Muhabbet kuşum hamile mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mavbul
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mavbul

iyikus.com Üyesi
Merhabalar. Öncelikle dişi muhabbet kuşum 7 yaşında yani yaşlı(maşallah) geçen 3 hafta önce yurt dışına çıkmam gerekti ve kuşu erkek kuşu olan kuzenime bıraktım. O odada değilken ikisini de açık bıraktığı olmuş ve o kuşu çok seviyor kur yapıyor.(bu arada kuşum uçamıyor) biz bırakmadan önce 32 33 gramdı 37 gram olmuş , dışkıları büyüdü kuyruk düşük kanatlar bazen ayrık kalamar kemiği yiyor ve biz kuzenime bırakmadan önce kahverengi gibi olan ceresi artık beyaz gibi. Klimali ortamda da agzini acip kapiyo sicaklamis gibi kuyrugu da titriyo neredeyse tum belirtiler ve ihtimal de var yani ciftlesmis olabilir. Ama cikliyor hareketsizlik halsizlik yok hatta daha hareketli denilebilir. Çiftleştirme gibi bir amacim olmadigindan yuva yok ama kafesin altindaki peceteleri parcaliyor durmadan. Hamile olabilir mi , daha önce hiç yavrulamadı ve yasli yani yumurta sikismasi falan olur mu yakinda veteriner de yok hamile ise iyi bir doğum için ne yapabilirim . Bir hafta önce geldin yurt dışından yani hamileyse en az 1 hafta oldu yuva almali ya da yapmali miyim o kus ile bir arada mi tutmaliyiz şimdiden teşekkürler? (Kardeşim kuşunfotoğraflarını siteye koymamı istemedi o yuzden koyamiyorum ama diskiyi koyabilirim)

Son düzenleme:
O diskilari yaptiginda klima acikti sanirim o yuzdenmis. Su an hala buyuk yaptiklari var ama ishal gibi degil

Oyla 0
Ben de bundan suphelendim o yuzden gozlemleyecegim ve elimde malzeme vardi pek yakinda bi petshop yok kendimiz yuvalik yapacagiz . Kalsiyum tasi falan da veriyorum Yasliligiyla ilgili ilk yumurta oldugundan ya da mjnyon tur olmasindan kaynakli sikisma falan yasar miyiz sizce

Oyla 0
Çok sağolun 3 hafta önce kuruma sanıp ölecek diye üzülüyordum eğer gerçekten yumurta varsa ve sağlıklı bir şekilde doğum yaparsa çok mutlu olurum . Belki kızgınlık yumurtasıdır ama kuzenimin kuşuyla çiftleştiyse ve dolu yumurtalar çıkarsa baya büyük bir sorumluluk olur ama dünyanın en güzel şeyi bence bir yavru büyütmek gerek hayvan gerek knsan olsun?

Oyla 0
Afedersiniz fakat bir soru daha sorabilir miyim? Kusa yiyecek olarak ne verebilirim ekstra ya da bu zamanlarda banyo falan yaptirsam zarari olur mu

Oyla 0
Geri