Merhaba, muhabbet kuşumun 2 3 gündür dışkısı bu şekilde. Vitamin verdim fakat geçmedi. Anüsünde dışkı izi yok fakat resimlerdeki gibi sulu yapıyor. Ne yapmam gerekir yardımcı olur musunuz lütfen?
Evet durgunluk var resimdeki gibi duruyor, uyuyorkuşta durgunluk kabarma vb var mı? resim atabilirmisiniz?
Avisol plus multivitamin kullanıyorum , probiyotik hiç vermemiştim. Bunun dışında evde erik marul maydanoz veriyorumhangi vitamini kullandınız, probiyotik veriyormusunuz?
Probiyotik ne zamanlarda vermeliyim ve vitamin ile probiyotik için önerdiğiniz marka var mıdır?
Hemen bugün diazme 256 ya başladım, suluğuna biraz koydum dışkısı biraz düzeldi gibi resimleri ekledim. Yalnız hala çok keyifsiz kafesinden çıkmak istemiyor sürekli uyuyor. Bir de dışkılarının bazısının çevresinde beyaz bir katman var bu normal midir?önerilen ürünler için forumda arama yapabilirsiniz. vitamini normal dönemde haftada 1 gün kullanın
kuşunuz tüy değişiminde olduğu için de halsiz olabilir ancak dışkı ve kuşu bir süre yakın takip etmeniz lazım. internetten kuş probiyotiği alsanız da size ulaşması 3-4 gün sürer bunu beklemeyin. Şimdilik eczaneden toz saşe probiyotik alıp (ör: reflor, linex vb) kullanın, 30-50 tl civarıdır. Kuş ve dışkı 2-3 gün içinde düzelmezse ya da kötüleşirse yazın, ilaç kullanmak gerekebilir
önerilen ürünler için forumda arama yapabilirsiniz. vitamini normal dönemde haftada 1 gün kullanın
kuşunuz tüy değişiminde olduğu için de halsiz olabilir ancak dışkı ve kuşu bir süre yakın takip etmeniz lazım. internetten kuş probiyotiği alsanız da size ulaşması 3-4 gün sürer bunu beklemeyin. Şimdilik eczaneden toz saşe probiyotik alıp (ör: reflor, linex vb) kullanın, 30-50 tl civarıdır. Kuş ve dışkı 2-3 gün içinde düzelmezse ya da kötüleşirse yazın, ilaç kullanmak gerekebilir
Az önce attığım ilk resim birkaç hafta önce çekilmiş bir resim. O zamandan itibaren dışkısını takip etmeye başladım. O zaman da gene bu foruma yazmıştım koksidiyoz olabilir mi diye, fakat temiz gözüküyor demişlerdi. Ben de endişe etmedim. Şimdi de diğer resimlerde olduğu gibi üzerinde beyaz bir tabaka var ve beyaz kısmın formu biraz bozulmuş gibi bu normal bir durum mu onu sormak istemiştimpazar günü eczaneden reflor alın beklemeyin dememdeki sebep , hemen kullanıp kuştaki etkisini görmek içindi. bu süreç için biraz geç kalmış olabilirsiniz
kuşun sürekli uyuması ve dışkıdaki köpüklü yapı ciddi hasta belirtisi olabilir, veteriner kontrolü ve ilaç başlanması gerekebilir. daha tecrübeli arkadaşlar da yorum yaparlar
Merhaba,erik, marul ve maydonoz vermeyi kesin.Kuşun önüne daldarı ve aspur (kanarya yemi) koyun.Avisol plus multivitamin kullanıyorum , probiyotik hiç vermemiştim. Bunun dışında evde erik marul maydanoz veriyorum
Son dışkılarının resimlerini ekledim. Bazılarında hiçbir sorun yok gibi gözüküyor ama eklediğimin bir tanesinde bahsettiğiniz köpüklü yapı var gibi. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum veterinere gitmeli miyim yoksa sadece tüy dökümünde olduğu için mi böyle sürekli uyuyordur? Probiyotik ve vitamin takviyesiyle geçer miisterseniz peçete üzerine yapılmış dışkıların ve kuşun güncel fotolarını tekrar paylaşın
isterseniz peçete üzerine yapılmış dışkıların ve kuşun güncel fotolarını tekrar paylaşın
Bu köpüklü yapıdan endişe etmemeliyim değil mi? daha önce koksidiyoz olabilir dediklerinden beri tedirginlikle yaklaşıyorum en ufak şeyi bile inceliyorum. Dışkılarında herhangi bir sorun gözükmüyor değil mi özellikle son attığım 2. ve 3. resimdeşimdi oldu kuşta herhangi bir enfeksiyon yoksa probiyotik kullanımı yarın dışkıya yansımaya başlar