Muhabbet kuşum hasta acill anlayan kişilerden yardım istiyorum!!!

sila00099

Yeni Üye
Merhabalar 2 aylık kendi yavrumuz olan kuşum hastalandı, hafta sonu bir anda kötüledi. Pazartesi günü veterinere götürdüm üşüttüğünü antibiyotik, probiyetik ve vitaminler ile toplacağını söyledi. Doğru düzgün yem yemiyor ve belli bir düzelme yok, yediğini kusuyor, ishali var. Ayrıca şuan fark etmem üzerine dilinin ucu beyaz, gagasının etrafında siyah salya gibi şeyler oluşuyor, yaşayan birileri var mı, ne yapabilirim..

Merhaba foruma hoşgeldiniz. Bahsettiğiniz belirtiler kursak mantarı belirtileri. Kuşun güncel videosunu ve son yaptığı dışkılarının fotoğrafını paylaşın. Foto için hızlıresim com, video için streamable.com veya youtubeyi kullanabilirsiniz buraya linki atın. Kuşun ağız içinde kötü koku var mı kontrol edin. Dışkısında koku var mı?
Sık kusma var mı? Veterinerinizin verdiği ilaçların adını yazın ne dozajda kullanmanızı istedi onu söyleyin.
Eğer mantar varsa antibiyotik değil antifungal ilaç alınması gerekir mikostatin,triflucan gibi. Elinizde var mı bunlardan birisi?

@Selçuk YÜKSEL

Merhaba foruma hoşgeldiniz. Bahsettiğiniz belirtiler kursak mantarı belirtileri. Kuşun güncel videosunu ve son yaptığı dışkılarının fotoğrafını paylaşın. Foto için hızlıresim com, video için streamable.com veya youtubeyi kullanabilirsiniz buraya linki atın. Kuşun ağız içinde kötü koku var mı kontrol edin. Dışkısında koku var mı?
Sık kusma var mı? Veterinerinizin verdiği ilaçların adını yazın ne dozajda kullanmanızı istedi onu söyleyin.
Eğer mantar varsa antibiyotik değil antifungal ilaç alınması gerekir mikostatin,triflucan gibi. Elinizde var mı bunlardan birisi?

@Selçuk YÜKSEL
Veterinerimiz kursak mantarı olmadığını söyledi, dışkısında bir koku yok, ağız içinde de hafif bir koku var. Kusması ve ishalı vardı gittiğimizde bunu söyledim. Ağız çevresini bir pamuk yardımıyla crystalin sprey ile temizliyorum. Antibiyotiğini kendisi şırınga ile verdi 5 günlük 1 ml olucak şekilde bugün 2.kullanışımız, probiyotik Florwel 1 grm kadar suyuna karıştırıp veriyorum, vitamin ise gravit vitamin verdim suyuna karıştırıp. Ağız çevresini sildiğimde pamukta,gaga resmini olan resimleri eklemeye çalışacağım

@Selçuk YÜKSEL

Belirtiler mantar belirtisi. Veteriner neye göre mantar yok dedi test falan yaptı mı da öyle söyledi? Antifungal ilaç kullanmanız gerekli. Selçuk hocayı etiketledim aktif olunca size dönüş yapacaktır. 👍🏻
Bu arada kuşun önüne dal darı seviyor ise ekmek haşlanmış yumurta falan koyun yesin. Elle besleme yapmayı biliyorsanız kursaktan,1.5 ml mama yedirin.

Belirtiler mantar belirtisi. Veteriner neye göre mantar yok dedi test falan yaptı mı da öyle söyledi? Antifungal ilaç kullanmanız gerekli. Selçuk hocayı etiketledim aktif olunca size dönüş yapacaktır. 👍🏻
Bu arada kuşun önüne dal darı seviyor ise ekmek haşlanmış yumurta falan koyun yesin. Elle besleme yapmayı biliyorsanız kursaktan,1.5 ml mama yedirin.
Daldarı seviyor normalde ama kustuğu için yemek istemiyor, antifungal ilaç önerisi alana kadar suyuna ya da direkt ağızdan crystalin sprey kullanmaya başlasam biraz hafifletip yemesini çoğaltır mı? İştahı var şuan yemek istiyor ama kustuğu için yemiyor

Daldarı seviyor normalde ama kustuğu için yemek istemiyor, antifungal ilaç önerisi alana kadar suyuna ya da direkt ağızdan crystalin sprey kullanmaya başlasam biraz hafifletip yemesini çoğaltır mı? İştahı var şuan yemek istiyor ama kustuğu için yemiyor
Triflucan veya mikostatin var mı evde?

Kuşta dil döndürme hareketi var mı peki? Ağzının içinde dilini sürekli oynatıyor hareket ettiriyor mu dışarıya bir şeyler atmaya çıkarmaya çalışır gibi?

O anla ilgi paylaşabileceğim bir videom yok şuan kafesinin bir köşesinde sadece uyuyor
Ağzındaki koku ekşimsi kötü bir koku mu? Ağız içindeki şeyler peynirimsi lezyonlar mı? Kursakta şişlik var mı? Göğüs kemiğinin sağ ve sol yanlarında erime yani kilo kaybı var mı? İshal sorunu yaşandı mı hiç?

Ağzındaki koku ekşimsi kötü bir koku mu? Ağız içindeki şeyler peynirimsi lezyonlar mı? Kursakta şişlik var mı? Göğüs kemiğinin sağ ve sol yanlarında erime yani kilo kaybı var mı? İshal sorunu yaşandı mı hiç?
İshal sorunu var, peynirimsi lezyonlar yok daha önce kursak mantarı olan kuşum vardı onda ki gibi bir kokuda yok, ama evet bir koku var, zayıflaması var ama iyice erime göğüs kemiğin iyice ortaya çıkması gibi bir durum henüz yok, ama gereken tedaviyi bulamazsam kuruluğa çevirecek çünkü yem yiyemiyor fazla kustuğu için.

İshal sorunu var, peynirimsi lezyonlar yok daha önce kursak mantarı olan kuşum vardı onda ki gibi bir kokuda yok, ama evet bir koku var, zayıflaması var ama iyice erime göğüs kemiğin iyice ortaya çıkması gibi bir durum henüz yok, ama gereken tedaviyi bulamazsam kuruluğa çevirecek çünkü yem yiyemiyor fazla kustuğu için.
Kursak mantarı veya trikomonas olabilir. Selçuk hoca şu an aktif değil. Aktif olduğunda ilaç önerisi olursa size yazar. Geçmiş olsun 👍🏻

Yarın ilk iş eczaneden teifuculan ve flagyle alıp her birinden birer damla sabah akşam olmak üzere ağzına damlatın.

Son düzenleme:
İlaçları kullanırken tedavi süreci boyunca buraya da gelişmeleri yazın Sıla hanım. Kuşun durumunu takip edelim. Durumu ciddi.

Geri