Muhabbet Kuşum İshal

Fahri Ayyıldız

iyikus.com Üyesi
Arkadaşlar Merhaba...
Resimde görülen dışkılama ile ilgili bilgisi olan var mı.
Yaklaşık 1 aydır bu şekilde cıvık ve etrafı sulanmış şekilde.
Veteriner önerisi doğrultusunda 15 gün vitaform uyguladım fakat değişen bir şey yok.
Ben bu görüntüden hoşlanmıyorum.
Bir önceki kuşum Albino da bu şekil dışkılama yapıyordu bir süre sonra 8 aylıktı öldü.
Tüy döküyor dışkı bu şekilde normal diyenler de oldu.
Fakat ben bu şekilde düşünmüyorum.137380356_1740285599504497_1960924383343285684_n.jpg

Merhabalar. Konuyu inceleyebilir misiniz

Oyla 0
Dışkı kötü değil. Elektrolit ve probiyotik kullanın toparlar. Hangi marka yem kullanıyorsunuz?

Oyla 0
Arkadaşlar Merhaba...
Resimde görülen dışkılama ile ilgili bilgisi olan var mı.
Yaklaşık 1 aydır bu şekilde cıvık ve etrafı sulanmış şekilde.
Veteriner önerisi doğrultusunda 15 gün vitaform uyguladım fakat değişen bir şey yok.
Ben bu görüntüden hoşlanmıyorum.
Bir önceki kuşum Albino da bu şekil dışkılama yapıyordu bir süre sonra 8 aylıktı öldü.
Tüy döküyor dışkı bu şekilde normal diyenler de oldu.
Fakat ben bu şekilde düşünmüyorum.Ekli dosyayı görüntüle 11366

1 aydır böyle olması acil ve kötü bi durum olmadığıni gösterir ancak sürekli sulu olması bağirsak florasını da iyice bozar enfeksiyon gelişir.

vitaform sindirim sistem için pek etkili değildir, çok ağir bir durum yoksa sulphamezathine tercih edilebilir ve max 7 gün kullanılır. ama öncelikle probiyotik desteği verip 2-3 gün izlemekte fayda var

Oyla 0
1 aydır böyle olması acil ve kötü bi durum olmadığıni gösterir ancak sürekli sulu olması bağirsak florasını da iyice bozar enfeksiyon gelişir.

vitaform sindirim sistem için pek etkili değildir, çok ağir bir durum yoksa sulphamezathine tercih edilebilir ve max 7 gün kullanılır. ama öncelikle probiyotik desteği verip 2-3 gün izlemekte fayda var
Probiyotik nasıl ve nereden temin edebilirim...

Oyla 0
Tekrar tüye girdiğinden beri Bulutta arada böyle yapıyor,ya ben konuları okuya okuya paranoyak oldum ya da bir sorun var gerçekten :( probiyotik harici bir şey mi kullansam Sulpha gibi.Bana da fikir verin lütfen..

Oyla 0
Daha yakında fotoğraf çekebilirsen daha iyi olur. Kanımca sindirim sisteminde bozulma var gibi.

Oyla 0
Genelde flora bozulduğunda sulu ishaller olabilir. Yemi karışımınızı ve ne sıklıkla diğer ürünleri verdiğinizi bilmemiz gerekir. Şu haliyle dışkı sadece ishal ama bakteriyel tabanlı bir yansıması görünmüyor.
Biraz bakımınızdan bahsederseniz eğer sevinirim.

Oyla 0
:) söz konusu o olunca panik yapıyorum elimde değil,tamam atarım yapınca.
88BBD494-C77F-43CB-A5CC-0DE44BC39453.jpeg
Bu kadar çekebildim,ayağımdan dolayı fazla toplayamadım peşinden gezip :) bugün genelde pelet yedi renk ondan mı böyle emin değilim.2 kez de yukarıdaki görselde ki gibi yaptı,diğerleri normal.İnşallah tüye bağlıdır :/ en son yaptığı da 2.foto.Bi tane de toto tüyüne yapışmış daha kuru,onu sildiğim için çekemedim.

Ekli dosyalar

• 878851E6-D98B-453E-897F-55405757262B.jpeg
    878851E6-D98B-453E-897F-55405757262B.jpeg
    1.2 MB · Görüntüleme: 11
Son düzenleme:
Oyla 0
Ekli dosyayı görüntüle 11394
Bu kadar çekebildim,ayağımdan dolayı fazla toplayamadım peşinden gezip :) bugün genelde pelet yedi renk ondan mı böyle emin değilim.2 kez de yukarıdaki görselde ki gibi yaptı,diğerleri normal.İnşallah tüye bağlıdır :/ en son yaptığı da 2.foto.Bi tane de toto tüyüne yapışmış daha kuru,onu sildiğim için çekemedim.

Bence sorun yok. Peletten dolayı böyle dışkılar bence ;)

Geçmiş olsun ayağında ciddi birşey yoktur umarım :)

Oyla 0
Bence sorun yok. Peletten dolayı böyle dışkılar bence ;)

Geçmiş olsun ayağında ciddi birşey yoktur umarım :)
Çok teşekkür ederim,tüy dökmesi de bitti gibi daha da iyi olacak inşallah :) kaynar su döküldü 2.derece yanık oldu.Ana- oğul başımıza gelmeyen kalmadı bu ara :ROFLMAO: çok sağolun.

Oyla 0
Çok teşekkür ederim,tüy dökmesi de bitti gibi daha da iyi olacak inşallah :) kaynar su döküldü 2.derece yanık oldu.Ana- oğul başımıza gelmeyen kalmadı bu ara :ROFLMAO: çok sağolun.

Off yanık acısı çok pis birşey ya benimde birkere ayağıma çaydanlık devrilmişti :) Çok geçmiş olsun Hazal...

Oyla 0
Geri