Muhabbet kuşum hasta mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Redkit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Redkit

Yeni Üye
Merhabalar yaklaşık 20 gün önce bu muhabbet kuşunu aldık. Fakat geldiğinden beri henüz pek öttüğü söylenemez. Ele çok çabuk alıştı. Isırması yok. Beslenmesi iyi görünüyor. Fakat çoğu zaman nefes alırken çok ince çıt çıt sesi geliyor. Ve arada videosunu eklediğim hareketi yapıyor. Bu normal mi solunum veya sindirim sıkıntı mı var acaba?
Video linki

Bi anormallik var gibi. Lakin uyukluyor da olabilir. Kuş bunu sık sık yapıyor mu? Son dışkıları da paylaşın. Kusma öğürme ağızda dışkıda rahatsız edici koku var mı? Yeminden yiyor mu? Hassas terazi varsa kuşu bi tartın

Bi anormallik var gibi. Lakin uyukluyor da olabilir. Kuş bunu sık sık yapıyor mu? Son dışkıları da paylaşın. Kusma öğürme ağızda dışkıda rahatsız edici koku var mı? Yeminden yiyor mu? Hassas terazi varsa kuşu bi tartın
Kuşu henüz alalı 3 hafta oldu. Bazen bu hareket sıklaşıyor ama seyrek de olsa genelde yapıyor. Koku hissedilir bir anormallik yok. Arada sanki yem kırar gibi çıtır çıtır sesler de yapıyor. Kusma ve öğürme yok şu an için. Goldwings’in COLDAST damlasını veriyorum 2 gündür.

Size takviye önericez de (marka dozaj vs yazarız) ama şimdi öncelikle kuşun durumunu anlamamız lazım. Dışkıya gelirsek sert görünüyor. Enzim içerikli probiyotik kullanılacak 1 hafta rutin.

Selçuk beyi de etiketleyeyim, ben şu an emin olamadım sıkıntısının ne olduğundan..

@Selçuk YÜKSEL

Size takviye önericez de (marka dozaj vs yazarız) ama şimdi öncelikle kuşun durumunu anlamamız lazım. Dışkıya gelirsek sert görünüyor. Enzim içerikli probiyotik kullanılacak 1 hafta rutin.

Selçuk beyi de etiketleyeyim, ben şu an emin olamadım sıkıntısının ne olduğundan..

@Selçuk YÜKSEL
Yeni daha uzun bir videosunu ekledim şimdi. Kabız gibi de görünüyor sanki dışkısını tam yapamamış gibi videoda da görünüyor. Dışkı konusu verdiğim ilaçtan olabilir dün daha normaldi.

Daha önce söylediğim gibi kuşu alalı henüz 20 gün oldu. Yavru diye aldım. Stres kaynaklı olabilir mi? Herşey normal mi yoksa bunlar hastalık belirtisi mi bilemedim. Daha önce de çok uzun yıllar muhabbet kuşu besledim böyle bir durum gözlemlemedim hiç. Sizlerden bir fikir almak istedim. Duruma göre veteriner araştıracağım.

Totosuna dışkı yapışmış. Sindirimsel sorun da olabilir. Kanatlı oil prozim plus sipariş edin, kendi sitesinden alabilirsiniz. 50 ml suya 5 damla ekleyin,1 hafta kullanın her gün yeniden hazırlayarak. Sonra haftada 2 güne indirin.

Elinizde multivitamin, b vitamini kompleksi,karaciğer koruyucu var mı?

Dün ne verdiniz bu arada kuşa?

Yem olarak ne yiyor?

Geri