Muhabbet kuşum hırıltılı nefes alıyor

nihalkaratop

Yeni Üye
Kendisi bu yil agustos ayinda 8 yaşına girecek erkek bir kus. Zannediyorum bir yıla yakin bir suredir bu hırıltı durumu mevcut daha fazla bile olabilir. Özellikle geceleri o kadar siddetli ki asla normal sekilde nefes aldigina sahit olamiyorum o derece. Gunduzleri hicbir problem yok cok nadiren hırıltılı ses çıkarıyor. Diskisinda davranışlarında falan sorun yok ve dedigim gibi uzun zamandır bu sekilde yani yeni bir hastalık degil.

Merhaba , aramıza hoşgeldiniz 🙂
Kuşunuzun kısa bir videosunu paylaşırsanız sevinirim
Güncel dışkı resmini de aynı şekilde
Stramable.com veya YouTube üzerinden video yu yükleyebilirsiniz
Merhaba su an evde degilim eve gectigimde size atacagim videosu fiziksel mi olsun çıkardığı ses icin mi olsun

maşallah nasılda dilli. Hafif solunum sorunu olabilir. Doksisiklin etken maddeli bir ilaç bulunuz. Doksimis gibi

Ahahahhaha evet cenesi cok dusuk bir kustur.
Peki bu bahsettiginiz ilaci nasil kullanabiliriz bir bilginiz var mi cunku cevremizdeki veterinerler pek tecrübeli degiller.

Ağızdan bir damla ya da suluğuna 8 damla civarı eklemelisiniz. 5 gün ilk adımda kullanılır. Videoda göremedim ama tüy dönemindeyse de vikleme sesleri olabilir.

Ahahahhaha evet cenesi cok dusuk bir kustur.
Peki bu bahsettiginiz ilaci nasil kullanabiliriz bir bilginiz var mi cunku cevremizdeki veterinerler pek tecrübeli degiller.

@Doğanay Y. hocanın dediği gibi herhangi bir veteriner kliniğinden "doksisiklin" etken maddeli antibiyotik isteyiniz. ilacın dozu ismine göre değişir, alırsaniz bilgi verin yazariz

Hocam ben de de aynı sorun var doksimis başladı veteriner 5 gün kullanın dedi sonrasında ne yapmalıyım ? Probiyotik mi vitamin mi kullanmalıyım yem yiyor ama dışkı bozuk
Bazen 5 gün yetmiyor. Hırıltı kesildi ise bırakılabilir
ilaç sonrası ilk gün multivitamin, sonrası temiz su verilmeli. Üçüncü günden itibaren üst üste 2 gün probiyotikli su verilebilir. Bu programdan sonrası tamamen size kalmış hocam

Geri