Muhabbet kuşum hasta mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Phoenşx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Phoenşx

Yeni Üye
Muhabbet kuşum sürekli böyle ötüyor. Veterinere sorduğumda karın ağrısı var augmentin verin dedi ama pek güvenemedim sizce sorun nedir?

Merhabalar... Solunum ile alakalı bir problem var gibi... Karın ağrısı ve augmentin mi dendi sadece size:confused:

Detaylar için lütfen yönergeleri uygular mısınız

Thread 'Hasta kuş konusu nasıl açılır? (Önemli!)' Hasta kuş konusu nasıl açılır? (Önemli!)

Oyla 0
Merhabalar... Solunum ile alakalı bir problem var gibi... Karın ağrısı ve augmentin mi dendi sadece size:confused:

Detaylar için lütfen yönergeleri uygular mısınız

Thread 'Hasta kuş konusu nasıl açılır? (Önemli!)' Hasta kuş konusu nasıl açılır? (Önemli!)

Evet malesef sadece öyle dedi..

Oyla 0
Evet malesef sadece öyle dedi..
Elbette ki onlar bu işin tahsilini görmüş insanlar fakat neden üzerine kendini geliştiremedikleri bir alanda bilmiyorum,bilgim yok,tahminim bu yönde fakat daha bu işte uzmanlaşmış birine sormak daha uygun olur’ demek yerine bu şekilde bilgi veriyorlar ben anlamış değilim.
tamam bu yavruların ticari değeri düşük olabilir ama Can onlar ya ve insanın evladı oluyor arkadaşı dostu oluyor.
Ben böyle davranan hekim arkadaşlar adına çok üzülüyorum gerçekten. Hayvan bile olsa bir candan sorumlular sonuçta.. :(

Oyla 0
kuş ve kuyruğu da gözükecek şekilde video çekermisiniz? ayrıca net dışkı fotoları da paylaşırsanız iyi olur. ses solunum yolu enfeksiyonu gibi duruyor, amoksisilin bu durumlarda çok kullanılmıyor

Oyla 0
crd denilen solunum yolu enfeksiyonu gözüküyor, hayli ilerlemiş. herhangi bir veteriner kliniğinden %20 doksisiklin içeren antibiyotik alıp 7 gün kullanabilirsiniz. iyileşmezse ya da bu süreçte kuş daha kötüye giderse tekrar sorabilirsiniz. orta boy (100 ml) suluğa 8 damla ekleyip suyu hergün değiştirin, su market suyu olsun mümkünse. ilaç kullanırken kafesteki kum, gaga taşı, kalamarı çıkarınız

Oyla 0
crd denilen solunum yolu enfeksiyonu gözüküyor, hayli ilerlemiş. herhangi bir veteriner kliniğinden %20 doksisiklin içeren antibiyotik alıp 7 gün kullanabilirsiniz. iyileşmezse ya da bu süreçte kuş daha kötüye giderse tekrar sorabilirsiniz. orta boy (100 ml) suluğa 8 damla ekleyip suyu hergün değiştirin, su market suyu olsun mümkünse. ilaç kullanırken kafesteki kum, gaga taşı, kalamarı çıkarınız
Yanında arkadaşı da var onu başka kafese mi koyayım? Zaten su içmiyor bizim vermemizle içiyor

Oyla 0
bence kuşları ayırmayın diğer kuş da içsin. bu arada, dışkı resmini atmamışsınız
Katılmıyorum. Bir sorunu yoksa diğer kuşa aynı ilacı vermemelisiniz. Olmayan sorunlara yol açabilir, en iyi ihtimalle kuşun ilaca olan yatkınlığını arttırır ve ilacın etkisini azaltır. Yani aynı durum yaşanırsa aynı ilacı kullanmanız o kuşta işe yaramayacaktır. Tedavi süreçlerinde kuşlar her zaman ayrılmalıdır.

Ayrıca siz ne kadar görmeseniz de o su içiyordur, endişe etmenize gerek yok. Su ihtiyaçları az olduğundan sabah içip günü öyle geçiriyor olabilir.

Oyla 0
Hasta kuşlar mutlaka ayrılmalıdır. Tedavi sonrasında eğer diğer kuşta sorun gözlemlenirse ona da destek verilmeli. Probiyotik ağırlıklı, bünyesini kuvvetlendirecek ürünler kullanılmalı

Oyla 0
Katılmıyorum. Bir sorunu yoksa diğer kuşa aynı ilacı vermemelisiniz. Olmayan sorunlara yol açabilir, en iyi ihtimalle kuşun ilaca olan yatkınlığını arttırır ve ilacın etkisini azaltır. Yani aynı durum yaşanırsa aynı ilacı kullanmanız o kuşta işe yaramayacaktır. Tedavi süreçlerinde kuşlar her zaman ayrılmalıdır.

Ayrıca siz ne kadar görmeseniz de o su içiyordur, endişe etmenize gerek yok. Su ihtiyaçları az olduğundan sabah içip günü öyle geçiriyor olabilir.

kafesteki sağlıklı kuş da mutlaka o enfeksiyonu taşıyordur. kendisi hasta olmasa bile, hasta kuşa tedavi sonrası tekrar enfeksiyon bulaştırabilir, dolayısıyla bence kür amaçlı kullanılabilir. biraz da tercih meselesi tabi, takip ettiğim bazı hekimler bu antibiyotiğin mevsim geçişlerinde (yılda iki kez) kuşlar hasta olmasa dahi kullanımını öneriyor.

Oyla 0
kafesteki sağlıklı kuş da mutlaka o enfeksiyonu taşıyordur. kendisi hasta olmasa bile, hasta kuşa tedavi sonrası tekrar enfeksiyon bulaştırabilir, dolayısıyla bence kür amaçlı kullanılabilir. biraz da tercih meselesi tabi, takip ettiğim bazı hekimler bu antibiyotiğin mevsim geçişlerinde (yılda iki kez) kuşlar hasta olmasa dahi kullanımını öneriyor.

Oyla 0

merhaba, konu kür değil, o cümleyi antibiyotik kullanımı konusunda örnek olarak yazdım. kür tamamen tercih meselesi , öneren var önermeyen var. benim takip ettiğim kanatlı veterinerleri ve tecrübeli yetiştiriciler öneriyor, ben de yapıyorum. evde 3-5 çifti olan yapmayabilir. ama kar amaçlı ve hacimli üretim yapan herkes kür yapmak durumunda maalesef.

Oyla 0
Hangi ilacı önerirsiniz

Oyla 0
herhangi bir veterinerden %20 doksisiklin etken maddeli antibiyotik alabilirsiniz (markası farketmez) , doz ve süresini yukarıda yazdım. kuşunuz su içiyordur mutlaka ama içmezse ilacı 12 saat arayla ağızdan enjektörle birer damla verebilirsiniz ancak yuttuğundan emin olmanız lazım biraz zordur.

süreç içerisinde kuş daha kötüleşirse (kabarma, durgunluk, zayıflama, uyuklama, sürekli kafes tabanında durma, dışkı bozukluğu vb.) mutlaka yazın buraya.

7 gün sonunda kuş iyileşse de iyileşmese de mutlaka yazın buraya. iyileşirse vitamin/probiyotik takviyesi yapılacak, iyileşmezse başka tedaviye geçilecek

Oyla 0
herhangi bir veterinerden %20 doksisiklin etken maddeli antibiyotik alabilirsiniz (markası farketmez) , doz ve süresini yukarıda yazdım. kuşunuz su içiyordur mutlaka ama içmezse ilacı 12 saat arayla ağızdan enjektörle birer damla verebilirsiniz ancak yuttuğundan emin olmanız lazım biraz zordur.

süreç içerisinde kuş daha kötüleşirse (kabarma, durgunluk, zayıflama, uyuklama, sürekli kafes tabanında durma, dışkı bozukluğu vb.) mutlaka yazın buraya.

7 gün sonunda kuş iyileşse de iyileşmese de mutlaka yazın buraya. iyileşirse vitamin/probiyotik takviyesi yapılacak, iyileşmezse başka tedaviye geçilecek
Çok teşekkürler almaya gidiyorum mutlaka yazarım

Oyla 0
Geri