Muhabbet kuşum hasta oldu

Mustafa Tetik

Forum Sakini
Düne kadar hiçbir şeyi yoktu. Bugün kafesten çıkmak istemiyor, sürekli uyuyor. Normalde çok hareketli olurdu, sürekli konuşur veya şarkı söylerdi. Bugün çok durgun. Kabarma durumu yok. Kanatları arada sırada hafifçe titriyor, kuru yem kusuyor, dışkısı ishal. Peçete koydum güncel dışkı ekleyeceğim yarım saat sonra. Eşinde olumsuz bir durum görmedim, ayrı bir kafese aldım önlem olarak. Bu semptomlar neyin belirtisi, faydası olması için ne vermeliyim evde? Durumu kötüleşirse akşam veterinere götüreceğim.

Kuşun ve dışkısının fotoğrafları:

Son düzenleme:
Düne kadar hiçbir şeyi yoktu. Bugün kafesten çıkmak istemiyor, sürekli uyuyor. Normalde çok hareketli olurdu, sürekli konuşur veya şarkı söylerdi. Bugün çok durgun. Kabarma durumu yok. Kanatları arada sırada hafifçe titriyor, kuru yem kusuyor, dışkısı ishal. Peçete koydum güncel dışkı ekleyeceğim yarım saat sonra. Eşinde olumsuz bir durum görmedim, ayrı bir kafese aldım önlem olarak. Bu semptomlar neyin belirtisi, faydası olması için ne vermeliyim evde? Durumu kötüleşirse akşam veterinere götüreceğim.

Kuşun ve dışkısının fotoğrafları:
Dışkı ton ve form olarak çok bozuk. Buradan ilaç önermekle ya da probiyotik kullanmakla geçeceğini sanmıyorum, ciddi bir sorun var gibi gözüküyor. Acilen veterinere götürmenizi öneririm.

Oyla 0
Tam kesin olarak konuşmak istemiyorum ancak pankreas enfeksiyonu var gibi geldi bana. @Doğanay Y. abi de baksın yine. Onu da konuya yönlendirdim.
Hocam son güncel dışkısı bu şekilde

Pirinç haşlayıp yedirmeyi denedim ve pirinç suyu koydum. Aynı zamanda sadece dal darı veriyorum, karışık yemini kaldırdım. Gün içinde neşesi ve enerjisi yerine geldi. Uyku hali azaldı. Kusma da olmadı sabahtan sonra. Şu an daha iyi gibi.

Oyla 0
Oyla 0
merhaba, kuşunuz tüye başlamış ve bu dönem onun kaldıramayacağı seviyede ağır geçiyor gibi. Üzerine ek diğer sorunlarda eklenince çok kırılmış. Veterinere götürmeniz gerekli maalesef. :/
Görünen belirtiler harici farklı bir hastalığı ilerlemiş olma olasılığı var. Kabarması risk seviyesine uygun görünüyor

Oyla 0
merhaba, kuşunuz tüye başlamış ve bu dönem onun kaldıramayacağı seviyede ağır geçiyor gibi. Üzerine ek diğer sorunlarda eklenince çok kırılmış. Veterinere götürmeniz gerekli maalesef. :/
Görünen belirtiler harici farklı bir hastalığı ilerlemiş olma olasılığı var. Kabarması risk seviyesine uygun görünüyor
Aslında tüyden yeni çıktılar kuşlarım. Sabah ilk fırsatta veterinere götüreceğim. Teşekkür ederim.

Oyla 0
Bugün Muhabbet kuşum çok daha iyi. Uyku hali gitti, enerjisi yerine geldi, kusma durumu da düzeldi. Fakat iştah sorunu var. Biraz zorla da olsa yediriyorum. Dışkıları da büyük oranda düzeldi. Güncel dışkıları şu şekilde:

Bunlar da çektiğim fotoğraflar:

Göğsünde şişlik mi var yoksa ben mi evham yapıyorum?

Muhabbet kuşu için veteriner bulamadım, tavuk vb kuşlara bakan bir veterinerden vitamin ve antibiyotik aldım. Sizce antibiyotik kullansam zararı olur mu?

Oyla 0
Daha iyi görünüyor dediğiniz gibi. Dışkısı hala problemli bundan dolayı ilaç değilde öncelikle elektrolit, probiyotik veriniz 2 gün. Ardından gerekirse ilaç verilebilir. Hangi ürünü verdi size veteriner

Oyla 1
Geri