Muhabbet kuşum fare sesleri çıkartıyor.

frukof1234

iyikus.com Üyesi
Merhabalar. 2-3 aylık bir kuşa sahibim. Kuşumu kafesin içerisinde elimde dolaştırmaya alıştırmıştım. Kendisi hiç ürkmüyordu. Fakat birkaç gündür kafes dışından bile elimi uzattığımda fare gibi sesler çıkartarak elimi gagalamaya çalışıyor. Elma, kıvırcık, biber gibi besinler uzattığımda yemesine rağmen elimi de gagalıyor sanki beni istemiyormuşçasına. Hareketlerini vidyoyla göstermek isterdim fakat kamerayı gördüğü anda meraklanıyor susuyor ve telefona atlıyor. Tam güvenini kazandım derken kaybetmiş olmaktan korkuyorum. Bu noktada ne yapmam gerekir. Forumda Muhabbet kuşunun güvenini kazanmaya dair verilen bilgileri uyguluyorum. Fakat kuşum beni anlamıyormuş gibi davranıyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim. En çok da kafama çıkardığı sesler takıldı çünkü vidyolardan gördüğüm kadarıyla hiçbir kuşta öyle ses görmedim. Sanki fare gibi.

Anladım tam olarak nasıl bir durum olduğunu. Yeni bir kuş mu aldınız ya da bir başka kuş mu var evde?
Benim evcil kuşumda buna benzer sesi ısıracağı zaman yapıyor, sinirlendiğinde. Unutmadı maalesef.

Oyla 0
Anladım tam olarak nasıl bir durum olduğunu. Yeni bir kuş mu aldınız ya da bir başka kuş mu var evde?
Benim evcil kuşumda buna benzer sesi ısıracağı zaman yapıyor, sinirlendiğinde. Unutmadı maalesef.
Kendisi benim ilk kuşum. Galiba hep sinirli benim kuş. Forumda okuduklarımı uygulamaya devam edeceğim. Umarım iyi gelir.

Oyla 0
Abi senin toplamda kaç kuşun var? Kaç kuş besliyorsun? Bir de bir şey soracağım. Birçok yerde muhabbet kuşları evcil ve damızlık olarak olarak ikiye ayrılıyor. Adamlar diyor ki “Bu evcil kuş, bundan yavru almak çok zor olur.” Sonra diyor ki “Bu kuş damızlık, bundan kolay yavru alınır.” böyle bir “evcil ve yabani” diye bir ayrım var mı? Varsa bu kuşlar nasıl ayrılıyor? (Kuşun kızışıp kızışmasıyla ilgili değil ama söylediğim.)

Oyla 0
Abi senin toplamda kaç kuşun var? Kaç kuş besliyorsun? Bir de bir şey soracağım. Birçok yerde muhabbet kuşları evcil ve damızlık olarak olarak ikiye ayrılıyor. Adamlar diyor ki “Bu evcil kuş, bundan yavru almak çok zor olur.” Sonra diyor ki “Bu kuş damızlık, bundan kolay yavru alınır.” böyle bir “evcil ve yabani” diye bir ayrım var mı? Varsa bu kuşlar nasıl ayrılıyor? (Kuşun kızışıp kızışmasıyla ilgili değil ama söylediğim.)
Damızlık kuşlar yetişkin ve üremeye yatkın kuşlardır. Genelde evcil değillerdir ve eşleşme için uygun adaylardır. Her üretimhanede olması gereken kemik kuşlardır.
Evcil kuşlarda damızlık grubuna girebilir ama kimi evcil kuş sahibine bağlanması ya da karakterinin bozulmasından dolayı eşlerine yeteri ilgiyi gösterse bile dişinin ilgisini çekemeyebiliyor. Kuru, ötüşü, davranışları farklılaşabiliyor. Bu nedenle evcillerden yavru almak bazen zorlaşıyor. Bakınız ben :D 1 yılı geçkindir evcil kuşumdan yavru alamıyorum. Sebebi ise dişisiyle sohbet ediyor :D Şuan 6 kuşum var. Önceden 30 civarı kuşum vardı.

Oyla 0
20200926_003047
Merhabalar tekrardan. Kuşumun vidyosu da şu şekilde. Uyku halinde biliyorum ama güç içinde de böyle davranıyor çoğu zaman. Ne şekilde aşabilirim bu durumu acaba?

Oyla 0
Rahatsız edilmek istemiyor belli ki ve savunma mekanizmasını kullanıyor. Tam anlamıyla korkutma, güven kaybı durumu sayılmaz ama karakterleştirmiş bunu biraz. Aşması maalesef imkansız gibi. Eş almanızı önereceğim yanına.
Ben kendi kuşlarımda başaramadım. 1 tanesi aynı bu şekilde ele tepki gösterir ve bağırır, oradan oraya atar kendini. Bende pek rahatsız etmem o yüzden. Tek yöntem sil baştan eğitime başlamak olabilir ama biraz zorlayacaktır diye düşünüyorum.

Oyla 0
Rahatsız edilmek istemiyor belli ki ve savunma mekanizmasını kullanıyor. Tam anlamıyla korkutma, güven kaybı durumu sayılmaz ama karakterleştirmiş bunu biraz. Aşması maalesef imkansız gibi. Eş almanızı önereceğim yanına.
Ben kendi kuşlarımda başaramadım. 1 tanesi aynı bu şekilde ele tepki gösterir ve bağırır, oradan oraya atar kendini. Bende pek rahatsız etmem o yüzden. Tek yöntem sil baştan eğitime başlamak olabilir ama biraz zorlayacaktır diye düşünüyorum.
Hocam sorun şu ki işine geldiğinde elime de geliyor kendini de sevdiriyor kereta :) Konu yemek olduğunda çıtı çıkmıyor. Tam olarak ne aşamadayız bilemiyorum. Umarım zaman içinde çözülür. Teşekkürler.

Oyla 0
Aynen aynen. Ödül yemlerini her seferinde arttırarak devam edin. Bir süre sonra bu davranışı kazanmış olacaktır.

Oyla 0
Geri