muhabbet kuşum halsiz, kusuyor ve farklı bir ses çıkartıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan twrose
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

twrose

iyikus.com Üyesi
iyi günler. üç aydır bizimle olan erkek muhabbet kuşum var. kendisi yaklaşık 1 aydır hasta. ilk kusmaya başladığı gün korktuk çünkü kusunca gagasını tüneğe sürüyor ve kusmuğu başına bulaşıyordu, tüyleri bir garip olmuştu bulaştırdığından. veterinere götürdük apar topar veteriner üşütmüş ve ishali var demişti ama stresten dolayı da olabilir dedi. vitaform verdi 10 gün kullanın dedi ona da uyduk. kuşum sabah iyi oluyorsa akşamına yine kötü oluyordu ya da tam tersi oluyordu. şu aralar tüylerini kabartıp uyuyor, dışarı çıkardığımızda fazla uçmuyor. mama yapmayı denedim internetteki tariflerle onlardan da fazla yemedi. birkaç gündür de farklı bir ses çıkartıyor. çektiğim videoyu ekleyeceğim. acaba ne yapabilirim? yem yemesinde sorun yok acıktıkça giriyor kafese yiyor.

Ekli dosyalar

geçmiş olsun kuşun durumu kötü , çok ilerlemiş. aşağıdaki sorulara atlamadan/üşenmeden net yanıtlar verirseniz , alacağınız cevaplar çok daha sağlıklı olur. ben ve daha tecrübeli arkadaşlar daha iyi yorum/yönlendirme yapabilir

- dışkı ve kafes tabanının net fotolarını atarmısınız?
- bu ses 1 aydır devam ediyor mu?
- kuş hastalandıktan ne kadar süre sonra ilaç kullanmaya başladı, ilacı en son ne zaman verdiniz?
- vitaform kullanırken kuşun genel durumunda, ses ve kusmada iyileşme gördünüz mü?
- kusma devam ediyor mu, kusmuk bariz kötü kokuyor mu? (gerekirse koklayın)
- vitaform dışında ilaç kullandınız mı?
- kuşun ayaklarını elleyin, normalden sıcak ya da soğuk mu?
- ellediğiniz zaman kuşun göğüs kemiği sivri ve bariz olarak hissediliyor mu? (zayıflama, kuruma)

Son düzenleme:
Oyla 0
geçmiş olsun kuşun durumu kötü , çok ilerlemiş. aşağıdaki sorulara atlamadan/üşenmeden net yanıtlar verirseniz , alacağınız cevaplar çok daha sağlıklı olur. ben ve daha tecrübeli arkadaşlar daha iyi yorum/yönlendirme yapabilir

- kuş hastalandıktan ne kadar süre sonra ilaç kullanmaya başladı, ilacı en son ne zaman verdiniz?
- vitaform kullanırken kuşun genel durumunda, ses ve kusmada iyileşme gördünüz mü?
- ellediğiniz zaman kuşun göğüs kemiği sivri ve bariz olarak hissediliyor mu? (zayıflama, kuruma)
-şu an dışarıda, dışkıladığı zaman fotoğrafını atarım fakat kafesteki dışkı fotoğrafını ekleyeceğim.
-bir aydır devam etmiyor, birkaç gün önce başladı bu ses.
-hastalandığı günden bir gün sonra başladı. zaten hasta olduğunu gördüğüm aynı gün veterinere gittik, ertesi gün ilacı vermeye başladım. 5 şubatta kullanmaya başladı. şubat ayının 15'inde ilacı vermeyi kestim çünkü doktorun kullanın dediği süre dolmuştu.
-vitaform kullanırken bu ses yoktu. dışkısında düzelme gördüm ama ara sıra kusuyordu.
-az önce kusup kusmuğunu bilgisayara sürdü, kokladım. bir koku var evet.
-ayakları şu an ılık ama sanki sürekli ısıtmak ister gibi bilgisayarın üzerinde duruyor.
-az önce kontrol ettik, annem hafif elime değdi kemiği dedi ama fazla çıkmamış.

Oyla 0
dışkı fotoğrafları.

Ekli dosyalar

• 163375470_352960119527967_2133132009618622642_n.jpg
    163375470_352960119527967_2133132009618622642_n.jpg
    23.9 KB · Görüntüleme: 11
  • 163336679_444337143564754_6247793308367882382_n.jpg
    163336679_444337143564754_6247793308367882382_n.jpg
    50.7 KB · Görüntüleme: 11
Oyla 0
bizim yapmamız doğru mu? ilk kez böyle şeyle karşılaşıyoruz. denedik fakat bir şey hissedemedik kursağında.

Kursak kontrolünü youtube'da video aratarak bakıp kendiniz de yapabilirsiniz hiçbir sorun teşkil etmez. Elle kontrol zaten. Arada kontrol etmek lazım zaten, yem yiyor mu, dolu mu boş mu şeklinde.

Oyla 0
Kursak kontrolünü youtube'da video aratarak bakıp kendiniz de yapabilirsiniz hiçbir sorun teşkil etmez. Elle kontrol zaten. Arada kontrol etmek lazım zaten, yem yiyor mu, dolu mu boş mu şeklinde.
yeniden baktık boyun ve göğsünün arasına ama elimize herhangi bir şişlik gelmedi. videoda kursak şişmesinin sebeplerini dinledim de, bizim kuşumuz sağlıklıyken dışkısını yeme alışkanlığı vardı. halbuki suyuna vitamin koymayı eksik etmez, dışarı çıkınca meyve verirdim. hatta biz meyve yerken gelirdi ona da muz elma vs. verirdim. gördüğüm an da engellerdim yemesini. acaba ondan ileri gelmiş midir? şimdi de arkadaşımın tavsiyesi ile suyuna sirke ekledim 1-2 damla

Oyla 0
yeniden baktık boyun ve göğsünün arasına ama elimize herhangi bir şişlik gelmedi. videoda kursak şişmesinin sebeplerini dinledim de, bizim kuşumuz sağlıklıyken dışkısını yeme alışkanlığı vardı. halbuki suyuna vitamin koymayı eksik etmez, dışarı çıkınca meyve verirdim. hatta biz meyve yerken gelirdi ona da muz elma vs. verirdim. gördüğüm an da engellerdim yemesini. acaba ondan ileri gelmiş midir? şimdi de arkadaşımın tavsiyesi ile suyuna sirke ekledim 1-2 damla

Benim demek istediğim şey başkaydı. Eğer kursak ile ilgili bir durumsa, kursakta hava oluşabiliyor, bu da hastalığı daha kolay teşhis etmeyi sağlıyor.

Siz peçete üzerindeki dışkıları da atın fotoğraf olarak daha sağlıklı olabilir kuşun sorununu anlayabilmek için.

Bazı hastalıklar dışkı kontrolü ile daha rahat anlaşılabiliyor. Bazı hastalıklarda ne kadar kontrol yapsanız da dışkıda son raddelere kadar görünmüyor.

Kuşun tüylerindeki ıslak yerler hep kuşun kusmuklarından mı oldu?

Oyla 0
Benim demek istediğim şey başkaydı. Eğer kursak ile ilgili bir durumsa, kursakta hava oluşabiliyor, bu da hastalığı daha kolay teşhis etmeyi sağlıyor.

Siz peçete üzerindeki dışkıları da atın fotoğraf olarak daha sağlıklı olabilir kuşun sorununu anlayabilmek için.

Bazı hastalıklar dışkı kontrolü ile daha rahat anlaşılabiliyor. Bazı hastalıklarda ne kadar kontrol yapsanız da dışkıda son raddelere kadar görünmüyor.

Kuşun tüylerindeki ıslak yerler hep kuşun kusmuklarından mı oldu?
kuşu kafese koydum, peçeteyi de kafesin tabanına koydum dışkılamasını bekliyorum fotoğraf için.

ve evet, ıslak yerler kusmuğundan dolayı oldu. anlattığım gibi kusunca gagasını bir yerlere sürüyor, o sıra tüylerine de bulaşıyor.

Oyla 0
kuşu kafese koydum, peçeteyi de kafesin tabanına koydum dışkılamasını bekliyorum fotoğraf için.

ve evet, ıslak yerler kusmuğundan dolayı oldu. anlattığım gibi kusunca gagasını bir yerlere sürüyor, o sıra tüylerine de bulaşıyor.

Çok geçmiş olsun.

Aynen, birkaç tane değişik açılardan atın peçete üzerinde.

Oyla 0
kuşta kursak mantarı belirtileri görülüyor ancak ben biraz arada kaldım, mantara sonradan bakteri de eklenmiş olabilir. 1 aydır devam eden bakteriyel enfeksiyon olsa kuş bu kadar uzun süre dayanamazdı, vikleme sesi de yeni başlamış.

mantara yönelik antimikotik ilaç (nistatin, flukonazol) kullanımı faydalı olabilir, vakit kaybetmemek için yanına antibiyotik (doksisiklin, enrofloksasin) eklemek de gerekebilir. daha tecrübeli arkadaşların da bakmasında fayda var

ilave olarak, bulunduğunuz yerde kuştan boğaz süprüntüsü ve dışkı örneği alıp laboratuvar analizi yapabilecek hekim varsa, kuşu fazla yormadan teşhis koyup hızlıca tedavi edebilir

Oyla 0
Kuşta bariz solunum sorunu var. Bir çok hastalıkta solunum sorunu meydana gelebiliyor. Ama kuşun kusması ve dışkıların görüntüsü bende mantar enfeksiyonu ihtimalini güçlendirdi. Benim tavsiyem ilk etapta bir mantar ilacı kullanın. Ardından duruma göre doksisiklin ilacına geçilir..

Ama tabiki bir kanatlı veterinerine götürebiliyorsanız daha iyi olur..

Oyla 0

@Doğanay Y. Bence hastalıkla alakalı her konu açanın böyle bir şablon doldurması zorunlu olsun böylece daha hızlı bir şekilde teşhis/tedavi yapılır.

Oyla 0

hangi ildesiniz?

Oyla 0
buyrun.

Ekli dosyalar

• 163047436_293555885457946_2266273812612852151_n.jpg
    163047436_293555885457946_2266273812612852151_n.jpg
    13.9 KB · Görüntüleme: 8
  • 162471982_173127351319595_1049268158675058418_n.jpg
    162471982_173127351319595_1049268158675058418_n.jpg
    14 KB · Görüntüleme: 8
  • 162352454_148699630390249_60164658108262466_n.jpg
    162352454_148699630390249_60164658108262466_n.jpg
    14.3 KB · Görüntüleme: 9
Oyla 0
kuşta kursak mantarı belirtileri görülüyor ancak ben biraz arada kaldım, mantara sonradan bakteri de eklenmiş olabilir. 1 aydır devam eden bakteriyel enfeksiyon olsa kuş bu kadar uzun süre dayanamazdı, vikleme sesi de yeni başlamış.

mantara yönelik antimikotik ilaç (nistatin, flukonazol) kullanımı faydalı olabilir, vakit kaybetmemek için yanına antibiyotik (doksisiklin, enrofloksasin) eklemek de gerekebilir. daha tecrübeli arkadaşların da bakmasında fayda var

ilave olarak, bulunduğunuz yerde kuştan boğaz süprüntüsü ve dışkı örneği alıp laboratuvar analizi yapabilecek hekim varsa, kuşu fazla yormadan teşhis koyup hızlıca tedavi edebilir
öyle bir hekim var mı pek haberim yok fakat yeniden veterinere götürüp bu tarz bir şeyi yapabilecekler mi diye sorarım. çok sağ olun.

Oyla 0
Kuşta bariz solunum sorunu var. Bir çok hastalıkta solunum sorunu meydana gelebiliyor. Ama kuşun kusması ve dışkıların görüntüsü bende mantar enfeksiyonu ihtimalini güçlendirdi. Benim tavsiyem ilk etapta bir mantar ilacı kullanın. Ardından duruma göre doksisiklin ilacına geçilir..

Ama tabiki bir kanatlı veterinerine götürebiliyorsanız daha iyi olur..
mantar ilacı olarak öneriniz var mı yoksa hepsi aynı mı?

Oyla 0
Geri