Muhabbet kuşum heyecanlanınca tuhaf ses çıkarıyor.

Ezgi Orhan

Yeni Üye
Kuşumda meydana gelen değişiklikler :
1.Gagası renk olarak biraz yeşillendi
2.Burun çevresinin rengi açıldı.
3.Uçarken ve heyecanlanınca inleme tarzı bir ses çıkarıyor.
4.Yaklaşıp nefesini kontrol ettiğimde biraz tıslama sesi geliyor.
5.Ötme şekli biraz değişti çatallı ötüyor. Ötmesinde de biraz azalma var.
6.Nefes alırken eskisine göre karnı daha çok inip çıkıyor. Kuyruk sallanması da var çok olmamakla birlikte.
7.Çok tüy döküyor.
Not: Kusum disi 1.5 yasinda.Yemek yemesi değişmedi eskisi gibi yemeğini yiyor. Hareketli hala durgunlasmadi.

Astım ya da enfeksiyon yazıyor bir çok yerde ama yine de yardımcı olursanız sevinirim. Normal durdugunda ya da benim yanimda onunla oynadigimda o sesi cikarmiyor. Sadece odaya birden geldigimde uykuluyken falan daha dogrusu panikleyince ya da ucarken boyle. Bir de odayi klima ile istiyoruz. Direk hic bir zaman muhabbet kusuma vurmadi klima onu kolluyorum. Ama yine de odanin havasi kuru oluyor acaba ondan da olabilir mi?

Bir fotoğraf talep edeceğim. Kuşun hırıltılı ses çıkarmasının sebebi birden çok şey olabilir elbette ama stres ve kaygı kaynaklı solunum alış verişinde vs değişiklik görülür. Burun çevresi gök mavi gibi bir renge mi döndü yoksa başka bir hal mı aldı.
Tüy dökmesinin çok sebebi olabilir. Tüy değişiminde olabilir ya da parazit kaynaklı olabilir.

Oyla 0
Burada da kuyruk sallaması var.
Burun çevresinde mavilik yok sadece normalde köyü kahverengiydi. Şu an daha açıldı rengi.

Oyla 0
Bir kaç gündür ötmesi düzeldi normal ötüyor artık çatallı değil. Onu da belirteyim. Ama solunum hala aynı sanki bazen zorlamıyormuş gibi hissediyorum.

Son düzenleme:
Oyla 0
Antibakteriyal bir ürün vermiş. Solunum yolu zamanla toparlayabilir. Kuyruk atması solunum sorununun göstergesinden biri diyebiliriz zaten büyük olasılık bu nedenle yapıyor. Gagası biraz uzun geldi gözüme. Biraz kısaltabilirsiniz ucundan. Birde tozlu yem, kötü bakım, ballı yapışkanlı yemler (zararlıdır), sprey ürünler, bulunduğu ortamda sigara ve kullanılan kokular, stres bu gibi durumları tetikliyor.

Oyla 0
Tekrar merhaba antibiyotiğe başlayalı 6 gün oldu ama hiç bir gelişme yok ne iyi ne kötü anlamda bugün kestim artık antibiyotiği. Akşama doğru bu nefes alamama durumu artıyor gibi. Bazen hiç zorlanmiyor bazen de sıkıştırıyor onu hissediyorum. Ama kuyruk hareketi hep var. Ne yapmalıyım bilemedim. Buradaki veterinerlerde muhabbet kuşlarıyla çok ilgilenmiyorlar baştan savma biraz. Ya da anlamıyorlar. Teşhis koymak lazım öncelikle ama onu yapacak biri de yok. Sanki artık biraz hareket edince hemen uykusu geliyor yoruluyor gibi oluyor. Astim mi yoksa solunum kesesi kenesi gibi bir sey varmis o mu ne olmuş olabilir acaba. Lütfen yardım edin.

Oyla 0
Avi astim ve hipradoksi S kullanılabilir astım olup olmadığını anlamış olursunuz fakat her yeni ürün kuşu oldukça yoracaktır. Hipradoksi bulması zor bir ürün bu nedenle veterinere yine danışabilirseniz sizin için temin edebilir belki. Facebook üzerinden ara sıra satanlar görüyorum oradan da arama yapabilirsiniz.

Kene durumları içinde vilmectin gibi iç parazit ürünlerinin işe yaradığını duymuştum ama kullanmadım bu amaç için. Bu nedenle işe yarar mı bilemiyorum. Ayrıca kronikleşmiş bir durum olabilir ve ilaca tepki vermiyor olabilir. Geç kalınmış bir durum söz konusu olabilir. :/

Oyla 0
Anladım geç kalındığını düşünmüyorum çünkü iki hafta öncesine kadar sapasağlamdı kusum. Hiç grip gibi de olmadi hasta gibi de değil aslında sadece nefes darlığı var. Teşekkür ederim ama hipradoxi çok öneren olmuş şimdi onu temin edecek bir yer bulduk onu kullanacağım bir de inşallah faydali olur.

Oyla 0
Doksisiklin doğru tercih, çünkü veterinerin verdiği eritromisin faydalı olmamış. Şöyle söyliyim solunum yolu enfeksiyonlarında %70 doksisiklin iş görüyor %30 da eritromisin. Solunum yolları enfeksiyonlarında önce doksisiklin kullnılır eğer işe yaramazsa eritromisin kullanılır. Bunların ikiside işe yaramıyorsa kuşta enfeksiyon değil astım vardır. Ve astım için avi ile başlayan ürünlerin hiç biri işe yaramaz. Bir kuşta astım varsa ventolin şurup iş görücektir.

Oyla 0
Anladım geç kalındığını düşünmüyorum çünkü iki hafta öncesine kadar sapasağlamdı kusum. Hiç grip gibi de olmadi hasta gibi de değil aslında sadece nefes darlığı var. Teşekkür ederim ama hipradoxi çok öneren olmuş şimdi onu temin edecek bir yer bulduk onu kullanacağım bir de inşallah faydali olur.
Kuşlar son ana kadar sanki hiç bir sorunu yokmuş gibi dik dururlar ve zayıflıklarını belli etmezler. Bu nedenle ani ölümler, ilerlemiş vakaların sebepleri çözemeden kayıplar gözlemlenir. Ürün için dediğim gibi veterinere mutlaka danışın çünkü biraz ağır bir üründür ve kuşunuz yeni ilaç tedavisinden çıkmış. Sizin için uygun bir dozaj önerecektir ya da farklı bir fikri olabilir. Çok geçmiş olsun. Umarım kısa sürede eski sağlığına kavuşur

Oyla 0
Geri