Merhaba
Muhabbet kuşum yaklaşık 3 senedir benimle. Arada bir ishal olur ertesi gün geçerdi. Bu sefer pazar gününden beri ishal ne yaptıysam geçmedi. Elma sirkesi verdim pazar günü, divitsol verdim dün geçmedi vitaform verdim bugün ama hala ishal halsiz, uyukluyo çoğu zaman. Yemini yemesinde bi sorun yok ama. Ne yapmam gerekir başka ?
Geçmiş olsun. İshal hayvanı yoruyor, kurutuyor maalesef. uyuklaması kabarması normal. Bence ciddi bir sorun değil. Doğanay beyin ilk söylediğine katılacağım. Havlu kağıt üzerinde fotoğraf atarsanız birde öyle bakalım. Dışkının etrafında şeffaf olmayan sarı, yeşil bir yayılma var mı yok mu bakalım. İshalde kokuda yoksa şöyle yapalım;
1- tuzlu, sebze ve meyve içerikli, tatlı herhangi bir besin vermeyin( Doğanay beyin dediği yemlerin oranı biraz artabilir)
2- ilaca başladığınızda en az 3 gün olmak suretiyle kullanın. Benim tavsiyemde Sulphamezathine etki alanı biraz geniştir. Bakın burası önemli ilacı kullanırken işe yaramadı diyip ertesi gün başka ilaca başlamayın..
sulphamezathine kullanımım ise; su içiyorsa yarım suluktan biraz az suya 6-8 damla
Su içmiyorsa 1 damla ilaç 1 çay kaşığı suda seyreltilip ağızdan verilir.
2.gününde dışkıda bir toparlanma olmasını bekleyin. Toparlanma görünce ilacı direk kesmeyin 3-5 gün uygulayın.
Uygulama bittiğinde 2 gün multivitamin ( tollyamin gibi) ardından 2 gün probiyotik uygulayın. Direncinin düştüğünü düşünerek uygulamadan bir gün önce ağızdan bir damla vitamin damlatmanız iyi olur.
Son olarak kafesteki kalsiyum ve mineral bloğu, kum gibi şeyleri olduğu gibi alın.