Muhabbet kuşum hastalandı yardım edin lütfen

ayseozdemir

Yeni Üye
Muhabbet kuşum Pamuk 8-9 aylık ve bir aydır kuyruğunu aşağı yukarı hareket ettiriyor. Enerjisi dışkısı her şeyi normal sadece kuyruk hareketi vardı o yüzden önemsemedim sadece suluğuna sirke damlattım. Ama birkaç gündür kuyruk hareketiyle birlikte videoda olduğu gibi vikvik ses çıkarmaya başladı genellikle akşamları uyurken çıkartıyor. Ne yapmalıyım hangi ilacı kullanmalıyım yardım edin lütfen

Büyük ihtimalle solunum yolu enfeksiyonu var. Doksisiklin etken madeeli bir antibiyotik ( sıvı ) alıp tedavi başlamalısınız. Ama öncesinde eczaneden iyot damla alıp 2 gün kullanıp iyot eksikliğinden olup olmadığını test edebilirsiniz. Hatta daha iyi olur antibiyotikten önce o ihtimali eleyin derim.

Büyük ihtimalle solunum yolu enfeksiyonu var. Doksisiklin etken madeeli bir antibiyotik ( sıvı ) alıp tedavi başlamalısınız. Ama öncesinde eczaneden iyot damla alıp 2 gün kullanıp iyot eksikliğinden olup olmadığını test edebilirsiniz. Hatta daha iyi olur antibiyotikten önce o ihtimali eleyin derim.
Merhaba yanıtınız için teşekkür ederim. İyot damlayı suluğuna mı damlatayım ağızdan direkt mi vereyim? Günde bir kez yeterli olur mu? Birde doksisiklin etken maddeli hangi antibiyotiği öneriyorsunuz

Merhaba yanıtınız için teşekkür ederim. İyot damlayı suluğuna mı damlatayım ağızdan direkt mi vereyim? Günde bir kez yeterli olur mu? Birde doksisiklin etken maddeli hangi antibiyotiği öneriyorsunuz
Suyuna damlatatacaksınız.
Eczaneden %2 lik iyot lugol damla alın.
50 ml suyun içine 1 damla iyot ekleyin kafesine takın. Kuşa vermeden evvel kuşun geceden suluğunu çıkarın sabaha susamış olsun ve suyu hazırlayıp verin hemen içsin,iyot uçucu bi mineraldir,hemen tüketilmesi daha uygundur.

Geri