Muhabbet kuşum dışkısını çıkaramıyor.

suleymanugur

Yeni Üye
Dün öğlen vakti bi kere yaptı dışkısını sonra akşama kadar yapmadı halsiz durdu. Ben de gece vakti poposunun etrafına zeytinyağı sürdüm, naneye zeytin yağı sürüp verdim yine bişey olmadı. Sabah 9da baya büyük yaptı dışkısını, o saatten beri yine yapmadı. Az önce baya ıkındı ama yine yapamadı. Ne yapmam lazım?

Ekli dosyalar

• IMG_20240801_222618.jpg
    IMG_20240801_222618.jpg
    327.5 KB · Görüntüleme: 9
  • IMG_20240801_222635.jpg
    IMG_20240801_222635.jpg
    464.6 KB · Görüntüleme: 9
Dün öğlen vakti bi kere yaptı dışkısını sonra akşama kadar yapmadı halsiz durdu. Ben de gece vakti poposunun etrafına zeytinyağı sürdüm, naneye zeytin yağı sürüp verdim yine bişey olmadı. Sabah 9da baya büyük yaptı dışkısını, o saatten beri yine yapmadı. Az önce baya ıkındı ama yine yapamadı. Ne yapmam lazım?
Hiç zeytinyağı damlattın mı ağzına 1-2 damla sade

Yumurtlucak olan kusumda da benzer bi durum var zorlanıyor yaparken arada yapamıyor eğer uzun süre yapamadığını görürsem zeytinyağı damlaticam ağzına yumurtlucagi için normal sanırım ishale çevirebilir diye daha vermedim zeytinyağıni

bu gibi durumlarda zaman kaybetmeden veterinere götürmelisiniz. Zeytinyağı popo bölgesine sürüp hafif masaj yapılabilirse dışkı yapma ihtimali artar. Ağızdan 1 damla da ek olarak verilebilir.

İlk defa bu kadar büyük bir dışkı görüyorum. Koksidiyozda kabızlık belirtisi oluyor ama bu kadar olucağını sanmıyorum. Kuşun ciddi bir sıkıntısı var.. Kuşlardan anlayan bir veterinere götürürseniz iyi olur..

İlk defa bu kadar büyük bir dışkı görüyorum. Koksidiyozda kabızlık belirtisi oluyor ama bu kadar olucağını sanmıyorum. Kuşun ciddi bir sıkıntısı var.. Kuşlardan anlayan bir veterinere götürürseniz iyi olur..
bugun 6 kere dışkısını yaptırdım sabahki , fotograftakinin yarısı kadardı sonraki yaptıkları normal kuş dışkısının biraz büyük haliydi. 2 saat aralıklı yaptığı için normal olduğunu düşünüyorum en sondaki boyutunun. Siteye attığım fotoda zeytinyağı ve nane vermiştim dışkısını yapsın diye ama şuan gözüme iyi gözüküyor. Bugun vitamin ve probiyotik aldım. Suyuna 3er damla atıyorum 2sinden de ve ayrıca 1 damla zeytinyağı. Bütün gün marul veriyorum. Sadece evden çıkardığımda ya da pencereye uzaklaştırdığımda ıkınma isteği duyuyor. Şuan psikolojik olduğunu düşünmeye başladım. Gelişmeleri yazacağım geldikçe, sadece popo kısmında hafif bi şişiklik varmış gibi geliyor onun dışında şuanlık iyi duruyor. Pazartesi de kontrol amaçlı vetenire götürebilirim, şuanlık marul ve vitamin probiyotik ve zeytinyağı takviseyle idare etmekteyim. Attığım fotograftaki büyük olanı sabah 8.15te yaptı son olan 6. dışkısını da 21.30 da yaptı sadece marulla böyle düzeldi şuan takviyelerle düzeleceğini düşünmekteyim.

Ekli dosyalar

• IMG_20240802_232545.jpg
    IMG_20240802_232545.jpg
    360 KB · Görüntüleme: 5
  • IMG_20240802_232533.jpg
    IMG_20240802_232533.jpg
    263.3 KB · Görüntüleme: 5
Sizede iç parazit uygulaması önericem yaparsanız faydası olur..

Levamizol etken maddeli; nilverm, nilax, mintiverm vb. olabilir..

Toltrazuril etken maddeli; netcox %2,5 baycox %2,5 coxmed %2,5 coccide %2,5 bunlardan biri olabilir...

İlaçlar veterinerlerden temin edilir..

Uygulama; Levamizol tam dolu suluğa bir mercimek tanesi kadar toz eklenip kullanılır. Toltrazuril tam dolu suluğa 5-6 damla eklenip kullanılır. Bir gün levamizol, ertesi gün toltrazuril uygulayabilirsiniz. Bundan bir hafta sonra kalan parazit yumurtaları için aynı işlem tekrarlanır..

Levamizol nematodlar için, toltrazurilde koksidiya paraziti için kullanılır. İkiside muhabbet kuşlarında çok yaygındır. İç parazit kürünü ben 6 ayda bir düzenli yapıyorum (3 ayda bir yapanlarda var). Özellikle mevsim geçişlerinde yaparsanız daha iyi olur..

Geri