Muhabbet kuşum felç geçiriyor

Nihaldrella

Yeni Üye
Merhabalar, arkadaşlar muhabbet kuşum sağ ayağının üstüne basamıyordu. Veteriner hekime gittik. Bir kitle yüzünden sinirsel baskı yaptığını ve ayağını kullanamadığını söyledi tedavi sürecine başladık. Bir ay geçti sanki hiç ilerleme yok gibi hissediyorum. Ne yapabilirim. Lütfen önerilerini bekliyorum. Kuşum benim için çok değerli :;

Geçmiş olsun. Aslına bakarsanız aradığınız konuyu bulup verilen öneriyi incelemişsiniz. Bence bir deneyin.

Oyla 0
Merhaba, ayağın renginde, normal formunda bir değişim gözlemleniyor mu?
Veteriner gerekli tespiti yapmış. Hangi ürünleri kullanmanızı önerdi?

Oyla 0
A
Merhaba, ayağın renginde, normal formunda bir değişim gözlemleniyor mu?
Veteriner gerekli tespiti yapmış. Hangi ürünleri kullanmanızı önerdi?
ayağının rengi açık mor gibi, ağrı kesici metacam verdi, suluğuna koymam için aminosol verdi ve sindirim sistemi için kedi ve köpekte kullanılan phytoelite cleansing tea verdi tabi dozunu muhabbet kuşuma göre küçültüyorum. Ama hiç iyiye gittiğini görmüyorum hep kötüye gidiyor :(

Oyla 0
Merhabalar, arkadaşlar muhabbet kuşum sağ ayağının üstüne basamıyordu. Veteriner hekime gittik. Bir kitle yüzünden sinirsel baskı yaptığını ve ayağını kullanamadığını söyledi tedavi sürecine başladık. Bir ay geçti sanki hiç ilerleme yok gibi hissediyorum. Ne yapabilirim. Lütfen önerilerini bekliyorum. Kuşum benim için çok değerli :;
Geçmiş olsun. Aslına bakarsanız aradığınız konuyu bulup verilen öneriyi incelemişsiniz. Bence bir deneyin.
Kuşum yorulmasın diye arada tüneklerini çıkartıyorum, belki başına gelen ve farklı bir tedaviyle sonuç alan vardır diye tekrar yazayım dedim :(

Oyla 0
Vazelin gibi bir krem sürüp ya da göz pomatlarından hafif masajlar yapabilirsiniz sorunlu ayağına. Ayak sorunları ciddi olabiliyor bazen ve bizlerin yapabileceği çok kısıtlı şey olabiliyor. Onlardan bir tanesi masaj ve diğeri ise normal bakımını kolaylaştırmak. Eğer imkanınız varsa başka bir veterinere danışmanızı öneririm. Basit bir durum olsaydı çoktan ilerleme gözlenmesi lazımdı. Bu kadar uzun bir süre düzelme yok ise büyük ihtimalle kalıcı bir durum söz konusu olabilir. :(

Oyla 0
Vazelin gibi bir krem sürüp ya da göz pomatlarından hafif masajlar yapabilirsiniz sorunlu ayağına. Ayak sorunları ciddi olabiliyor bazen ve bizlerin yapabileceği çok kısıtlı şey olabiliyor. Onlardan bir tanesi masaj ve diğeri ise normal bakımını kolaylaştırmak. Eğer imkanınız varsa başka bir veterinere danışmanızı öneririm. Basit bir durum olsaydı çoktan ilerleme gözlenmesi lazımdı. Bu kadar uzun bir süre düzelme yok ise büyük ihtimalle kalıcı bir durum söz konusu olabilir. :(
Çok teşekkür ederim umarım kalıcı değildir. Kuşumun neşesi çok kaçtı. :(

Oyla 0
ayağının rengi açık mor gibi, ağrı kesici metacam verdi, suluğuna koymam için aminosol verdi ve sindirim sistemi için kedi ve köpekte kullanılan phytoelite cleansing tea verdi tabi dozunu muhabbet kuşuma göre küçültüyorum. Ama hiç iyiye gittiğini görmüyorum hep kötüye gidiyor :(

Alakasız ağrı kesici, vitamin, bitkisel sindirim düzenleyici vermiş. Hiç biri işe yaramaz boşuna verme hayvana. İstanbuldaysan ben sana iyi bir veteriner önericem.

Kuşun kısa bir videosunu çekip eklermisin. Birde ayaklarının bir kaç resmini çek ve dışkısının yakından resimlerini çek bir kontrol edeyim.

Ayaklarda felç, kasılma, tutulma gibi problemlerin bir çok sebebi olabilir. Mesela iç parazit kaynaklı olabilir. İç parazitler kuşun içten vücuduna yapışıp rahatsız eder buda ayaklarda kasılma, tutulma, kısmi felç oluşturabilir. Yada bakteriyel enfeksiyonlarda kısmi felç görülebilir. Yada B vitamini eksikliği, selenyum eksikliği gibi vitamin mineral eksikliklerinde kısmi felç görülebilir.

Dediğim gibi resim ve videoları ekleyin bir bakıyım yardımcı olmaya çalışayım. Tabiki uzman bir kanatlı veterinerinin muayene etmesi de çok önemli. Her veteriner kuşlardan kuş hastalıklarından anlamaz.

Oyla 0
Geri