkılarına bakmam lazım. Şunuda belirteyim bu saatten sonra kurtarmamız biraz zor...
Kafesinin altındaki peçeteyi değiştirmiştim akşamüzeri maalesef. Yaklaşık 3 4 saattir de hiç dışkı yapmadı. Ancak son bi iki gündür dışkısında sindirilmemiş yemler vardı.

Oyla 0
Kafesinin altındaki peçeteyi değiştirmiştim akşamüzeri maalesef. Yaklaşık 3 4 saattir de hiç dışkı yapmadı. Ancak son bi iki gündür dışkısında sindirilmemiş yemler vardı.

Anladım. Megabakter ihtimalide var ozaman. Yani en tehlikeli mantar türü. Bilinen mantar ilaçları bu megabaktere fayda etmiyor. Belki ilerlemesini yavaşlatabiliyor o kadar. Bir tek amfoterisin b etkenli ilaçlar fayda ediyor. Onuda hem bulması zor hemde baya pahalı..

Yinede dışkı yaparsa görsel ekleyin. Dışkıya bakmadan durumdan emin olamayız...

Oyla 0
Kıymetli dostlar merhabalar. Benim bir muhabbet kuşum var. Son dönemlerde rahatsızdı veterinere götürmüştüm. Veteriner mantar hastalığı olduğunu söyleyip ilaç vermişti. 12 gündür bu ilacı kullanmaktayım. Bugün kuşum baya rahatsızlandı. Son birkaç saattir hiç hareket etmiyor, normalde dokununca kıyameti koparan kuş dokunmaya dahi tepki vermiyor. Kafası hafif öne çökmüş durumda uyuyor. Çok sevdiği dal darıyı önüne koydum ona da tepki vermiyor. Su içmiyor. Ara ara uyanıp poposunu sanki ıkınıyormuş gibi sağa sola sallıyor. Veterineri aradım pek bi ilgilenmedi, birkaç güne ölebilir diyor. Sizin bir bilginiz var mıdır acaba bu belirtiler neyin belirtisidir? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
6 yıl önce dünyalar kadar sevdiğim kuşum bu hastalık yüzünden ölmüştü ve çok kötü hissetmiştim . İnşallah ölmez , ona dua edeceğim ☹️

Oyla 0
- Hangi ilacı kullanıyorsunuz?
- İlacı ne şekilde ve hangi dozda uyguluyorsunuz?
- İlacı hangi sıklıkla değiştiriyorsunuz?

"İlaç kullanımını durdurmanızı öneririm."

Yorumların daha sağlıklı ilerleyebilmesi için;

Kafes görüntüsü
Kuşunuzun kısa bir videosu
Peçete üzerine dışkı görseli

Eklerseniz sevinirim...
İlaç olarak veteriner bir karışım hazırlamıştı. Turuncu ve kırmızı renkli toz ilaç ve normal haplardan ezip toz şeklinde vermişti. Suyuna katıyordum, çay kaşığının ucuyla. Günde bir kez de değiştiriyordum. Dışkı görseli de atamıyorum maalesef çünkü akşamüzeri değiştirdiğimden beri daha dışkı yapmadı. Ve son olarak video yüklenirken sıkıntı oluyor sistemden ya da telefonumdan olsa gerek. Kaldı ki videoya çekilecek durumu da yok, sadece gözleri kapalı öylece duruyor

Oyla 0
İlaç olarak veteriner bir karışım hazırlamıştı. Turuncu ve kırmızı renkli toz ilaç ve normal haplardan ezip toz şeklinde vermişti. Suyuna katıyordum, çay kaşığının ucuyla. Günde bir kez de değiştiriyordum. Dışkı görseli de atamıyorum maalesef çünkü akşamüzeri değiştirdiğimden beri daha dışkı yapmadı. Ve son olarak video yüklenirken sıkıntı oluyor sistemden ya da telefonumdan olsa gerek. Kaldı ki videoya çekilecek durumu da yok, sadece gözleri kapalı öylece duruyor

Veterinerin hangi ilaçları verdiği konusunda bir fikrim yok. Ancak belirtilerden anladığım ya koksidiyoz yada megabakter(mantar) var. Benim aklıma başka seçenek gelmiyor.

Bu durum içinse önce sulphamezathine kullanıp durumu gözlemlemek gerekiyor. Eğer 3. 4. günden itibaren düzelmeye başlamaz ise megabakter tedavsine geçmek gerekiyor yani amfoterisin b ilacına.

Ama işte bunlar için geç kalınmış. 12 gün ilaç kullanmak yanlış olmuş. En fazla 7 gün kullanılıp ardından düzelme olmadıysa sulphamezathine ve amfoterisin b denemek gerekiyordu.

Kuşun şuanki durumunda ise elle besleme yapmak gerekiyor. Yani elle besleme maması hazırlamak ve bu mamanın içine ilacıda ekleyip beslemek gerekiyor. Ki yinede atlatması zor, ancak Allah'tan ümit kesilmez hiç bir zaman....

Oyla 0
Ama işte bunlar için geç kalınmış. 12 gün ilaç kullanmak yanlış olmuş. En fazla 7 gün kullanılıp ardından düzelme olmadıysa sulphamezathine ve amfoterisin b denemek gerekiyordu.

Kuşun şuanki durumunda ise elle besleme yapmak gerekiyor. Yani elle besleme maması hazırlamak ve bu mamanın içine ilacıda ekleyip beslemek gerekiyor. Ki yinede atlatması zor, ancak Allah'tan ümit kesilmez hiç bir zaman

Evet çok doğru cevap aynı görüşeyim.

Oyla 0
Geri